monique futás

2013.06.15 Szombat, 13:29:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:31:57

Távolság

3.6 km Szint: 300 m

Tempó

08:53 p/km (6.76 km/h)

Pulzus

Átlag
175
Minimum
0
Maximum
195

Edzésleírás

rövid felfutás a frissítőpontig, 70mp ácsorgás, közben asszem 4 pohár fogyott el :) (2 ivás, 2 locsolás) utána futás megint, de csak rövid ideig, utána gyaloglás sokáig, amikor már nagyon untam, belefutás, szédülésre abbahagytam, még mindig nem voltam jól.. további gyaloglás után belefutás, már jól voltam, csak a lábam (combfesz) állt be nagyon. így nem erőltettem, meg már mindegy is volt. néha futottam, fél percet, 4 percet, meg a végén a sípályán felsprint. az azért jó volt. :) a többi nem....

 

a maxpulzus 191 a sípályán, idő nagy részében 180 alatt, az a 195 a legelején volt a 8km táblánál. kb. 1,5km/10perc volt a futás ebből a szakaszból. 

 

1:16:23 a teljes idő. ezzel együtt 2. legjobb idő eddig, 183-as átlagpulzussal muhahah

 

felhős időben nyilván ment volna 1:07-1:08, így melegben nem tudom hogy mi lett volna a 8km után ha folytatni próbálom. tegyük fel h felvánszorgás olyan 1:10 alatt. nemtom.

 

ez az 1:16 19. helyre volt elég, látszik h másnak se volt könnyű :) nézegettem korábbi meleg években 1:10 a 10. helyre volt elég, idén is :) a hűvösebb években nemszámít ennyire jó időnek persze.

 

ami durva, az az hogy a 8km-es frissítőnél történt több, mint 1p ácsorgás után továbbmenve már pár perce gyalogoltam, amikor elment mellettem két csaj, megjegyeztem a rajtszámát az egyiknek, 710-es, na 9. lett 1:09:52-vel...

 

azt hiszem azon a hozzáállásomon azért kéne változtatni, hogy ha történik valami, ami miatt nem a "tökéletes verseny" lesz, akkor is lehet tovább küzdeni... akkor azért vmivel jobb érzés utána. tehát ebben az esetben a frissítőnél történt pihenés után illetve miután jobban lettem, fel lehetett volna lassan de folyamatosan kocogni. ezt megpróbálom észben tartani a jövőben, hogy érdemes. talán.

 

jövőre ha megint ilyen idő lesz, akkor vagy 2 vizespalackot viszek (egyet övben), vagy valaki odaáll nekem a 7-es km-táblánál egy második palackkal. másképp nem megy ez nekem

 

ps.: hazafelé a buszon egyszer arra riadtam h 49-et mutat a pulzusmérő. :) (nem vettem le az övet) eddig még csak fekve láttam 50 alatti értéket :P igaz nem is szoktam itthon vagy máshol ülve mérni, ez véletlen eset volt

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:31:57 3.6 08:53 6.76 0 0 195 175
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

26 hozzászólás

monique képe

monique 4022 napja

hmm, a hosszúujjú azért h ne süssön a bőrömre (ne melegítse) a nap?

Bozót képe

Bozót 4022 napja

Hát akkor elég egy vékony fehér hosszúujjú felső amit folyamatosan nedvesen tartasz.  

monique képe

monique 4024 napja

ja és az se mindegy, hol locsolom magam... régebben mindenhova toltam a vizet magamon, de most már rájöttem h itt is kell a hatékonyság :) (elég tarkó, fej, mellkas, alkar és máshol nem kell)

monique képe

monique 4024 napja

egyébként a múltkori kommentedre is válaszoltam, azt láttad? (a fegyencedzésről)

monique képe

monique 4024 napja

köszi!

 

hát, a meleg versenyekről... úgy gondoltam hogy talán van valami mód arra, hogy megoldjam őket legalább rövid távon, úgyhogy mentem azóta párszor, de csak sima tempófutásnak, nem versenynek. viszont a kékest nem akartam kihagyni rendes versenyként :))

 

amúgy megérte elmenni, mert most ezen a versenyen jöttem rá, hogy nekem mi az ami tényleg működni látszik (?) a melegre. addig voltam jól, amíg volt nálam víz, amivel locsoltam magam mindig azonnal, amikor kezdett melegem lenni. korábban nem tudtam ilyen jól futni napsütésben ennyi km-en át - már amíg volt vizem. mármint ha csak a 2,5-3 km-enként levő frissítőpontokra hagyatkozom, az nem elég nekem, ezt persze eddig is tudtam, de az új, hogy a plusz víz megfelelően adagolva ennyit tud segíteni. a hiánya meg... megdöbbentő különbség :)

 

szóval csak dupla annyi vizet kell vinnem jövőre és kész :) (pl övtáskába második palack/kulacs...)

 

és majd ezt a vizes kendőt is kipróbálom. hátha úgy kevesebb víz cipelése is elég :))

Bozót képe

Bozót 4024 napja

Ne, értettem, miért nincs Kékes a naplódban, de látom, hogy van, csak külön....

