Uff futás

2009.08.20 Csütörtök, 18:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:14:20

Távolság

12.74 km Szint: 605 m

Tempó

05:50 p/km (10.28 km/h)

Pulzus

Átlag
153
Minimum
58
Maximum
164

Edzésleírás

Sajnos ugy nez ki, hogy a heten nem jön össze meg egy futas, ezert a mainak ugy indultam neki, hogy egy kicsit tempilag jobban odateszem magam, s a tavot megspekelem egy-ket emelkedövel, lejtövel. A pulzusomat is vegig figyeltem, hogy nagyjabol kisilabizaljam, valojaban melyik max. bpm lesz talan 27km-en tarthato, s melyiktöl fogok ott helyben összerogyni. Harmadik feladat volt meg a gel-rezisztanciam kiprobalasa, ui. eddig meg nem fogyasztottam, s nem lenne okos dolog, ha versenyen debütalnek vele, s ott ernenek meglepetesek. A gyomrom jol vette az akadalyt, viszont nem ereztem, hogy jobban ment volna töle a futas, ill. hogy eröre kaptam volna ott hirtelen, bar nem is ilyen tavokra terveztek ezeket a vackokat, uhogy meg messzemenö következteteseket nem vonok le. Viszont a terdem es a talpamban vmi csonti faj.:(

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:14:26 13.3 05:36 10.72 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

13 hozzászólás

Uff képe

Uff 5422 napja

Bevallom, lift van ott, Saci neni huzott fel oda. :DD Amugy valoszinü, hogy a monstrum vasbeton (?) hid lehet ott a ludas, legközelebb megnezem megint, mit produkal ott a gps. Köszi a tippeket, eljatszadozok majd akkor ezzel a mapmyrunnal..
bodlac képe

bodlac 5422 napja

Különben mint szaszit is mondta, a mapmyrun tényleg korrigál, és onnan garminról oda is közvetlenül fel tudod tölteni az adataidat, csak a garmin communicator plugint kell telepíteni hozzá.
bodlac képe

bodlac 5422 napja

Nem nézted be, de ez csak mérési hiba lehet. 56%-os emelkedő nem lehet, oda sem gyalogosok, sem autók nem tudnának felmenni. Lehet elvesztette az egyik műholdat átmenetileg, mert valami épület alatt futotál, vagy ilyesmi. Ha legközelebb arra jársz, majd meglátod mi jön ki.
Uff képe

Uff 5422 napja

Sracok, megint megneztem ezt a grafikont, mert ennyire nem lehetek lama, hogy igy benezzem.
De tessek itt van, elemezzetek a nagy csucsnal, hogy mit elemeztem felre. :)

http://connect.garmin.com/activity/11588244

A playernel akkor jön a mega csucs, amikor felfutok a Südosttangentre...elötte az ember a Praterben, a Südosttangent alatt fut, s ott van egy kis bicoutacska, amin szepen fel lehet futni, a szigetre erve meg bicajcsigalepcsön gyorsan le...valoszinüsitem, hogy az ertekek. Nekem a csucs, akarhogy nezem, 143m-röl 314-re megy, ha megfeszülök, akkor is..:D Ha kicsit atgondolom, hogy mekkora is 200m, hat ez tenyleg marha irrealis. :/ (Bar tudnak ezek az öszik a magasba epitkezni. :DD)
A vege fele van meg egy pukli, na az is hidra valo felfutas, Reichsbrücke, s mondjuk az azert edzes soran is erezhetöen diszkretebb emelkedö, mint az elsö, ahol rendszerint meghalok, ha arra futok...

Na, most erre mondjatok vmit...Garmin Fail?Vagy mit neztem be?
szaszit képe

szaszit 5422 napja

Kemény hidak vannak arrafele:)
Most megnéztem nálunk a sípálya 400m alatt, 85métert emelkedik (még soha nem bírtam végig felfutni), mondjuk ez kis pálya de azért meredek:)
Ha szintet akarok nézni Mapsource-on berajzolom,vagy a logfájlt átkonvertálom gpx-re, aztán a gpx fájlt feltöltöm a mapmyrun oldalra ahol megmondja a szintet is + és - irányban is.
bodlac képe

bodlac 5423 napja

Naaaaa, biztos hogy 300-on emelkedett az út 170 métert? Kötelet kellett használni a mászáshoz? :D

A hipihupik emelkedései beszámítanak, minden emelkedés emelkedés. Én csak azért szoktam max-min-t, mert nálam hincs hupi, csak simán emelkedik (le szoktam futni a Sió-völgyébe, aztán vissza).
Tegnap megtudtam, hogy a SportTracksben azért nem működik mostanában az Elevation Correction plugin, mert az adatszolgáltató változtatott valamit a hozzáférési címeken, de majd a következő frissítéssel majd korrigálják. Na, akkor majd kielemzem a GPS trackjeidet, ha szeretnéd (és addig nem sikerül Macre ilyen progit szerezned).
Uff képe

