zozo.m futás

2013.06.16 Vasárnap, 07:38:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

03:03:21

Távolság

29.16 km Szint: 272 m

Tempó

06:17 p/km (9.54 km/h)

Edzésleírás

Útvonal: ki az Árpád fejedelmre - első lehetőségnél a rakpartra - Margit krt. - Moszkva tér - Krisztina krt - Böszörményi út - Csörsz u. - BAH - Villányi út - Karinthy Frigyes út - Irinyi József u. - Petőfi híd - Lónyay u. - Fővám tér - Szabadság híd - rakpart - Döbrentei tér - Erzsébet híd - pesti alsó rakpart - Roosevelt tér - Lánchíd - rakpart - Margit híd - Jászai Mari tér - Hollán Ernő u. - Pozsonyi út - pesti alsó rakpart - Népfürdő u. - Árpád híd - Árpád fejedelem útja - Nagyszombat - Lajos u. - Galagonya - Bokor u - Kolosy tér - rakpart - Margit hídig (fordító) - rakpart - Nagyszombat - otthon.


Indulás előtt még agyaltam merre irányba kezdjem el, végül azért esett erre a választásom, hátha ilyenkor még kevesebben vannak Budán, mint olyan 10 óra körül. 
Kicsit későn indultam el otthonról (7:38 !!). Ezt meg is éreztem a rakparton, ahogy tűzött a nap. (Itt a nyár). 

Kb 2 kilinél jártam, amikor bemutatkozott nekem a holtpont. "Kell ez nekem?". Hála gyorsan találtam árnyékot, egy időre el is búcsúztam a holtponttól. :) 
5 kilinél futás közben szedtem pár szem szedret és meg is kostóltam. Mindegyik megérett az evésre. Budán azon kívül hogy ismerkedtem az utcákkal nem sok mindent látam. Najó volt egy jó csaj, de egy futóval sem találkoztam. 

7 kilinél, ahogy várni lehetett bemelegedtem, ezért már tartanom kellett magamat ahhoz, hogy ne gyorsuljak fel, hiszen ma nem lehet. Áttértem Pestre. A Fővám térnél végre találkoztam egy sportolóval, Martin Kleinnel - aki éppen nyári szabadságára kiírt edzését végezte/futotta. 

Ezt követően konstatáltam, hogy a Szabadság híd jobb állapotban van, mint a Petőfi. (Jövő héten igénbe kell vennem egyiket). A Budai oldalon végre már mozgolódott a rakpart. Átfutottam a következő hídat is, majd a lejövetelnél megmártoztattam kezeimet a szökőkútban. 

Le a pesti rakpartra, ahol egyedül koptattam az aszfaltot, se futó, se bicajos. Gyorsan át is mentem Budára a Lánchíd segítségével. :) Itt egyből egy formás mögé kerültem, de csak az első villanyoszlopig futott.
A rakparton, a Margit híd felé jött az újabb borulás. Még épphogy elmúlt két óra - az előírt háromból - majdnem otthon vagyok és szomjas is vagyok. Úgy emlékszem a Jászai Mari térnél a híd lábánál van egy újabb kút. Futottam is arra, de amit láttam, inkább szomjaztam tovább. Egy nem működött és ami benne volt. Az országház felé indultam volna, de ekkor jött az a belső hang. A gyalogos átkelőhelynél van egy kút. Elindultam arra. YES! Működik. "Futás" közben lelocsoltam magam, majd magamhoz vettem egy kortyot. 

Folytattam tovább utamat. HOHó láttam út közben egy utrafutó autót. Majd lementem egy parknál a rakpartra, hol ismét megjött a holtpont. "Meleg van, menj haza és igyál." Azon agyaltam, hol tudnék inni. Nagy nehezen ráfutottam Árpira a lemenetel is kemény volt. Már nagyon melegnek éreztem a környezetemet. 

Árpád fejedelmén láttam egy benzinkútat megnéztem, de sehol nem láttam a rötyit, így mentem tovább az új cél felé. Puskás Öcsi bánál van egy, kettő szökőkút. Be is mentem a Galagonya utcára és a nagy gömböcből ittam. Nem egy kortyot. Le is fürödtem. Egy kis srác nagyon nézett. 

Tovább ki a rakpartra, most már sokkal jobb állapotban. Kiértem megcsapott a kánikula. 160 percig bírtam az atlétát elviselni. Egész jó. :) 
Az edzés végére el is döntöttem, mi a végleges terv mára. 3 óra könnyedén, és utána + két kili normál tempóban. Elkocogtam a Margit híd lábához fordulás és még nem hagytam el a felső HÉV megállót, mikor csipogott "furcsán" az órám. Nem ezt a jelet vártam. Merül. Egy újabb csippanás. 27. km is magam mögött. 

Nincs mese, változott a program innentől elkezdtem futni, persz az elmúlt 173 perc és a meleg is kivett belőlem, de úgy éreztem az 5:10 az úgy még megy. A végén valahogy belelendültek a lábak, szóval 5 perc alá is benéztem. Nagy nehezen hazaértem. Az óra kibírta azt a 11 percet, köszönet Neki, megdolgozott ma is. :)

Összegségében a futás jól ment. Bár legközelebb kell vizet is magammal vinni, mert ez nem normális. :) MEGCSINÁLTAM!

- 15 hét - muszáj volt már elkezdeni.

Köszönöm az egészségemet, mely az életem ajándéka és az utamba kerülő kútakat! - ezek nélkül nagyon nehéz lenne. Köszönöm!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:52:01 26.96 06:23 9.40 272 0 0 0
00:11:20 2.2 05:09 11.65 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

dilisuni képe

dilisuni 4017 napja

egészségedre! Mindig jó ránézni a szép színes edzésnaplódra :)

toncso képe

toncso 4018 napja

 

  Az  edzés  leírása már  nagyon  hosszú,  hát  még  futva......    Egészségedre  !!!

NagyKata képe

NagyKata 4018 napja

Egs:-)

toncsofia képe

toncsofia 4018 napja

Nem semmi hétzárónak ;)

galagyuri képe

galagyuri 4018 napja

Egészségedre! Elég önkínzásnak tűnik.

retisonic képe

retisonic 4018 napja

Jó kis futás lehetett, bár én nem szeretek a városban futni, de hát most nincs nagyon más. Egs!

Felszerelések

New Balance M770 v2 Mens