2015.01.11 Vasárnap, 10:18:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:21:15

Távolság

12.67 km Szint: 150 m

Tempó

06:25 p/km (9.36 km/h)

Pulzus

Átlag
160
Minimum
0
Maximum
179

Edzésleírás

Az első igazi felkészítő futás az idei versenysorozatra. Hiszen az Atomfutás100+ 5 versenyéből 3 kifejezetten szintes. A cél az, hogy innentől minden hétvégén megfussam minimum ezt a Rózsadomb kört.

Az útvonal lényegében a korábban is futott fel az Ürömin és a Pusztaszerin, majd le a Józsefhegyin, Szemlőhegyin és az Apostolon, majd hazafelé a Margit-szigeten keresztül. Korábban megterveztem az útvonalat a Garmin Connect oldalán. Az 16 kilinek számolta ezt. Sejtettem, hogy kevesebb lesz, mert nem mindig sikerült pontosan kijelölnöm az utat. De azért picit meglepődtem, hogy ennyivel rövidebb. Sebaj, majd amikor már jobban megy, akkor kitalálok hozzá valami ráadást.

Az időjárástól kicsit tartottam, mert ugyan enyhe idő volt, de erős szelet és esőt is mondtak már délelőttre is. Végül egészen jól eltaláltam az öltözködést az ujjatlan, vastagabb hosszú ujjú és mellény kombinációval. Szerencsére a nagyobb szél és az eső csak a Margit-híd lábánál ért utol engem. Onnan már elég hamar hazaértem, így nem áztam el vészesen.

Még a frissítéssel is ügyesen készültem: A Szemlőhegyi-barlangnál volt az 5 kili. Ott bevettem egy magnéziumos sótablettát. 9 kilinél pedig - valahol a Sziget elején - a biztonság kedvéért ettem egy gumibogyót is és ezt is leöblítettem egy kis izóval. Az viszont biztos, hogy amíg nincs melegebb, elég lesz a kisebb palack is, nem kell a szokásost "cipelnem". Ez már csak azért is fontos, mert bizony elszoktam a kulacs hordozásától. A karomat majdnem ugyanannyira érzem most, mint a lábamat. :D

Bár azt meg kell hagyni, hogy egészen jól viseltem a szintes futást. Az Ürömit még jó tempóban megfutottam, csak a Pusztaszerin lassultam le. Na persze pulzuskontrollról szó sem lehetett. És ami szintén eredmény, hogy a vízszintesre visszaérve egészen könnyedén vissza tudtam gyorsulni 6-6:15-ös tempóra. Az átlagtempóra kifejezetten büszke vagyok. Főleg első nekifutásra.

Tartottam a mai futástól. Nemcsak telefont, de még bérletet is vittem magammal, ha esetleg nem bírnám a kiképzést. Ehhez képest teljesen feldobódva értem haza és egyáltalán nem éreztem úgy, hogy teljesen kifutottam volna magam. Ami nem is baj, mert holnapra is tervezek egy laza szigetkört. ;)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:21:15 12.67 06:25 9.36 150 0 179 160
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Adidas Response Cushion 21
Garmin Fenix