melwin futás

2013.09.29 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:57:12

Távolság

21 km

Tempó

05:35 p/km (10.75 km/h)

Edzésleírás

Ez bitang jó volt :) Lacika elkezdi kellemes lendülettel, mert miért is ne... Majd kitart ez az első 10 kilin, oszt a többi meg jön magától. Aham... ahogy én azt elképzeltem :) Kezdődött azzal, hogy a fasza aszfalt után földúton kellett bukdácsolni, tócsákat kerülgetni. Ez a Nagy Indiánkönyv szerint lassítja a fehér embert. Ezt követően jött egy kis emelkedő, irány a Bazilika. Gőzöm se volt, hogy a Bazilika ilyen bazi magasan van :D Minék építették ezt ilyen magasra? Imádkozni, vagy bázisugrani jártak fel ide mélyen tisztelt őseink? Sebaj, ha már magasan van, akkor legalább az út macskaköves. Már ahol van macskakő, és nem hiányzik. Így felfelé az emelkedő kötött le, lefelé pedig az, hogy ne törjem ki a bokámat. Ezt követően még egy (az elsőnél hosszabb) szakasz földút, majd irány a célhoz, és jöhet a következő kör. Az első kör vége felé már éreztem, hogy itt nem az 1:50 alatti idő lesz a cél, már annak is örülhetek, ha 2 órán belül maradok. Ez bitang kemény pálya, legalábbis nekem. Ez van, minek sumákoltam el a Gellért-hegyes futásokat? :) Földúton futni legalább nem volt újdonság, köszönöm kedves Rákos-patak! :) Szóval jön a következő kör. A combom és a vádlim kezdi jelezni, hogy észrevették ám az emelkedőt a Bazilikához. Sebaj, menjünk ahogy tudunk. Misi előttem, először csak 1,5-2 perc előnnyel, majd ezt tovább növeli. Vagy én növelem tovább a hátrányomat, ahogy tetszik :) Linda stabil tempóval, kb. 1,5 perccel mögöttem. Hogy a fenébe tudja Esztergomban futni a PB-ket ez a lány?! Biztos el van cseszve genetikusan a gravitáció érzékelése, úgyhogy emelkedőn gyorsul... :D Na szóval. Második Bazilikához futás letudva, bár kétségtelen, hogy a vicces kedvű szervezők idő közben kissé feljebb pakolták ezt a csodás épületet. Futás lefelé, irány az erdei út. Gepárd Gábor úr szalad velem szembe olyan tempóval, amire max akkor vagyok képes, ha egy kutyafalka próbál rávenni, hogy elérjem a 100 méterre álló buszt. És persze mindezt lejtőn... :) Nála bezzeg nem volt lejtő, csak földút. Szalad szembe mint a vazelinezett villám, és közben kedélyes mosollyal beszélget, de úgy, mintha sétálna. Ő ekkor kezdte meg a harmadik körét, mert ugye egy kör nem kör, két kör fél kör... De a lényeg, hogy baromi gyors. Én meg fáradok. Nagyon. Lindával mindezt a kinyújtott nyelv és lestrapált arc nemzetközi jelével tudatom, de azért futok tovább. Már nincs sok hátra, és nagyon szeretnék 2 órán belül maradni. Az utolsó kilométerhez érve megszemlélhetem Gábor pólóját hátulról is, ekkor előz meg a harmadik körében. :) Cél, sör, öröm, bódottá. Misi persze már a célban, még jó, hogy nem edzett, így csak pár perccel ért be előttünk és nem fázott meg... :)  Tészta, zuhany, öltözés, irány haza. Konklúzió: hihetetlenül jó volt ez a vasárnap, jövőre is itt a helyem!

(Az órámat elfelejtettem időben elindítani, illetve a GPS-nek is kellett idő amíg magára talált, így a Garminos linket csak a térkép miatt rakom be.)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 21 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

kenderike képe

kenderike 3911 napja

tökjó volt ez, Lacika! végre van ésszerű okom felcsalni Téged a hegyre! :) azt meg kifelejtetted, hogy micsoda fájdalmakkal indultál útnak... naazér anélkül csak jobban sikerült volna. Teccik a leírás :)

melwin képe

melwin 3912 napja

Futni is remek volt :) A budapesti félmaratonok után ez igazi változatosság volt, nem számítottam rá, hogy ennyivel keményebb lesz. De pont ez az ami miatt még nagyobb élmény volt teljesíteni. 

faxau képe

faxau 3912 napja

Gratulálok! Olvasni jó volt. De ha jövőre is itt a helyed, akkor futni semlehetett borzasztó!:)

Felszerelések

Adidas Supernova Sequence 5