monique futás

2014.04.24 Csütörtök, 21:31:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:11:27

Távolság

12.63 km

Tempó

05:39 p/km (10.61 km/h)

Pulzus

Átlag
151
Minimum
0
Maximum
164

Edzésleírás

ez egy szar volt. pár darab gyors rövid résztávos edzéstől így szétmenjen minden? vagy mi?

 

tegnap nem volt időm kimenni. most így picit hosszabbat mentem. ja a gepárdos edzésre meg nyilván nem mehettem :(, eleve tudtam h ma nem menne a gyors edzés, ismerem hogyan reagál a lábam arra ha túl mély gödörbe mászok bele, abból nem jön ki 2 nap alatt, inkább 3-4 legjobb esetben.

 

végig 155 pulzus alatt, érzésre menve, tempót nem figyelek laza futásnál közben. de ez most kivételesen lassuló tempót jelentett. máskor nem lassul. mondjuk a pulzus meg fix volt, 154-en maradt. az eleje ~2km lejtő volt (5:10 tempó @136), aztán síkon pont 1 óra futás 5:30->5:40->5:50 tempó..... 5:45 átlagtempó @154.

 

és nem is esett volna jól még 2 bpm-mel feljebb sem a lábaknak. ez a tempó/pulzus amit futottam még épp nem volt probléma, jól esett, nem volt nehéz a lábaknak, de már a bemelegítés elején látszott h gyengék, mint a légyfing. (nem is az elülső comb konkrétan, csak úgy en bloc.)

 

mázli, az eső futás közben csak fontolgatta h essen-e, állandóan meggondolta magát, aztán pont megállás után pár perccel kezdett rá picit vagy nem olyan picit. :P de jött is a busz máris, és mire leszálltam, már nem is esett. 

 

utána még elmentem boltba, de csak messzebb volt már nyitva és elment az utolsó busz is így hazafelé volt kb 25 perc 2,5km gyaloglás, az első felében 100m szintemelkedéssel

 

nem tudom hogyan eddzek a továbbiakban, a gyors rövideket lehet hanyagolni kéne egy darabig de ha folytatom, csak max heti 1x fog menni az biztos. bár eddig se volt gyakrabban, de az edzéstervben heti 2x van... az meg főleg biztos h nem lesz heti 3x bicikli egyelőre. még meglátom h azzal mi lesz.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 12.63 00:00 0.00 0 0 164 151
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

monique képe

monique 3712 napja

RemAti. nem értünk egyet. nézd meg a tavaly tavaszi edzéseimet. akkor is heti 2x volt gyors tempó, és jó volt. volt mindenféle résztáv 400m-től 2000m-ig és kemény tempófutások és sokat fejlődtem tőle.

 

úgyhogy mondhatod h felesleges a heti 2x, de nem fogunk egyetérteni.

 

és nem az a célja a gyorsítónak h a végsebesség nagyobb legyen, hanem az hogy az aerob kapacitás nagyobb legyen. erre szépen működött tavaly.

 

esküszöm nem értem miért mindenki csak a sprintre gondol, amikor gyorsítóedzés merül fel. nekem a tempófutás is gyorsítóedzés. mivel felkészít a gyorsabb tempóra, azaz a versenytempóra... a csak sima alapozó tempóban futás nem készít fel rá.

 

vagy ha szerinted nem jó a szóhasználatom, te milyen összefoglaló kifejezést használsz arra amilyen edzéseket az ember a versenyidőszakban végez, ami gyorsabb, mint az alapozó tempó??? (összefoglaló név arra h tempófutás, résztáv, intervall, ilyenek).

RemAti képe

RemAti 3712 napja

Felesleges a heti 2x gyors edzés. :) Majd, ha 4 perces km nyomsz félmaraton akkor érdemes lesz elgondolkodni rajta, hogy a végére is legyen nagyobb vég sebesség! Biciklivel megtényleg óvatosan, azért az is km növelő bármilyen formában tolód. (regeneráló vagy edzés) Kell a pihenés/hozzá szokás a szervezetnek. Egs!

monique képe

monique 3713 napja

köszi!

Briel képe

Briel 3713 napja

Nem igazán tudok hozzászólni ehhez a problémához, csak jelzem, hogy itt jártam, megnéztelek! :) Egészségedre!

Felszerelések

Asics gt 2000 w
Garmin 910XT