dilisuni futás

2015.02.14 Szombat, 08:10:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

05:45:38

Távolság

70 km

Tempó

04:56 p/km (12.15 km/h)

Pulzus

Átlag
157
Minimum
0
Maximum
177

Edzésleírás

Nagyon féltem a mai edzéstől, mert bár idén - magamhoz képest - sokat futottam, de igazi "tempófutásom" alig volt.
Sokan kijöttek a nagy "felmérőre" a csapatból, de többen igazoltan hiányoztak. Kellemes meglepetés volt, hogy Edit is feljött. Hanka is áttette a hosszú edzését szombatra, aminek nálam jobban csak Dóri örülhetett, hisz a hosszú futása nagy részén volt társasága.:)
A tervem az volt, hogy próbálom tartani a 145-ös pulzust és olyan tempóban utazom ami ehhez passzol. Az első körben nagyon elindultam, mert könnyen ment alacsony pulzuson, de az Árpád hídtól visszafele úgy gondoltam, hogy ez nem lesz jó, most legyen inkább alacsonyabb, nehogy túl korán fejreálljak (azt tudtam, hogy fejre fogok állni, de jó lenne minél később:)))
Kiálltam egy egészségügyi szünetre, ezzel Zsolti és Tibike meg is előztek, így felfutottam rájuk és velük maradtam. Hihetetlenül jó hangulatban teltek a kilik, mindkét srác humorbonbont reggelizett:)
4.50-5.05 közötti kiliket mentünk, lazán, könnyedén futottam, de amikor belegondoltam, hogy mennyi van még hátra, akkor mindig kirázott a hideg. Aztán 20-nál (25-nél) Zsolti hosszabban depózott, akkor még nem is gondoltam volna, hogy ezzel el is veszítettem a futótársamat. Tibike abban a körben kiállt. Zsolti jött mögöttem kb. 100-200 méterre, vártam, hogy felfut rám, de nem jött. Árpád híd után jött szembe és nagyon rosszul mozgott, tudtam, hogy baj van. Sajnos a kör végén ki is állt. :(
Közben Sipos Csabi megelőzte Bálintot és már fél körrel volt előttem, de bevallom, hogy borítékoltam volna, hogy sajnos nem fogja megérni az 50 km-t. Túl gyorsan ment, ez szét fogja szedni. Sajnos igazam lett, talán 1 kör múlva már ki is állt. Maradt Bálint, Edit, Dóri és én. Közben megjöttek Jociék, jó volt őket is látni.
Bekapcsoltam a zenét és engedtem kicsit elszállni a pulzusomat, aztán azt vettem észre, hogy 160 fölé kúszott, sőt 170 fölötti értékeket is láttam, de ehhez párosult egy viszonylag jó tempó, kb. 4.45-.4.50-es kiliket tudtam tolni kb. 55 kiliig. Ott jött a bárdos (nem Barnabás;)))) és nyakon csapott, de mondtam magamban, hogy 3 köröm van, ezt meg kell tudnom csinálni szintidőn (6 órán) belül, mert annyi előnyöm van a szintidőhöz képest. Olyan 5.15-5.20 közötti kilikkel abszolváltam a következő 2 kört, aztán eljött az utolsó. Toncsi tök rendes volt, felhúzott a hegyre (igen, HEGY-re:), aztán a MAC-nál megköszöntem, fordultam és tudtam, hogy meglesz. Sajnos már az 5-ös tempó csak álom volt, az 5.15 körülik mentek még, az Árpád híd után jött szembe Joci biciklivel és nyulazott nekem :) Nagyon köszönöm.
Majdnem 15 perccel jobb idővel abszolváltam ezt az edzést, mint egy évvel ezelőtt és érzésre is jobb volt. De közben sokat gondolkodtam azon, hogy milyen kemény lesz a márciusi 12 órás edzés és az áprilisi nagy erőpróba. De ma csak a mai edzéssel foglalkozom, számomra a legnagyobb pozitívum az volt, hogy végig egyben voltam fejben, tudtam mi a cél és nem engedtem el. Egyszer sem, egyetlen pillanatra sem. Negatívum? az is volt, pl. hogy engedtem elszállni a pulzusomat és nem lassultam le inkább a 145-höz. (az a végén már 6-os tempót jelentett volna, de akkor sokkal könnyebben ment volna a vége is)

Nagy-nagy dicséret illeti Bálintot, gyönyörűen megcsinálta ezt az edzést is, ahogyan Dorci is. Kalaplengetés. Bevallom motivált úgy 45-től, hogy megpróbáljam megúszni, hogy kört kapjak tőle a 70 kilin :) Jó volt látni, hogy ő is pont úgy küzd ahogy én, neki is vannak nehézségei, de nem adja fel. Dorci? Hát ha valakiben biztos voltam, hogy megcsinálja a mai edzést, az ő :) Hanka előtt is le a kalappal.
Editnek nagyon örültem, amíg ment (50-55km?) addig gyönyörűen tolta és jó volt minden körben integetni neki :) (remélem Zsolti nem érti félre ;)))
Attila? Hát... nélküle nem menne. Nagyon hálás vagyok neki, hogy segít nekünk és hisz bennünk. Köszönöm. De azért csütörtökön végre visszavágok neki felfele a Normafához, nem győzhet le mindig ;)))

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:45:20 70 04:56 12.16 0 0 177 157
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

13 hozzászólás

runing képe

runing 3382 napja

Szép volt Zoli!  Ez kemény volt és nagyon , de nagyon jól sikerült !!!! ...látod fejben is "toppon" vagy, higgy Magadban ...ahogy Attila is hisz, és látja is ....amit TE meg fogsz csinálni...

mateve képe

mateve 3385 napja

Csak most olvaslak: igen, végig über jól mentél! Én is örültem minden szembejövetelednek! :))

LTimi képe

LTimi 3389 napja

Gratulálok Zoli!!! Erre már nincsenek szavak! Nagyon jó lesz ez a márciusi-áprilisi "erőpróbákon"!!!

VéZsé képe

VéZsé 3389 napja

Gratulálok Zoli Szép munka volt !!

pecsenye képe

pecsenye 3389 napja

széepn fejlődsz, áprilisban tutti leszel :)

toncso képe

toncso 3389 napja

 

  ...egyszerűen,  LE  A  KLAPPAL.....     

Levicopter képe

Levicopter 3390 napja

Alkul,alakul, :)  Jó lesz ez,jó lesz ez :)   (ezt ki szokta mondani ????? Igen TE !! :) :)   )

mjoci képe

mjoci 3390 napja

Nagyon jó erőben vagy Zoli, szépen csináltad, gratulálok.

PecsiPeter képe

PecsiPeter 3390 napja

Keményen tolod!

Sárosi Gyula képe

Sárosi Gyula 3390 napja

na eez a nnaggyooon duurvaa

Haanchee képe

Haanchee 3390 napja

Hihetetlenül jól mentél, ez gyönyörű futás volt, végig összeszedett voltál, csak így tovább! :)

napsugárraforgó képe

napsugárraforgó 3390 napja

Bizony jó volt látni a száguldozásodat!:)

Gratulálok a mai teljesítményedhez...is!

DoraZs képe

DoraZs 3390 napja

Nagggyon motiváló volt a futásod! Nekem ez felfoghatatan eredmény, olyan jó volt látni, hogy mindig jössz és jössz. Minden elismerésem! :-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!