komiagi futás

2017.07.08 Szombat, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:47:50

Távolság

8.3 km

Tempó

05:46 p/km (10.41 km/h)

Edzésleírás

Cipő-próba...

Történt ugyanis, hogy voltunk a decathlonban, és vettem egy futócipőt. Meg egy pólót és egy (ill. két) futózoknit, de ezek kevésbé izgalmasak. Nem akartam cipőt venni, gondoltam jó még a kalenji, bár azért éreztem, hogy előbb-utóbb fog majd kelleni új cipő, de nemrég rá is csodálkoztam a d. választékára, hogy ugyanis mennyire nudli... túracuccok voltak dögivel, futócuccok viszont - pedig a futásnak is szezonja van - alig-alig. Aztán most valahogy mégis kézbe vettem egy cipőt, asics, fekete (sötétszürke?)-rószaszín kombináció, és az volt a polcra akasztott ismertető címkén, hogy "normál lábtartásra". Felpróbáltam, aztán sokáig csak ültem, nézegettem, és gondolkoztam...

Mert ha megveszem, akkor jódarabig biztos, hogy nem veszek új cipőt, és a GT-2000-el is hogy jártam... és felpróbálni még csak-csak fel lehetett, mert letéptem a kis műanyag madzagot, amivel a cipők össze voltak kötözve, de kipróbálni, úgy igazán nem tudtam. Futni kellett volna benne, és van is ott egy futógép, de nem szabad csak úgy bekapcsolni, eladó meg sehol... és olyan hülyén is veszi ki magát - szerintem - hogy egy  alapvetően önkiszolgáló boltban a futócipő próbához eladót kell keresni, ráadásul, ha az ember úgy tényleg végigpróbálja akár csak azt a szegényes kínálatot, ami ott van, akkor is ott dekkolhat egy eladó vagy egy órát, és nyomogathatja a futógépet.

Szóval, ezt kihagytam, korábban se használtam, amikor futócipőt vettem. Csak elgondolkoztam rajta, hogy én akkor már úgy csinálnám, hogy legalább eladót keresgélni ne kelljen, hogy rendszeresítenék oda egy csengőt, amivel oda lehet hívni valakit, de még inkább megengedném, hogy a futógépet szabadon be lehessen kapcsolni, és csak akkor kelljen eladót hívni (hívni, nem keresgélni!), ha valaki nem ért a géphez).

A lényeg, hogy megvettem azt a cipőt (a típusa egyébként: T67VQ), és ezek után persze ki kellett próbálnom, amint futhatóra szelídült a hőmérséklet a Rákos-patak partján.

Most csak egy oda-visszát futottam, "kis fordulóval". A cipő jó volt, a combom fáradt, és nagyon-nagyon picit éreztem a jobb achillesemet. A tempót én elég gyorsnak éreztem, de azért, ahogy látszik, nem futottam valami nagy időt.

És most nem tudom, hogyan tovább, jövő vasárnap ugyanis lesz az UTT félmaraton, ami elég hirtelen jött nekem, és addig már nem akartam futni, viszont, ha még két-három kocogással "bejáratnám" a új cipőt, akkor futhatnék ebben...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:47:50 8.3 05:46 10.41 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!