zozo.m futás

2014.05.31 Szombat, 16:31:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:56:35

Távolság

21.22 km Szint: 149 m

Tempó

05:30 p/km (10.92 km/h)

Pulzus

Átlag
171
Minimum
0
Maximum
182

Edzésleírás

70.3 - miután kellően bemelegítettem futok egy félmaratont Keszthelyen, megnézem a Kastélyt idén is.

20140603:
Akkor érkeztem meg a partra, amikor a legjobb högy Zelinka Gabi beérkezett.
Az első körben jól mentem. Igaz a második km-n megint pisiltem. Jól mozogtam. A második frissítő pontnál, amikor megittam hallottam hátulról "HAJRÁ ZOLI". Ki volt az? Majd a Kastély előtti Fő utcán Ancsur szurkolt. Majd jött egy karika a kastélyban, és vissza ahogy jöttünk. A Parkban aztán láttam, ki szurkolt ott nekem. A Házigazda volt! :)))
Majd jött még két kör. Sajnos éreztem, hogy még egy kört tudok rendesen futni, de a 3-at nem éreztem. Így gyorsan visszavettem. Hála égnek a Parkba visszérve kaptam egy kis kólát, ami kicsit felébresztett. Ennek következtében tudtam tempót váltani. De sajnos a pénteki kis butaságom előjött. A jobb térdemnek nem tetszett a lefelé futás.
Viszont a síkhoz érve még fokoztam a tempót. És felszabadult bennem minden, amit elfojtottam és vártam a végét. De azért felmerült bennem, mi lenne ha lenne még + 3 kör.

Meséltem Gyulának is, hogy jó volt nagyon minden. Egy picit éreztem a felsőt, mintha nyomná a hátamat. Gondolom nem tetszett Neki ez a tempó. :) Nincs hozzászokva.

Végre beértem! 6 óra 26 perc és néztem a "másodperc mutatókat". Igazából kicsit a vádlijaim fáradtak el. Annak ellenére viszont nagyon jól éreztem magamat. Gyorsan legurítottam egy kólát, és kicsit felébredtem. Kaphattam volna egy kis masszázst. De mivel sokan voltak ott, és vissza akartam érni szurkolni az UB-ra, ezért inkább egy kis hidegzuhanyt vettem, és gyorsan visszatértünk a szállásra.

Az idő nem érdekelt. Ajánlok egy nagyon jó kis könyvet.

Köszönöm a lehetőséget, hogy végig mehettem a pályán! Köszönöm a szurkolást Ancsurnak, a családomnak, Gyulának, Árpinak - aki a leghangosabb volt :) - Tibinek, a házigazdámnak a szervezőknek, és a többieknek, akiket nem ismerek. és hálás vagyok, hogy egészségesen értem a célba.


Tapasztalat.
Sokat gondolkodtam az elmúlt hetekben. Akarom-e a Vasember próbát? Nagyon sok időt venne el. A hétköznapok megtellnének a hétvégék pedig úgy néznének ki, mint most egy szabad hétköznapi nap.
Ez nagyon sok áldozatot követel. A sportot azért kezdtem el, mert egy kosármeccs 1 negyede alatt kidöglöttem, úgy hogy egy örökmozgó voltam azt megelőzően. Ez 2005-ben történt. Akkor megfogadtam ezen változtatni kell. Most pedig azon töprengtem, áteshetek a túloldalra, hogy csak a sportnak éljek. Rengeteg ismerősöm sérült le mostanság, vagy csak itt-ott fáj neki, vagy szenvedett balesetet. Furcsa ezt leírni, de a testük pihenésre vágyik, és bármire képes a tudatalattijuk, akár az utóbbira is. :(

Nagyon jó érzés volt végig versenyezni ezt a távot önmagammal. De futás közben azért elgondolkoztam a maraton gondolatával, bírnám-e most. Biztos, hiszen mint minden fejben dől el. Ahhoz hogy minél kevesebb holtpont legyen (/kevesebbszer jelenjen meg az egom) ahhoz áldozni kell és edzeni kell.

Úgy döntöttem kicsit jegelem a vasember próbát. Márcsak azért is, mert találtam egy új motivációt. Ez pedig nem más mint, hogy versenyen szeretnék 5 percen belüli ezrekkel futni. Már jó lenne Szálkán. Ennek következtében, most hétvégén kipróbálom, milyen gyorsulókra futni a köröket. Próbálom a versenyeket tapasztalatnak megszerezni. Ugyanis hiába csinálok kombó edzéseket, a lakásba (az emeletekre) nem futva viszem a bicajt fel, és közben még biztos iszom és kiengedem magamból a felesleges folyadékokat. Tehát nem ugyanaz. Mert kombó edzésen megy 5 percen belül, de Rövid távon már necces.

Érdekes volt megtapasztalni, hogy addig hallani sem akartam a Vasemberről, míg 3:30-n belül nem futom a maratont. Most már látom nem kell hozzá ez sem. :) Valami más kell, remélem hamarosan megtalálom a választ, magamban. Biztos sokan leírják, megköszönöm előre is, de az emberek elvárják, hogy az Ő igazságukat fogadjuk el. - Szokrátész. :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 21.1 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

kiscsoki képe

kiscsoki 3669 napja

Mint már mondtam élőben is. Q...va jó időt mentél. Jó úton jársz!

áki képe

áki 3671 napja

Gratulálok, ez simán 7 órán belüli.

dizs007 képe

dizs007 3672 napja

Csak egy tipp a reszemrol. En nagyon lazan kivarnek a vasember tavval. Nincs miert sietettni. Anno en nem vartam ki es az elso csodas volt, de visszagondolva tul hamar, tul edzetlenul alltam a topartra. Jobb ha mar teljesen keszen allsz. Nyilvan az uszas es futas mar easy neked, de a bringa nagyon fontos ott. Azt jobb felepiteni. Maratont sem a 10k utan fut az ember es nem osszesen 300km edzesbol (ha jot akar)

Hajra

Sok aldozattal jar (de amikor aldozol sportolsz, ha van szerencsed es van mert a polythlonnal edzhetsz, akkor sok jo sport emberrel egyutt aldozol), de tuti hogy megeri. Nagyon durva befutni a celegyenesbe, eloszor, Atadon. 

tomcsi képe

tomcsi 3673 napja

a futás király lett...a bicajt kell gyakorolnod többet...a fázás miatt pisilhettél annyit...

Gratulálok, remek idő elsőre!!!

nem kell egyből mindent sutba vágni...készülni kell normálisan, tapasztalatot-gyűjteni, és mindennek eljő' az ideje...

Hajrá!

Felszerelések

Nike Air Pegasus 27