Uff 5423 napja

Most megkukkoltam en is. Min-max között van 200m különbseg, tehat elmeletileg ennyi volt az egesz edzes soran az igazi szintkülönbseg. Egy majd 200m-es szintemelkedest egy emelkedö alatt azert sikerült produkalni, 300m alatt 143m-röl 314m-re futottam fel (fene gondolta, h ilyen magasak a hidak, Saci neni biztos ide küldene hegyi sprint treningre), a maradek 400m 20-30-40-es hipihupikbol jött össze. 
Ennek alapjan 600m szintkülönbseget irni teljesen hülyesegnek tünik, viszont a 200m-t sem erzem ugy, h tükrözi a valosagot, mert voltak azert erezhetö emelkedök-lejtök. De egyebkent tenyleg teljesen lenyegtelen, ide mit is kell beirni, a reszletesebb adatok igy is megvannak, csak az en rendszerezö agyamat zavarja, ha a meglevö adatokat nem tudom rendesen, megfelelöen besuvasztani valahova. :) Bar most nagyon jo, hogy felhivtad erre a figyelmem, meg is nezem, milyen szenvedes-szintü es hosszu emelkedök varnak rank. :)
bodlac képe

bodlac 5424 napja

Hát én javarészt nem szoktam, mert Szegeden nincs hegy; ahol futok hegyre, ott meg egyszerű, mert csak egy irányba emelkedik, akkor a max-ból ki szoktam vonni a min-t. Gondoltam arra is, hogy visszanézem néhány síkterepes futásomat, hogy megnézzem mennyi jön össze sima szóródásból km-enként, és azt levonom. De nem igazán szoktam foglalkozni ezzel, inkább csak a grafikus profilban gyönyörködöm. :) Ami viszont már 40-50 m-es igazi szintkülönbségnél is egész szép.
Uff képe

Uff 5424 napja

@gica Prateren at a hidakon ki a Duna-Szigetre, majd a folyo tulso oldalara, majd vissza..Igen, remelem, megkerülöm. :)
@bodlac Viszek, bevasaroltam. :) Olyan nagyon-nagy szintemelkedesek nem voltak, csak a sok hepe-hupa is bitos összeadodott. Ide az Elevation Gain erteket irtam be, nem a min es a max. elevation közti különbseget...azt kellene? Te melyiket szoktad?
bodlac képe

bodlac 5429 napja

A gél úgy van, hogy ha nem esett le a vércukorszinted, akkor nincs hatása, ez végülis egyszerű ennivaló. Azért 27 kilóra nem árt, ha hozol magaddal. Én is akartam, csak elflejtettem venni, meg még tesztelnem is kell.
Csoda hogy ilyen szintet ilyen alacsony pulzussal tudtál venni, grats.
gica képe

gica 5429 napja

Hu,de jó kis szintkülönbség és átlagtempó!Merre futottál mostanában?A tókerülésre készülsz?
Uff képe

Uff 5429 napja

A nagy könyv szerint 160 a hmaxom 80%-a, az aerob zonam hatara, elvileg azon meg birni kene.Na, pont ezert "hallgattam most a szivemre", mert ilyen erteken tegnap majdnem kidöltem a sorbol. Az emelkedökön ugrott fel meg picit e fele is, no ott nagyon össze kellett szedni magam, hogy ne jatszak a megallok pihenni gondolattal. Ahogy mondod, okosabb lesz nyugisan kezdeni, s olyan 150-re belöni a motorom.
A zseleröl olyan sok mindent olvasni, a tubuson az allt, hogy minden 20-25 percben betolni egy zacskoval, forumokon sokan azt valljak, hogy felmaraton alatt nincs is ertelme...hat nalam tegnap nem is volt, de legalabb mar tudom, hogy lenn marad a gyomromban, s nem kivankozik vissza, mint par embernel. :) 
De azt hiszem, maradok a jol bevalt Balsica izomnal, aztan a bizti kedveert elteszek majd egy tubussal.
szaszit képe

szaszit 5429 napja

Ennyi szinttel ez nagyon jó, és a pulzusod se volt túl magas.
Sztem olyan 22-ig nyugisan kezdj, utána ha még van erő lehet hajrázni:)
Zselét elég 10km-től elkezdeni persze ha rajt előtt ettél valamit, ill. kell egy kis idő neki amíg elkezd hatni.

Felszerelések

Nike Air Structure Triax +12
Egyéb Nathan Speed 2 Trinkgürtel
Egyéb Garmin FR305