monique futás

2014.03.30 Vasárnap, 11:09:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:32:03

Távolság

21.1 km

Tempó

04:22 p/km (13.75 km/h)

Pulzus

Átlag
188
Minimum
0
Maximum
197

Edzésleírás

Rotary - hmm, eddigi legnormálisabb félmaratonom. csak legnormálisabb, de ez nem az a félmaraton, amelyiken eddig a legjobban teljesítettem magamhoz képest. mondjuk h a második legjobb ilyen szempontból. mivel nem volt minden optimális meg hát lehetett volna legalább 4mp-cel gyorsabb ha figyelek :D de elégedett vagyok a körülményekhez képest :) végülis legalább van egy hivatalos PB. az absz. női 2. helynek is örültem, szép a serleg :)) (2-t kaptam, az egyiket alapból, a másikat a 2. helyért és wow, ez utóbbi tök jól néz ki az előbbihez képest:P )

 

legnormálisabb fm azért, mert nem lassulóra futottam és ugyanakkor a lábak sem akartak közben meghalni. de túlzás lenne azt mondani, hogy ez volt a tökéletes fm, mert nem. az még várat magára :) ha most minden optimális lett volna, 1:30:xx-re lettem volna képes sztem. :) összefoglalom lejjebb h mi volt jó meg mi volt rossz.

 

segítő körülmények: tökéletesre sikeredett a verseny előtti előkészületi szakasz. (szerintem kezd kialakulni a verseny előtti előkészületi saját egyéni nekem működő rutinom.) pl már előző este lementem Debrecenbe, az is sokat segített. köszi Feriéknek a vendéglátást! :) aztán jó volt a DS racer és a gyenge szellőcske is jól esett néha :) és frissítőknél a locsoláshoz 2 pohárral is elvettem néha :D

 

hátráltató körülmények: az időjárás, meg h az utolsó körben a nap megcsapta a fejem, jött az az érzés, ami pl tavaly a coca-colán is, és emiatt nem mertem tovább fokozni a tempót. pedig a lábaim és a keringés is még bírták volna, persze szenvedős lett volna, de hát az utolsó néhány km-t úgy illik csinálni. hát ez részben elmaradt :) azért a legvégét megsprinteltem, így volt mit kifújni megállás után mégis :)

 

szóval egyáltalán nem futottam ki magam, sőt. talán túl óvatosra csináltam az egész versenyt is, nemcsak a 4. kört. direkt visszafogtam magam az elején, mert nem tudtam mire számíthatok az időjárással. ez az önmagam visszafogása olyan jól sikerült, hogy az első 3 körben konkrétan nulla szenvedés volt, a 3. körben azt fontolgattam h ez annyira jól esik h ez inkább a 25km-es versenytempó amit megyek :) aztán konkrétan az a kör 4:19 átlagtempó lett :) és a lábaimban semmit se érzek így verseny után, ez szokatlan nekem, ez is jelzi h visszafogtam magam :))

 

na meg a pulzusom 188 átlag lett csak, az is kevés :) az elején 3km alatt nem érte el a 180-at. igazából meg is lepett, h ilyen jól megy pulzusilag a dolog (4:24 tempóhoz). mindenesetre fm-hez ez túl alacsony pulzus nekem :) de utána már hatott az időjárás sajnos, rohant fel a pulzus tőle, 6km után már 187... de nem szállt el kontrollálhatatlanul, köszönhetően a frissítőpontok kihasználásának :) (de csak locsoltam sajnos, ivásból két korty fért bele az utolsó 2 körben :D)

 

mindenesetre egy jó élmény volt összességében! jó volt megismerni Feriék mellett abrokanitát is és gratula nekik is :)

 

a végére egy következtetés még. ez a verseny +1 tapasztalat az eddigiekhez, amik egyöntetűen azt mutatják, hogy konzervatívan kell kezdeni és fokozni a tempót. így sokkal jobban lehet versenyezni, jobban esik, az eredmény is jobb, mert a 2. felében hihetetlenül szépen fel tud pörögni a szervezet a megfelelő kezdés eredményeképpen. (jó, a túlzott óvatosság se jó, ilyen km-enkénti kb 5mp-cel lassabban kezdés az már oké. esetleg maratonon 10mp?) ez sem az én kitalációm, a tapasztalataim mellett komoly edzők még edzésélettanilag is meg tudják magyarázni h miért így van ez :D

 

legvégül pedig a köridők, pulzusok, tempók:

23:14 @179 (4:24 tempó)
23:00 @188 (4:22 tempó)
22:48 @192 (4:19 tempó)
23:01 @193 (4:22 tempó)

össz 1:32:03 @188 (4:22 tempó)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 0 00:00 0.00 0 0 197 188
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

28 hozzászólás

monique képe

monique 3737 napja

köszi :D

mezesmelange képe

mezesmelange 3737 napja

oh mi szep. gratu, sok munka van benne :)

