2014.05.04 Vasárnap, 08:39:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:58:39

Távolság

21.1 km Szint: 100 m

Tempó

05:37 p/km (10.67 km/h)

Edzésleírás

Genfi félmaraton.Egy kicsit hideg volt reggel. Piros hosszú újjú fölső, kék hosszú nadrág.

Időben odaértünk a helyszínre, viszont a villamos csak 10percenként járt, a Bel-Air-nél még éppen felfértünk rá. A helyszínen minden rendben, Tibi, a második legnagyobb szurkoló is megjelent biciklivel, fölösleges cuccokat Áginak adtam, majd beálltam a szektoromba, ami a C szektor volt, szintemnek erős, de arra számítottam, hogy könnyebb, ha engem előznek, mintha nekem kell kerülgetnem az embereket. Rövid bemelegítés után egy kicsit szorítottam a cipőfűzőmön, majd úgy döntöttem, hogy nem változtatok a felszerelésemen.

A rajt csúszott pár percet egy biztonsági ellenőrzés miatt, majd elindítottak minket. Rögtön elkezdtek lehagyni az emberek, ez nem idegesített. Az első km után láttam, hogy 5:20-at mentem, és a pulzusom 173. Egy kicsit visszavettem a tempóból, a 2. km-t 5:30 alatt futottam. Ekkor elhúzott mellettem az 1:50-es lufi, 3 lépés után beláttam, hogy nem tudom vele tartani a tempót. A további km-ken tartottam az 5:40-es időt nagyjából. 5 km-nél frissítő, a víz elég hideg volt. 9 km-en újabb frissítő, idő 49 perc.

10 km táján jött egy lejtő, ahol Tibi várt, utána kiértünk a tóra. Itt követten el a legnagyobb hibát: elkezdtem gyorsítani az 1:55-ös pacemaker utolérésének reményében. Szépen előzgettem az embereket, az 1:55-től el is szakadtam, talán az 1:51 is látótávolságon belül került. A km-időim 5:20 alatt voltak, pulzusom 175-180 között.

A 14-15. km után jött a FAL: nagyon belassultam, a km-időm bőven 6 perc fölé került, minden lépés külön erőfeszítést igényelt. A pulzusom leesett 160-165 közé, viszont semmi erőm sem volt gyorsítani. A szél erősen fújt, nem tudtam más mögé szélárnyékba állni. Az 1:55-ös lufi a 18. km-nél visszaelőzött, csak magamban integettem neki. Utolső frissítő (narancs+víz) már egy kicsit lötyögött bennem, de a fő probléma az volt, hogy a farizmom meg a hétam teljesen kikészült. Az utolsó 50 m-re még belehúztam, de az már tényleg a vége volt. Tibi végig kísért, ezer köszönet érte, nélküle még gyengébben teljesítettem volna.

A célban, víz-, érem-, gyümölcs- és nasiosztás áldásában részesültem, megtaláltam Ágit és Tibit is. Heller Péterbe is belebotlottunk.

Itthon forró fürdő és pihenés.

Tanulságok:

1.a felszerelés rendben volt, az elején a rövidnadrás/rövid ujjú póló lett volna jobb, de kéőbb a szél nagyon erős lett, egy kicsit át is fáztam hosszúújjúban.

2. A kezdeti tempó jó volt, az 1:55 követése még komfort zónán belül volt

3. A cipőfűző meghúzűsa hiba volt, most alig tudok lábra állni, de ezt a verseny alatt kevésbé éreztem.

4. Legnagyobb hiba a féltávnál rákapcsolás volt. Örök tanulság, ki kell várni a táv 70-80%-át. Az 1:50-es idő becélzása menet közben teljesen irreális volt, nem számoltam a későbbi alssulás veszélyével.

5. A végére teljesen szétesett a mozgásom, ezt akár gyakorolhattam is volna, hogy ilyenkor mi a teendő.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:58:39 21.1 05:37 10.67 100 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!