monique futás

2013.12.10 Kedd, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:45:54

Távolság

8.28 km Szint: 110 m

Tempó

05:33 p/km (10.82 km/h)

Pulzus

Átlag
149
Minimum
0
Maximum
170

Edzésleírás

lazázás itt a hegyen, kipróbáltam azt az új vérhalom téri futókört :)) kifutottam oda, kis emelkedőkön és lejtőkön át, nemvészes, aztán köröztem ott félórát (ami 13 körnek felelt meg) aztán hazafutás. tetszett :) szép környéken, szép új sima kis rekortán, nem puha még :P

 

ha jól saccolom, 420m lehet a kör, max 425m. a gps persze többet mért, mint mindig ilyen körözéskor (a garmin 305-ös pontosabb volt ilyen esetben, mint ez a 910-es). bárcsak igaz lenne amit mért :))) mert 148-152-re melegedett be a pulzus és emellett mért 5:10-es tempókat :D. de nem, sztem 5:20-5:30 között voltak a tempók. így is jó mondjuk :) 5:20 (5:25?) közelébe menve volt a végén 156bpm. (utána hazafelé futva sík járdán is hasonló tempó/pulzus, sőt még jobb is... mondjuk marha rövid volt a sík szakasz, de az alapján hihető... jó lenne, mert akkor fejlődés lehetne!!)

 

amúgy nem sík ez a futókör se, pedig abban reménykedtem. :) nem egészen a fele sík, mondjuk... de vicces, mert így majdnem résztávozásnak néz ki a pulzusgrafikon :) mert a felfelé oldalon 155-160-ig ment a pulzus, a lefelé oldalon meg 148-151-ig esett.

 

a combnak ez nem volt probléma, de persze rövid is volt az egész edzés, szóval lehet azért:P de talán tényleg könnyedebb volt a lábaknak, mint vasárnap, ugyanazon pulzus mellett, a tempó meg jobb.. :o holnap viszont csak akkor futok ennél magasabb pulzuson, ha jól esik lábnak. annyi még, hogy emelkedőn ugye felment kicsit a pulzus, az azért határeset volt a combnak.. (az a 170 max hazafelé a legutolsó emelkedőn volt, de csak néhány mp-re volt 160 felett)

 

kellemes volt a -4 fok amúgy :P jó kis csípős friss. meg még határeset olyan szempontból h pulzusnak még jó, nagyobb mínuszokban sztem már felmegy x tempó mellett a pulzus.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:45:54 8.28 05:33 10.82 110 0 170 149
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

monique képe

monique 3842 napja

semmi gond, örülök h olvasod:) én is többet olvasom, mint kommentelem a tiéd de attól még érdekes ám!:))

38-as a lábam, a futócipőből viszont ez a kényelmes. a magasságom megtalálod a profilomban. :p

korpaZASZ képe

korpaZASZ 3844 napja

Ha valaki elolvassa a blogodat az összes edzésleírásoddal együtt, akkor felmondhat a munkahelyén is (ha még nem rúgták ki), mert az egész napos program :) Amúgy szoktam olvasgatni, ha nem is írok mindig, de olyan sokan (vagy kevesebben, de nagyon sokszor) kommentelik, hogy én már nem akarok belekontárkodni. Különben a 40,5es lábméret milyen magassághoz tartozik?

monique képe

monique 3846 napja

köszi!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3846 napja

Fel a fejjel, amilyen ügyes lány vagy megoldod, és csak úgy vágtatni fogsz! Nagyon szorítok neked!!! Hajrá Mónika!!!

monique képe

monique 3846 napja

(azáért kösz a biztatást)

monique képe

monique 3846 napja

Feri: elkerülte a figyelmed. mondjuk nem elég csak ezt az edzést elolvasni hozzá, hanem rendszeresen követni kell az edzésnaplómat (blogomat:) h világos legyen, mit jelent az hogy "könnyűfutás" edzéstípus. 155-165 közötti pulzust jelent. mondjuk az idő egy elég nagy részében 150-155 között volt, de mivel volt felette is, ezért könnyűfutásnak írtam be az edzéstípust és nem full regenerálónak ami a kb max155 pulzus.

 

egyébként: a tempót ÉS pulzust nem lehet meghatározni egyszerre. azt a szervezeted "dönti el", hogy adott napon milyen tempó fog tartozni adott pulzushoz....

 

jah és nem olvastad a vasárnapi edzésemnél a problémát? ezt csak arra, hogy márciusra mit jósolsz...

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3847 napja

Mónika drága! Lehet, hogy az én figyelmemet kerülte el, de én hiányolom a célpulzuszóna meghatározását az edzésnél. Valamint hiányolom a céltempó kitüzést is. Legalábbis én így szoktam futni ( ha látom a kijelzőt) meghatározom a minimális tempót, és a hozzá tartozó pulzustartományt.

Van itt fejlődés, már látom, hogy márciusban csak az általad felvert port látjuk csak, de azt is csak távcsővel.....:):):):)!

monique képe

monique 3848 napja

hát hogy működik-e nálam a nagyonlaza, szerintem az a teljes edzéshét-edzésperiódus struktúrájától is függ. konkrétabban, ha van mellé pár gyorsabb is, akkor nagyon tuti. :) 

 

a fejlődést nem szubjektívan szeretném érzékelni. :D ezzel nem is tudom mire gondoltál! :D

 

ha javul a tempó ezen a pulzuson, úgy, hogy a lábam sem fáradt (ez fontos kitétel), az fejlődés. de ez nem jelenti, hogy magasabb tartományban is javul. ahhoz kell a másféle edzés is. viszont ha javul a tempó 170-es pulzus környékén is, akkor az már a versenytempóra is valamennyire kihat, persze gyorsabb edzés nem árt akkor sem, hogy teljesen kihozza a fejlődést a versenytempóban is. :)

lacika76 képe

lacika76 3848 napja

Neked is beváltak a laza futások? Érzékelsz fejlődést (szubjektív)?

Felszerelések

Asics gt 2000 w
Garmin 910XT