Fari képe

Fari 3737 napja

gratula

Tündüs képe

Tündüs 3737 napja

Azta!!! Óriási gratuláció!!!!

monique képe

monique 3737 napja

köszi! :)

oszanna: azért azt még nehezen tudom elképzelni :))

oszanna képe

oszanna 3737 napja

Gratulálok, szép eredmény mind az idő, mind a helyezés! :)
A lassabb kezdéssel én is egyetértek, főleg ilyen távoknál, azért itt már nagyon nem mindegy, hogy elfutom-e az elejét vagy nem.
Ha ilyen az óvatos félmaraton, akkor a nemóvatosnál simán lehet 1:30:xx, de inkább azon belül is. ;)

lilla képe

lilla 3737 napja

Gratulálok! Ügyes vagy!

Zituci73 képe

Zituci73 3737 napja

Hű Mónika ez nagyon szép teljesítmény, gratulálok! Néztem a naplódat, nagyon céltudatosan készültél! Vannak még tartalékaid! :)

monique képe

monique 3738 napja

köszi neked is. :D

Hauanita képe

Hauanita 3738 napja

Gratulálok !! :)

monique képe

monique 3738 napja

köszi mindenkinek!

 

tomikaga, azért máskor nyugodtan szólj rám ha látsz :)

 

TiGör, húha, jó lenne ha igazad lenne, ha 2 percet számított, akkor már most 1:30 alatt is tudnék. :D persze előbb-utóbb biztos :) a végét majd akkor meg fogom tolni szenvedősre, ha nem zavar a napos időjárás. :)

 

korpaZASZ, örülök ha a kb 10 db számot még bírtad tolerálni :D

korpaZASZ képe

korpaZASZ 3738 napja

Remek lett, Móni, örülök, hogy ennyire összejött ez most, nagyon szépen felépített verseny volt ez a részedről, a második helyhez pedig szintén jár a kalapemelés!

Ja, és a beszámoló is teljesen rendben van, úgy értem, nincs most benne annyi szám, mint az edzéseknél szokott ;)

lacika76 képe

lacika76 3738 napja

Gratulálok, és egyet értek azzal, hogy lassabban kell kezdeni. Edzésen is úgy volt, hogy a közepén, vége felé ment a leggyorsabban, amikor már ráhangolódtam.

powerhiker képe

powerhiker 3738 napja

Szép volt, gratulálok!

lassukapitany képe

lassukapitany 3738 napja

Grat! ;)

macmelon képe

macmelon 3738 napja

Bravó!

RemAti képe

RemAti 3738 napja

Gratulálok! Nagyon jól csináltad mindent! :) Klassz egyenletes átlagot mentél ami nagy reményeket adhat egy jó maraton felkészüléshez meg lehet . Az óraátállításból és a hirtelen hőméréséklet különbségekből mindig lehet probléma. Viszont a folyadék után pótlást ivást nem árt gyakorolni. Lehet, hogy úgy érzed nem futottad kimagad, de héten, azért nyugodtan regenerálódj! Szerintem meg van ennek a nagyszerű eredménynek a nyomai a szervezetedben. :)

Briel képe

Briel 3738 napja

Gratulálok, csodás eredmény! Nagyon begyorsultál és végre sérülés sem hátráltatott, ez nagyon jó! És az ezüsthöz külön gratula!

TiGör képe

TiGör 3738 napja

Gratulálok! A meleg igencsak hatott, sztem akár 2p-et is jelenthetett.. Mindenesetre a futás maga igen szépen felépített, így kell ezt csinálni! A végét (utolsó 4-5km) pedig már lehet szenvedősre, azt kár, hogy kihagytad. :)

Gratu a második helyhez is!!!

holovacz képe

holovacz 3738 napja

Gratulálok, gyönyörűszép eredmény, ahogy azt sejteni lehetett a felkészülésedből :)

 

Hédi64 képe

Hédi64 3738 napja

Gratulálok, ez nagyon szép eredmény!!!

empirke képe

empirke 3738 napja

:) Gratulálok, ez nagyon benned volt! Szuper jó!

tomikaga képe

tomikaga 3738 napja

gratulálok én is! egyébként ott mentél el előttem, de annyira átszellemült volt az arcod a célbaérés után, hogy inkább nem kiabáltam :)

Eperszem képe

Eperszem 3738 napja

Gratulálok, nagyon szép!

 

Bozót képe

Bozót 3738 napja

Gratu, tényleg szép!  Külön a második helyhez is, klassz!

martski képe

martski 3738 napja

szép eredmény, gratulálok!

tomcsi képe

tomcsi 3738 napja

nem kell minden versenyen szétgyilkolni a szervezetet...

Szép egyenletes, és nem mellesleg gyors futás, kárpótolhat a távolságért amit ezért meg kellett tenned :-)

Gratulálok!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3738 napja

Szenzációs voltál!!!

Felszerelések

Asics DS Racer
Garmin 910XT