lacika76 futás

2015.05.17 Vasárnap, 10:59:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:19:15

Távolság

18.28 km Szint: 21 m

Tempó

04:20 p/km (13.84 km/h)

Pulzus

Átlag
160
Minimum
149
Maximum
164

Edzésleírás

XI. Tárnoki tófutás - 18km (3 kör) valójában 18.28km.

 

Nos, ez ismét érdekes volt már az elején. Elméletileg időben be tudtam volna állni a rajtkockába, azonban bruttó 2 perccel hamarabb indították el a versenyt, így kicsi késéssel tudtam csak elkezdeni. Némileg feltartott a sok jóval lassabban futó, de azért tudtam előzgetni. Persze így az élbolytól szépen elmaradtam. Kicsit hasonló volt, mint 2012-ben az első félmaratonom, ahol a verseny végéről kezdtem, mert lekéstem a kezdést. Sebaj, ott 3xxx ezer embert, itt meg 50-150 embert tudtam megelőzni. A biztosnak tűnő abszolút 4. helyre 2.5km után tudtam beállni.

Nem nagyon változott ez a sorrend. Csécsei Zoltán és Vörös Tibor beállt egymás mögé, és csak egyszer volt helycsere, amit Zoli gyorsan vissza rendezett. :-) Sajnos viszonylag erős ÉNy-i szél volt, így a táv kb. felén ezzel is meg kellett küzdeni. Mindezt még nehezítette a sok szálló pihe, mely frissítés után tökéletesen ráragadt az arcomra, és belement a szemembe. :-)

A harmadik körben a 3. helyen álló kollégára nagyon rámentem, azonban a pálya legveszélyesebb részén - bármennyire is figyeltem -, de bele léptem egy gödörbe. Ennek köszönhetően picit vissza kellett vennem, hogy helyreálljon a lábam, az előzési lendület sajnos elfogyott. Így a végére időzíthető nagy befutós csata is elmaradt.

Reálisan olyan átlagot tudtam elképzelni, mint amit tavaly futottam. Ez majdnem meg is lett.

Amúgy relatív ideálisak voltak a körülmények, már amennyire lehetnek. Azt tudni kell, hogy Tárnokon vagy nagyon meleg, vagy esős, vagy szeles meleg idő szokott lenni. A terep nagyjából sík, de a lábat nagyon igénybe veszi, főleg, az M7-es melletti süppedős rész, amit pl. a lovasok totál gallyra vágnak. Itt ha nem figyelsz, egy Achillesz sérülés lesz a jutalmad.

 

Mostanában az igen sok munka, az otthoni építkezés miatt jóval fáradtabb szoktam lenni, sokszor nem is tudom kipihenni magam, és a futások is kicsit nehezebben mennek. Ez sajnos mostanában érezteti a performancián a hatását. Az a pici plusz, ami még bennem van, most nem tudom kihozni. Ezért kicsit változtatok az edzésterhelésen.

Még 2 verseny lesz, és szerintem nyáron inkább a komolyabb km gyűjtésre és versenyállóképesség-fejlesztésre fogok ráállni, hogy az őszi maratonra atom stabil, erős forma legyen.

Garmin TE: 5.0 (most a lábak kaptak nagy megterhelést, ami indokolhatja a magasabb TE értéket)

Verseny után nem voltam kiütve, nagyon gyorsan regenerálódtam.

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 18 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 3325 napja

Kösz! :-)

Rashya képe

Rashya 3325 napja

Nagyon szép :-)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3327 napja

Ilyen terepen ez szép idő! Viszont tessék ott lenni rajt előtt legalább 10 perccel, nagyon necces, hogy rajt előtt még nem vagy ott 2 perccel. Szerintem el kell gondolkozni a heti 4 futáson, időtakarékosabb, viszont mesterien kell kidolgozni az edzéseket, viszont marad heti 3 nap regenerálódni, és egyéb dolgokra!

RemAti képe

RemAti 3328 napja

Széditő. :)

lacika76 képe

lacika76 3331 napja

Köszönöm M! <3

Prücsök Manó képe

Prücsök Manó 3332 napja

Rajtcélnál várok rád. ♥

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!