monique futás

2013.06.15 Szombat, 12:44:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:44:26

Távolság

8 km Szint: 371 m

Tempó

05:33 p/km (10.80 km/h)

Pulzus

Átlag
190
Minimum
0
Maximum
196

Edzésleírás

na, direkt szívatás, később indult a verseny idén... amikor kiértünk a busszal, tök borult volt az ég, mint vihar előtt :) de sajnos 10p alatt már elvonultak a felhők, tiszta nap volt innentől végig :(( utoljára 2010-ben volt ilyen meleg napos itt és már nem emlékeztem h ilyenkor nagyon kevés az árnyék az úton vagy csak a későbbi kezdés miatt?

 

ennek ellenére az első 5km szuperül ment, 5:30 átlag (27:33), legmerészebb álmaimat felülmúlva :O én felhős időre is ennél lassabbat képzeltem volna... na jó, a szerdai edzés után már sejtettem h az konzervatív becslés volt. :)

 

volt nálam fél literes palack (nem volt teljesen teletöltve), abból locsoltam magam időnként, meg a frissítőponton 3km-nél. a palackból valamikor a 4. km-en fogyott ki a víz. szóval az 5. km, az még jól ment, bár akkor már kezdtem érezni nagyon a napsütést. de tempó, pulzus OK. a lábaim is jól voltak végig.

 

a 6. km-en később jött a frissítőpont, mint képzeltem, addigra kezdtem megborulni, ott beleséta néhány mp-re, hogy egyáltalán át tudjam venni a poharat... (elsőre leesett a földre...) hát nem voltam túl jó állapotban, relatív hirtelen volt a romlás. a frissítőn adott víz néhány percre segített, de aztán már nem... még nem volt verseny, ahol ennyit gondoltam volna arra, hogy mindjárt meg kéne állni. kiegyeztem magammal, hogy a 8 km után levő frissítőpontig elvánszorgok. ez a 3km laposabb, de lassabb lett, mint az előző 5km.

 

a 8-as tábla után elindulás a meredeken, volt valahol egy érzésem, hogy itt most tényleg durva megborulás lesz, vhogy nem volt normális a közérzetem. a frissítőponton beleséta helyett megállás több, mint 1 percre... itt elkönyvelhető a feladás, vége ennek a szakasznak, a többit külön írom. amúgy számomra nagyon jó idő lett még a lassulással is az első 8km. főleg így ezzel az időjárással. de nem gondolom h simán elfutottam volna, hanem a meleggel együtt volt sok...

 

részidők/pulzusok a BSI km-táblái alapján:

 

1. 5:20@175
2. 5:26@189
3. 5:28@192
4. 5:46@194 (ez a km mindig lassabb lesz, gondolom meredekebb)
5. 5:33@194
6. 5:49@192 (14mp beleséta frissítőponton)
7. 5:31@191
8. 5:32@194

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:44:26 8 05:33 10.80 0 0 196 190
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

22 hozzászólás

monique képe

monique 4022 napja

volt.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4023 napja

Tényleg fehér sapka/fejkendő volt rajtad?

monique képe

monique 4025 napja

ja amúgy 3x voltam a kékesen korábban és egyszer sem futottam el eddig

monique képe

monique 4025 napja

Tündüs, itt is köszi! :)

RemAti: nézd, én nem elfutottam, hanem a napsütést sose bírtam, és 4 km után már nem volt nálam víz locsolni. az 5,5-nél levő frissítő után átmenetileg feltámadtam a víztől. nos így arra jó volt ez, hogy rájöjjek hogy napon tényleg folyamatosan kell locsolni magam, akkor nem borulok meg.

a lépéstechnikámmal semmi gond nem volt, a lábam nagyon jól pörgött még akkor is, amikor a melegtől rosszul voltam

Tündüs képe

Tündüs 4025 napja

Ha a teljesítéshez nem gratulálhatok (pedig szívből jönne), akkor legyen kedved és erőd legközelebb újra megdönteni önmagad eredményét!

RemAti képe

RemAti 4025 napja

Hát  nem tudom. Én 1x voltam a Kékesen és hasonló melegben. Gyakorlatilag ott voltam készen, ahol te, de rákellett jönnöm, hogy az elejét nagyon elfutottam. Túlságosan biztam magam meg, hogy dimbes-dombos környéken lakom. Bár azóta arra is rájöttem, hogy a lépés technika is fontos. Másképpen kell itt futni mint az összes másik versenyen.("aprób lépések")

monique képe

monique 4026 napja

TiGör: hmmm, érdekes. az mennyi idő alatt szárad fel?

