Sz.A.T Úszás

2015.07.25 Szombat, 07:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:42:32

Távolság

3.8 km

Tempó

26:59 p/km (2.22 km/h)

Edzésleírás

Extrememan Nagyatád 2015.07.25

Még mindig hihetetlen, hogy ott voltam és megcsináltam: „Megtettem mert elhittem”

 

A családdal már csütörtökön lementünk Nagyatádra, nem akartam a pénteki napot utazással és rohangálással tölteni. Így kényelmesen mindenre volt időm, végig hallgathattam ismét már sokadjára

a kerekasztal beszélgetést – mindig tanul az ember, ez most is így volt…

Este aztán még egy kis készülődés pakolás majd 10 óra körül fekvés. Mondanom sem kell alig – alig aludtam valamit. Sok minden átvillan az ember fejében verseny előtti éjszaka, sok-sok kérdés kérdőjel fogalmazódott meg bennem, viszont két dologban biztos voltam 100%-ig.

Van hitem és kitartásom.

Azt, hogy az elvégzett edzésmunka mire lesz elég azt nem tudtam és itt volt bennem sok-sok kérdőjel. Nem vagyok szakember így rá kellet bízzam magam egy edzésprogramra és voltak közben is kételyeim, hogy ez így elegendő lesz-e? Egy átalvatlan éjszaka után 04:15 kor ébredés pakolás majd indulás le Gyékényesre. Hihetetlen de mikor megláttam a gyékényesi táblát teljesen megnyugodtam.

Pakolás, depózás innentől nagyon pörögtek az események. Mire észbe kaptam már lent voltam a tóparton egy szál fürdőgatyában zöld sapkával a fejemen és egy úszószemüveggel a kezemben.

Hat elérkezett ez a Nagy Nap az életemben mikor is lent állok a gyékényesi  tóparton és várom az ágyú  dörrenését.

Az én unokatestvérem és mesterem Csupi gyakran mondogatta nekem … „majd mikor lent állunk együtt a gyékényesi tó partján és várjuk az ágyúszót”. Ez a mondása többször is eszembe jutott míg ott álldogáltam. A sors fintora, hogy Ő már nincs így csak egyedül álltam ott és vártam a rajtot.

A rajt sima volt kis tülekedés de nem volt vészes. A víz 29,1C fok volt. Az úszás magamhoz képest jól ment. Mar az első métertől kezdve tudtam nyugodtan úszni a levegővétellel minden rendben volt.

Örömúszás volt végig. Úgy látszik a kaposvári „pofonok” tapasztalatok jót tettek sokat tanultam belőlük. Hamar és jól teltek a méterek sőt a kör utolsó néhány 100 méterén Péter Attila szórakoztató  szavait jól lehetett érteni. Az úszás 2. köre után rohanás a depóba átöltözni.

Elég sok időt töltöttem a depóban  11p35mp ezen van mit lefaragni bőven.

Összességében nagyon elégedett vagyok az úszásommal. Tudom, hogy nem egy jó idő, tudom hogy nem úszom jól és szabályosan, de úgy jöttem ki a vízből mintha semmi sem történt volna és nyugodt szívvel tudtam nekivágni a következő számnak a bringának…..

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:42:32 3.8 26:59 2.22 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

albke képe

albke 3229 napja

Fantasztikus verseny volt! A kitartásod és a hited példa értékű! Gratulálok! Örülök , hogy részese lehettem a szurkolótábornak :)

szaga77 képe

szaga77 3232 napja

Nagyon szép volt ez! Gratulálok!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!