monique bringázás

2014.04.21 Hétfő, 18:49:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:31:30

Távolság

8.91 km

Tempó

03:32 p/km (16.97 km/h)

Pulzus

Átlag
132
Minimum
0
Maximum
145

Edzésleírás

ideje biciklizni tanulni...

 

réten 11 kör. azért ennyi, mert így jött ki félóra. kezdésnek elég ennyi, az unalomba se haltam még így bele :) 2:41 volt a legjobb köridő, gondolom akkor volt a legkevesebb kikerülendő akadály :) (ember, babakocsi, futó, kutya...)

 

kevésbé voltam béna, mint pár éve a teljes újrakezdéskor. jobban megvolt az egyensúly meg ilyenek. bár az még idő lesz, mire pl fél kézzel tudok bringázni. gyerekként még tudtam, igaz gyerekbringán.

 

a tempó nagyon nem lényeg, előbb legyen meg a teljes magabiztosság, hozzászokás, technika stb. úgyis jobb ez alacsony pulzuson, a futóedzések a lényeg jelenleg. (pulzus 130-asokban, kivéve ha nem tekertem semennyire, akkor 110 :) )

 

végre feljebb raktuk a nyerget picit, így a térdem nem éreztem, bár bátyám szerint még kéne picit feljebb tenni a nyerget, de ráér. és már fel tudok szállni a bringára normálisan magasabb nyereggel is :)

 

a combfeszítőm most is feszült amint leszálltam a bringáról, de nem vészesen. régebben rosszabb volt ez :) (ilyenkor pár perc séta után kilazul)

 

csak az nem tetszik h azóta is fáj néha kicsit, nehogymár ne bírjak félórát lassan bringázni. jah meg a bringázás közben is éreztem 1-2x pár mp-re de az nem volt komoly.

 

mármint tudom h a futás miatt nem volt top állapotban a comb, de remélem csak elbír heti 3 alkalommal 30-40p lassú biciklizést..... a futást nem kéne befolyásolja ez majd :S

 

jó, a kör fele emelkedik, de csak picit (2%-os emelkedés mondjuk), van váltó, és egyébként is...a másik fele meg lefelé megy, ott pihenhet...

 

nemtom, még rengeteget kell ezt tanulni/szokni.

 

egyébként nem tudja vki h trekking bringán spéci pedál/cipő nélküli adott sebesség mennyinek felel meg egy jó kis országúti biciklin megfelelő bringás cipővel meg pedállal stb?

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:31:30 8.91 03:32 16.97 0 0 0 145 132
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

19 hozzászólás

monique képe

monique 3706 napja

:DD megértelek

tomcsi képe

tomcsi 3706 napja

nem terepgumis volt az enyém, azért annyira hüle nem vagyok azzal állok neki :-)

de vastagabb volt még így is mint egy országúti...ma már nem próbálnám ki mennyi idő alatt tekerném le montival Atádot :-)

monique képe

monique 3707 napja

Bozót: a profi tudása egy átlag amatőrhöz képest... azon csodálkoznék ha nem érné utol a montin a mezőnyt.....

amúgy nem lehet tudni, tomcsi mennyivel volt erősebb, mindenesetre 1 érdekes példa.

Bozót képe

Bozót 3708 napja

@tomcsi : Szerintem a kicsit erősebb voltál rész is nagyon számít.  No persze, a terepgumis acél montit és egy carbon outit összehasonlítva biztos van nagy különbség, de pl egy profi egy slick gumival szerelt könnyű montin azért majdnem utoléri a mezőnyt szerintem. 

Pont bringában tök jellemző sztem, hogy  gyenge bringástudáshoz és izomzathoz vesznek überf@sza bicajt, de nem az fog tekerni helyettük :)

monique képe

monique 3708 napja

köszi + az infókat is köszi:)) én is erre a min 3-5km/h különbségre gondoltam alapból. :)

tomcsi képe

tomcsi 3709 napja

jaj kis pancser, de hiszen erre itt vagyok élő példának... :-)

1. Ironmant montival nyomtam, acélváz, 15 kg, bebujóspedál-edzőcipő, durcán 8 óra alatt, 2 eséssel, arra levonok monnyuk 30 percet...a 2.-at 6:30 alatt nyomtam le, carbonváz, 8 kg, patentospedál...persze kicsit erősebb voltam 1 évre rá, de kb 3-5 km/h különbség minimum...

Hajrá!

monique képe

monique 3709 napja

akkor kettőt... :D

Tullius képe

Tullius 3710 napja

Igazából kettőt. :)

monique képe

monique 3711 napja

hát kipróbálhatod. :)) semmi akadálya... csak kell szerezned még 1 bringát :)

Tullius képe

Tullius 3711 napja

Hát, a számokat vagy nem kérdeztem, vagy már elfelejtettem, így konkrétabbat sajnos nem tudok.

