janosib futás

2014.10.11 Szombat, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:58:34

Távolság

42.2 km

Tempó

07:05 p/km (8.48 km/h)

Edzésleírás

29. Spar Maraton

Jóleső futást írtam elő magamnak a nagyatádi Finisheres pólómban, de ezt nagyjából az első 7-8 km-en és az utolsó 7-8 km-en sikerült teljesíteni. 10km-nél már 6 perces km-t futottam, ami még nem lett volna baj, de ez 14-15-16-ra 6:30-ra romlott és a 17.-ben már muszáj volt sétálnom. Fájt a fejem, és ha egy métert is futnom kellett volna összeesem. Mivel a 25. km-ig(!!!!) tartott ez az állapot volt időm számolgatni, hogy mi lehet ebből. Felsejlett az 5:30-as beérkezés a záróbusszal, különösen akkor, amikor a felső rakparton (a budai oldalon a Petőfi-híd előtt) megpillantottam a záróbuszt (ekkor már túl voltam a féltávon (2:20), de még mindig nem volt elég végiggyalogolni a távot, mert időben nem fért volna bele). Volt minimum 4 km köztünk, de nem volt jó érzés... Aztán próbálkoztam a futással, de a 27. és a 31. km sétával telt el. Na ekkor történt az, hogy utolértek az 5:00-ás lufisok (mielőtt felkanyarodtunk az Árpád-hídra). Mivel legalább 5 perccel később indultak el, ha velük be is érek, akkor sem lesz meg az 5 óra... Mindenesetre jó volt, erőt adott, hogy sikerült velük futni, így a sziget közepétől, nagyjából 33-nál felvettem a tempót. Ez sikerült 7 percesen belül és 1:01 volt hátra az 5 órás célba érkezésig. 7 percesekkel ez 1:03 és az a pici, de a még nagyobb szégyen elkerülése érdekében nem volt más lehetőség... A frissítő előtt benyomtam az utolsó energia adagot és sikerült tartani a tempót egészen a végéig. Elég jól előzgettem itt már, és érdekes módon nyoma sem volt annak a rossz érzésnek, mint ami korábban volt. Nem mondom, szívesebben lettem volna vízszintesen az árnyékban, de ha így tudtam volna menni végig simán 4:30 belüli lett volna és még örömfutásnak is lehetett volna nevezni. Mindenesetre a 42. km talán kicsit rövidebb is volt, így nem veszélyeztette semmi már az 5 órás célbaérkezést, ami a 9 maraton után életem legrosszabb futó maratonja :-(

Egy pozitívum, hogy egyelőre felkelés után még nem érzem azokat a fájdalmakat, amit szoktam, jóval gyengébbek a tünetek ;-) Remélem ez így is marad...

Sajnos a GPS elveszett néhány helyen a 4-6 km között, így pont 1 km-el le volt maradva 7-nél, de a végére csökkent a különbség, így biztos, hogy több volt a táv, olyan 42,5 körül!!!

Tanulság egyelőre nincs, mindenesetre jövőre akármi van, a tripla jubileumra össze kell szednem magam...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:58:34 42.2 07:05 8.48 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

janosib képe

janosib 3487 napja

Na hát most az eszembe sem jutott, hogy feladjam, és most inkább fejben esett szarul. Érdekes módon nem az jutott eszembe, hogy mit keresek itt (mint általában szokott), hanem inkább az, hogy direkt lasabban kezdtem és hogy állhattam fejre ilyen hamar. Meg persze számolgattam, hogy mikorra érhetek be ;-)

Egy volt kollégámat tudom idézni, "volt már rosszabb, az is elmúlt...", majd legközelebb, a lehetőség adott! ;-)))

zolle képe

zolle 3488 napja

Akár fel is adhattad volna! :-) Igaz még Én sem adtam fel versenyt, de biztos lenne az a pont. :-)

Úgyhogy gratul  a kitartásodért és a táv teljesítéséért! Nagy vagy Balázs!

foxmulder képe

foxmulder 3489 napja

Ezért mindig irigyeltelek, hogy a komolyabb krízisek után is le tudsz nyúlni elég mélyre, és elővenni valamit a zsákból. A fájdalomküszöböd, a mentális felkészültéged, vagy hívják ezt bárminek is, magasan az enyém felett van.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!