monique futás

2013.11.09 Szombat, 18:12:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:01:20

Távolság

12.32 km

Tempó

04:59 p/km (12.05 km/h)

Pulzus

Átlag
168
Minimum
0
Maximum
193

Edzésleírás

ez is egy rémes formát mutatott. ez a fokozó maraton előtt ezen a pulzuson kb ez lett volna: 4:40, 4:30, 4:15 :p

 

de legalább a pulzust betartottam, de nem is volt nehéz, mármint betartani, mert nem is ment volna könnyen gyorsabban/magasabb pulzuson. igazából eleve rosszul indult, a hegyről kiérve síkra haldokolni kezdtem lélegzetvétel szempontjából 157-es pulzuson...úgy tűnik nem vette be a müzlit amit futás előtt kaptam be. tényleg nem jellemző amúgy, hogy számítana egy kis kaja futás előtt... mondjuk mire eljutottam a 180-as pulzusig, már jól voltam. :)

 

a combtő talán tényleg jobban van, nem mondom h nem fájt kicsit a bemelegedés közben, de az első pár lépés tünetmentes volt. :D  meg később a bemelegedés után is tünetmentes.

 

sztem nem megyek siófokra :((( a két ok külön-külön még elmegy, de együtt már sok. 1) nem vagyok jó formában, sőt 2) combtő

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:21:02 3.85 05:28 10.98 0 0 168 143
00:35:18 7.5 04:42 12.75 0 0 193 181
00:05:00 0.97 05:09 11.64 0 0 192 183
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

monique képe

monique 3875 napja

lacika76, minden verseny után visszaesik a forma, ez full természetes, abban van variáció hogy kinek meddig tart ez a regenerálós szakasz.......

 

én kértem már tanácsot korábban abban, hogy adjanak afféle kis edzéstervet hogy hogyan csináljam majd maraton után a siófoki félmaratonig, de visszautasítottak, szóval marad a kísérletezés saját szakállra, evvan :)) és teljesen őszinte leszek, számítottam arra hogy el fog csesződni. mert én nem volt tapasztalatom ebben.

 

azóta találtam egy jó tippet, ami úgy tűnik passzol a helyzetemhez: majd köv maraton után 3 hétig csak kocogás...

lacika76 képe

lacika76 3876 napja

Nos, nekem a legutóbbi 2 órás Optivita futás után esett vissza a forma, ami természetes. Ha nem is futottam csúcsra, azért a szintes körözés kimeríti az embert. A laza, 1-2 közepes terhelésű futások meghozták a kedvező hatást. Szerintem neked is rá kell érezni arra, hogy mivel tudsz jól regenerálódni. Nem baj, ha nem jössz, ha egy verseny kimarad, még nem világvége. A többit pü-ben, vagy Skype-on.

monique képe

monique 3879 napja

ja, reggel a legjobb, akkor teljesen tünetmentes. amíg el nem megyek futni, vagy amíg le nem ülök hosszabb időre. :) bár futás után is egész jó, amíg le nem ülök ilyen kb negyedóránál-félóránál hosszabb időre. :)

monique képe

monique 3879 napja

köszi mindenkinek!

 

Feri, de, nagyon rossz a 4:29 nekem. :/ tudod, az ember nem szeret visszalépni, ha már elért egy szintet... jó tudom mindig van rosszabb... meg jobb is :D

 

RemAti, drága vagy, de a maratonon abszolút NEM voltam csúcsformában. :( valószínűleg mert túl rövid idővel előtte volt az utolsó hosszú és aztán meg is fáztam a hosszú után és a maratonon is ez még befolyásolt ill. utána is... persze, jelenleg biztos nem fogom erőltetni a 4:30-on belülit. elvileg a téli alapozásnál kevés ilyen lesz :) igen a laza tempóm az tényleg jó maradt, az hamarabb visszaállt a maraton után. :)

 

AgnesD: ismerem a fáradósat is, de ez sztem nem az, ez húzódásra jobban hajaz, bár lehet nem arról van szó. vagy lehet félreértelek és tényleg csak vmi fáradás. bár a tempót nem tűnt fel h befolyásolná, ha már bemelegedtem lassabb futással, akkor gyorsabbnál egyáltalán nem érzem, szerencsére lassabb szakaszokban se mindig. azt nagyon nem szereti, ha felemelem a lábam (bármelyik lábam, pedig jobb oldalon van csak a probléma), meg azt nem ha lehajolok, meg 1-2 hirtelenebb mozdulatot. meg sok ülés után be tud "állni", az első pár lépésen keresztül érzem olyankor. ez akkor az, amire te gondoltál? és szted mennyi idő alatt múlik el? :)))

 

ne nyomasszon amúgy ha bonyolultnak tűnik a komolyan vett futás :) idővel az ember ráérez tapasztalatból a dolgokra. a kajálásra gondoltál azzal h oda kell figyelni? ez egyénfüggő, van akinek nem kell figyelni, alapból nekem se. 

AgnesD képe

AgnesD 3879 napja

Részvétem combtő miatt! Erősen más teljesítményosztályban, de tapasztaltam. Viszont egyszer csak hipp-hopp elmúlik. Érzésem szerint, nem húzódás, nem rándulás okozza, hanem fáradás. Akkor döglődik egy kicsit, aztán megnyugszik. 

A futásodat én változatlanul nagyszerűnek látom, sőt kicsit nyomaszt is, hogy mennyi mindenre kell odafigyelni, ha ilyen komolyan csinálod.

 

RemAti képe

RemAti 3879 napja

A maratonra sikerült egy fantasztikus csúcs formát összerakni. Szerintem ezek után ne csodálkoz. Most egy kicsit lent vagy és újra felkell építeni az egészet. Az alapok meg vannak csak okosan továbbiakat! A laza tempód nagyon jó. :) Én nem erőltetném a 4:30-on belüli km-t .Jobbulást!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3879 napja

Azért 4.29-es tempó nem rossz ám, soha ne legyen ennél rosszabb, csak jobb!

Mielőbbi panaszmentességet kivánok, és minden jót!

Felszerelések

Nike Zoom Structure+15 w
Garmin 910XT