A földhözragadtabb körülményekkel hülyén fogalmaztam, de arra gondoltam, hogy ha nem profik mennek a bringákkal (hanem mondjuk én a falukörön :P), akkor mennyi a különbség köztük. Tesztnek elég gáz lenne, viszont engem mégis inkább ennek az eredménye érdekelne.

monique képe

monique 3712 napja

én nem tudom az ismerőseidnek mi a gyors tempó meg mi a túrázós tempó. így ez nekem nem mond semmit sajnos.

 

a közös tartomány persze biztosan széles, 0km/h-tól mittomén hány km/h-ig biztos h széles. :P de ez is elég semmitmondó :P

 

ezt a 10%-ot nem laboratóriumban mérték, hanem rendesen odakint. (igen, széljárást meg ilyesmit figyelembe vették) úgyhogy nincs miről tippelgetni :P

Tullius képe

Tullius 3712 napja

Arra gondoltak, hogy munkába járni, biciklis teljesítménytúrákra, Balatont kerülni, stb. teljesen jó a trekking, mert azzal is hasonló erőfeszítés mellett lehet gyors, „túrázós” tempót menni, mint az országútival. Szerintük elég széles az a tartomány, amelyet nagyjából ugyanúgy lehet mindkettővel tartani, csak ezt lemérni szvsz már egy tanulmány. :) Persze, hajrázva a trekking hamarabb elfogy (vagy inkább az ember fogy el rajta :)).

Érdekes ez a 10%. Tesztelni nyilván azoknak kell, akik ki tudják aknázni a bicikliben/bármiben rejlő pontenciált, de azért kíváncsi lennék, hogy „földhözragadtabb” körülmények között mennyi a különbség. Hirtelen azt sem tudnám megtippelni, hogy vajon több-e vagy kevesebb...

monique képe

monique 3713 napja

igen, 2010-ben vettem biciklit, előtte csak gyerekméretű biciklim volt, amit kinőttem még kiskamaszként. ha visszalapozol 2010. nyárig az edzésnaplómban, láthatod, hogy elsőre még 5 perc biciklizés is iszonyatos erőfeszítés volt. de végül is hamar visszajött pár dolog. sajnos még nem bicikliztem azóta sokat, így mint az edzésleírásban is írtam, pl. arra még nem emlékszem hogy hogyan lehet fél kézzel biciklizni. nyilván majd belejövök biztosan.

 

a sebességkülönbségekről: meg lehet válaszolni, azóta olvastam 1 cikket arról h mennyit számít az h sima országúti vagy time trial a bringád és hogy aero sisakod van-e és aero kormányod*. na mennyit? rengeteget... több, mint 10%-ot. ezt így konkrétan lemérték.

 

arra még nem volt időm h keressek mérést sima 14kg-os trekking (enyém annyi) meg egy átlag országúti bringa között, de nyilván simán több lesz az is, mint 10%. :)

 

az ismerősöd nem tudom mire gondolt azzal, hogy "ANNYIVAL" nem gyorsabb az oúti. DE IGEN, ez alapján "annyival" gyorsabb lehet! :) én elhiszem a cikknek, amit mértek, profik és nagyon profin mérték le.

 

*: (amúgy persze a TT bringán alapból olyan kormány van, csak a sima oútin mérték ezt is külön h mennyit számít)

Tullius képe

Tullius 3714 napja

Bocsi, de ez teljesen komoly, hogy elfelejtettél biciklizni? :))

"egyébként nem tudja vki h trekking bringán spéci pedál/cipő nélküli adott sebesség mennyinek felel meg egy jó kis országúti biciklin megfelelő bringás cipővel meg pedállal stb?"

Nem hiszem, hogy ezt így meg lehet válaszolni, mindenesetre egy hasonló kérdésemre nekem azt mondták, hogy annyival az országúti sem gyorsabb. (Mostanában akarok venni egy bicót és az ismerősökből csak úgy árad az infó. Valamelyik azért használható is. :))

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3714 napja

Nem lassú, de nem is gyors!

monique képe

monique 3716 napja

köszi mindenkinek!

 

lassukapitany: akkor nemcsak futni tudnánk együtt. :D

 

RemAti: ez szerinted gyors? kedves vagy, de... sztem csigalassú :)

RemAti képe

RemAti 3716 napja

Nem éppen nyuszi tempó kezdésnek. Jó tekeréseket!

lassukapitany képe

lassukapitany 3716 napja

Mivanmivan? :D Te és bicó??? :D

 

Esküszöm, hogy nem is néztem az edzésed, mert otthon voltam...de pont ma felhoztam én is a bicajom Ibrányból Pestre. :D

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3716 napja

Hajrá Mónika!!! Menni, akarom mondani tekerni fog, vagy gurulni!

 

Felszerelések

Garmin 910XT
KTM one