Fairy futás

2013.11.09 Szombat, 06:46:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

05:48:33

Távolság

39.16 km Szint: 1612 m

Tempó

08:54 p/km (6.74 km/h)

Pulzus

Átlag
161
Minimum
122
Maximum
190

Edzésleírás

Hosszúhetény, iskola- Verseny utca- S3- Zengő- S- jelzetlen átkötés- K4- Réka-kunyhó- P+- Z+- vadászlak- Z+- Óbánya- K- Kisújbánya, elágazás- K4- Szamár-pihenő- K4- jelzetlen szekérút- Koo- S- K4- Püspökszentlászló, Hettyei-forrás- K4- S- Miske-rét- jelzetlen gyalogút- Kisújbánya, Klumpás konyha- K- S- Cigány-hegy, kilátó- S- P- Pásztor-forrás- P- Máré-vár- P- S+- Sín-gödör- S+- Hidasi-hát- S+- Hidasi-völgy- K- Z+- Pusztabánya- Z+- Hármas-hegy műút- régi S+- Hármas-hegy, kanyar- jelzetlen gyalogút- Borzas-tető- jelzetlen út- volt Schober-malom- Z4- S3- Verseny utca- Hosszúhetény, iskola

Mecsek 1800. Nagyon ambíciózusan indultam neki november egyetlen mecseki  teljesítménytúrájának - de hamar be kellett látnom, hogy a szintidőfelezéshez itt túl sok a szintemelkedés.

A Zengőre keményen toltam felfelé, így 5.7 km/h átlaggal, előzgetések után, alaposan megizzadva üdvözölhettem Macikupacékat. A Sárga sávon lefelé az utcai futócipő nem segített a gyors haladásban. Az alján értem utol Valérékat, majd a remekül futható Kék négyzeten lefelé újra előztem. A Réka-völgyben és a Döngölt-árokban már csak egy-egy túrázóval találkoztam - ám Óbánya előtt nem sokkal hátrébb szorultam: Sura és Lóri lendületesen gurultak az ellenőrzőpontig. Tapadtam, majd gyors pecsételés után előrementem - de Pisztrángos-tavaknál be kellett látnom: sokkal erősebbek.

Az Óbányai-völgy attrakcióit (Csepegő-szikla, Ferde-vízesés) sorban lefényképeztem, majd alig értem be Kisújbányára, máris távolodnom kellett: az út a Kék négyzeten vitt fel a Szamár-pihenőhöz. Eddig csak ittam, de most felfelé a hazai kakaós csiga felét elmajszoltam. A pihenőtől lefelé néptelen szakasz következett, de a Sárgán fonódtunk az ezresekkel, így több ismerőssel is találkoztam (RoriZo-páros, Kis János). A ponton Torma Tamás is besegített. Kis szörp, egy szelet nápolyi - ezzel már kihúzom a rétesig. :-)

Diós-kútnál próbáltam a sót lemosni az arcomról - de hamar visszapótlódott. Hárs-tető oldalától Kisújbányáig jól futható rész következett - és már be is fordulta a konyhára, a Klumpásra, a remek rétesért. Sokat nem időztem: a Kéken felfelé, menet közben majszolgattam el a felét. Sárgára térve a hosszú ujjú felsőt le kellett vennem: a póló is bőven elég volt. Cigány-hegyen ezúttal kihagytam a kilátó tetejét - lesiettem a nagy turistaút-csomópontig. Favágókkal pár szót váltva fordultam rá a Piros sávra. Magányos kilométerek után Iharos-kútnál láttam először kirándulókat, akikkel közel egyszerre kanyarogtunk fel Máré-várig.

Pecsételés után hullámvasutazás következett a Sárga kereszten. Már az első felfelén megpillantottam egy lendületesen haladó túrázót, de csak a Sín-gödörnél sikerült utolérni. A Hidasi-völgyben először kicsit lassítottam, mert enni-inni kellett - majd megpróbáltam futni. Ahogy a Zöld keresztre fordultam, megláttam a lendületesen érkező Ábrist. Ezt a jelzést lényegében együtt követtük Pusztabányán, Csengő-hegyen, Pap-réten át egészen a Hármas-hegy műútjáig - ám addigra elfogyott az erőm, lemaradtam. A pusztabányai ponton csak egy almát vettem magamhoz, de az utolsó pecséttel együtt szénsavas ásványvizet és pogácsát is szereztem: nagyon kellett már valami sós...

Borzas-tető, majd az ereszekedés nem esett túl jól: óvatosan haladtam a köves, gallyakkal teli hegyoldalban. A völgyben futni kezdtem a cél felé - végig magas pulzussal, egyszer-kétszer pár másodpercre lassítva, megállva. Először az 5:30-as, majd az 5:45-ös beérkezésről is lemondtam: 5:50-re módosult az időterv. :-)

A célban volt egy kis sor - de szerencsére nekem csak pár percet kellett várnom az oklevélre, kitűzőre. Indultam volna a gulyásért - de inkább visszamentem a kocsihoz, nyújtottam néhány percet és motorizálva mentem le a Tavaszba. Ábrissal és Kiss Csabával termeltük be a megérdemelt gulyást - ami tökéletes volt, rengeteg hússal (marha is, sertés is vegyesen), répával, pont ebédidőben.

Ezzel a Hegyi Hét lezárult, 105 km hegyi futással és 7.5 km túrával, több, mint 3900 m teljes szintemelkedéssel. Kemény volt - de nem az utolsó ilyen... :-)

Fotók:

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:48:33 39.16 08:54 6.74 1612 122 190 161
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Fairy képe

Fairy 3870 napja

Köszi! :-)

Ugyanúgy látom én is, ahogy írod: nem lineáris a fejlődés, talán inkább lépcsőzetes (jobb esetben) vagy hullámzó (rosszabb esetben :-) ).

Mostanában valahogy nagyon motivált vagyok - és működik a pozitív visszacsatolás. :-)

Sárcipő képe

Sárcipő 3871 napja

Gratulálok! Nagyon kemény hetet nyomtál!

Nem tudom, Neked mi a tapasztalatod, de én azt figyeltem meg, hogy nálam a fejlődés nem egyenletes, hanem mindig ugrásszerű. Egy jó darabig úgy érzem, mintha nem történne semmi, aztán egyszer csak, egyik napról a másikra elkezd egyre jobban menni.

Hajrá! :-)

 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!