Sajnálom, hogy nem ment jól. Az idő még így is szép!  Ha ennyire probléma még mindig, a melegre próbálhatnál készülni, a vizes törölköző/kendő a nyakba például tényleg nagyon jó. (bár ha jól emlékszem, korábban elhatároztad, hogy meleg napos időben nem versenyzel...ezek szerint mégis? )

monique képe

monique 4025 napja

köszi!

oszanna képe

oszanna 4025 napja

Gratulálok, szép futás, szép tempó, szép verseny! :D

monique képe

monique 4025 napja

:D :D köszi

Tündüs képe

Tündüs 4025 napja

Nahh, szomorkodj még kicsit irgum-burgum azon  a 19, helyen!!

Gratulálok!

 

monique képe

monique 4026 napja

köszi! :)

 

empirke, én melegben síkon se tudok futni. :D de kezdek rájönni hogy folyamatos locsolással kihúzható a dolog. tényleg csak erre van szükségem (meg sapka persze, az megvolt most is).

 

amúgy továbbra sem fogok melegben edzeni, nem szívatom magam ezzel :)) (2011 nyarán próbáltam, elég is volt annyi :D )

 

egyébként nem feltétlen szenvedős ez a kékes, pl tavaly felhős időben nem volt az nekem. :)

 

a helyezésről még... ha locsolom magam az első 5km után is, akkor 9.-10. is lehetett volna :))

empirke képe

empirke 4026 napja

Jah, azért gratulálok, nagyon jó helyen végeztél, ez azért arra utal, hogy jó vagy!

 

empirke képe

empirke 4026 napja

Na, nem is megyek Kékesre. Szenvedős lenne, én meg nem szeretk annyira szenvedni :P

A meleg szét bír szakítani, nekem tavaly az UB-n a délben futott 20 kilim Tihanyból Dörgicsére életem legrosszabb futása volt. Síkon OK, de melegben nem bírok felfelé futni. Egyszerűen megborulok anélkül, h elszallna a pUlzusom. 

Hasonló élményeket olvasok ki a leírásodból. Bár gondolom erre is lehet edzeni. Neked ott vannak a jó kis hegyek, menj melegben edzeni.

megmondtam a frankót? :)

Alabárdos képe

Alabárdos 4026 napja

Én csak gratulálni tudok... valahol ott vánszorogtam mögötted. :)

monique képe

monique 4026 napja

köszi!:)

Briel képe

Briel 4026 napja

Jó lesz ez még! Így is nagyon jól mentél, ezt a 19. hely is mutatja! Grat!

Zituci73 képe

Zituci73 4026 napja

Igen  Neked! Mert nekünk ez szuper fantasztikus idő lett!:) Ne szomorkodj, sikeres közös hétköznapi csúcsfutást kívánok!

monique képe

monique 4026 napja

(mármint nekem tök jó idő :D)

monique képe

monique 4026 napja

amúgy a hiányérzetet enyhíti h tényleg olyan jól ment az eleje. :) így legalább azt tudom, hogy ha az időjárás lehetőséget ad rá, tök jó időre lehetek képes. :)

monique képe

monique 4026 napja

köszi!

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4026 napja

Nem akarok beleszólni a kedves csevegésetekbe :) , csak gondoltam beszólok, hogy gratula mindkettőtöknek. Móni, megértem a hiányérztedet, kis csalódásodat, de most tényleg meleg volt!.

monique képe

monique 4027 napja

ha már edzőtábor. nincs kedved augusztusban egy hűvösebb hétköznapi estén felfutni megint? :)))) én gondolkozom h nem kéne ennek az évnek így eltelnie a csúcs rendes megfutása nélkül :)

lacika76 képe

lacika76 4027 napja

Örülök neki, hogy már jó a kedved. Rossz látni, ha egy kedves ismerősöm szomorú. Nem dől össze a világ. Gyere el jövőre is, én tuti megyek. Ha arrafelé laknék, vagy el lehetne menni pár hétre, még edzőtábort is futnék ott. Egész jól fel lehetne készülni a versenyre. :-)

monique képe

monique 4027 napja

amúgy én nem érzem szép munkának :( az az lett volna ha 8p-esben is de végigkocogom

monique képe

monique 4027 napja

kedves vagy:))

amúgy már leszerveztem a segítőt jövőre. :D előre kell gondolkodni, na. :D majd a 7-es km-nél (de lehet h 5-ös km jobb lenne, még kitaláljuk) adja oda a palackot :D

lacika76 képe

lacika76 4027 napja

Leszervezek neked egy mobil locsoló autót, csak neked, hogy ok legyen végig, jó? :-)

Amúgy hősies küzdelem lehetett, hidd el, a jelenlegi körülmények között, meg hogy nem voltál jó szép munka, még ha fáj is, hogy nem olyan időt futottál, mint ami a terv volt. Amúgy nekem sem lett meg 1:00:00 alatt, és mégis nagyon tetszett.

Felszerelések

Asics DS Racer
Garmin 910XT