 

RemAti: nem, ez nálam a meleg miatt van. emiatt pont hogy nem is futottam ki magam idén egyszer sem. hűvösben nem leszek rosszul :)

 

meg most ez volt az első kékes csúcsfutás, ami után másnap semmi izomláz. most este voltam futni, és semennyire nem éreztem a kékest a lábaimban vagy bárhogyan.... pff...

 

lassukapitany: köszi! istenhegyi? hátt jó... :) de nem tűző napon vagy ha igen akkor te viszed nekem a vizespalackjaimat :P edzésnek jó lesz, mert augusztusban (esetleg július) megismétlem a kékest úgyis, majd ha lesz vmi hűvösebb este, akkor fogom. (pl. ilyen este 7-kor, akkor nem sötétedik rám a végére). ez ilyen saját kis háziverseny lenne :)

lassukapitany képe

lassukapitany 4026 napja

Hm, majd a jövő évire lehet elmegyek én is...ha gondolod, addig még nyomhatunk pár hegyi kánikulás futást...csak az érzés miatt...mondjuk fel az Istenhegyin?

 

Attól még én is gratulálok! Hegyre fel, ilyen melegben, 8 km-re ez szerintem brutál tempó.

TiGör képe

TiGör 4026 napja

Jeges törülköző a nyakba? A nagyoknál láttam ilyet! ;)
RemAti képe

RemAti 4026 napja

Hát szerintem a kettő együtt volt. Már mint a nagy meleg és a megborulás. Az, hogy a végére rosszul leszel, azért elgondolkoztató. Eléggé kifuthatod magad.

monique képe

monique 4026 napja

köszi! :))

 

Briel: nem a pulzus, hanem a napsütés van más hatással a közérzetre. régen egyébként ilyenkor a pulzus is felment 200 fölé, mostanában talán a plusz locsolás miatt nem, vagy más miatt nem

Briel képe

Briel 4026 napja

Lehet, hogy napsütésben ugyanaz a pulzus egész más hatással van a közérzetedre, mint felhős időben. Szóval napos 190 nem ugyanaz, mint a felhős 190. :)

Nagyon gyorsan mentél így is, gratulálok!!!!

Zituci73 képe

Zituci73 4026 napja

Brutál tempóval haladtál ilyen emelkedőn! Le a kalappal! 2 puszi!:) Gratulálok!!!

monique képe

monique 4026 napja

egyébként a coca-colán is rosszul lettem a végére, és ott se ment fel a pulzus annyira, bár jobban mint itt a kékesen

monique képe

monique 4026 napja

Feri, rosszul értelmezed :/

amúgy köszi!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4027 napja

Ilyen melegben, és erős napsütésben ez nagyon kemény menet volt! Minden elismerésem, hogy végignyomtad! Szép volt Mónika!

Én is arra figyeltem fel, hogy a pulzusod a megborulás, az erős nap, az erős emelkedő ellenére sem ment fel vészesen, ez viszont azt jelezheti, hogy nem lehetett nagy gond. Ha jól értelmezem....

monique képe

monique 4027 napja

igen, tavaly és tavalyelőtt se volt túl meleg, tavaly csak vmi 16 fok volt és végig felhős. tavalyelőtt volt egy pici napsütés talán de nemvész, és olyan 20 fok körül. utoljára 2010-ben volt meleg napos.... tavaly az ideihez képest nekem elég sétagalopp volt, nem hajtottam ki magam annyira :) de megnézheted az  edzésnaplómban mindegyiket.

 

szerintem olyan 2 percet biztos számított ez az idő, tehát 1:02 esetleg 1:01 körül lehettél volna tavaly. :) edzéskihagyás nélkül meg ugye a csillagos ég a határ... :D

 

kedves vagy így segítesz másoknak =)

lacika76 képe

lacika76 4027 napja

Timi mondta, hogy 2 éve rossz idő volt. Ez igaz? Egy ilyen időnek örültem volna, mert akkor nekem is ment volna az 1 óra. Mondjuk ez esetben a többiek is a gázpedálra léptek volna, így az arány nem nagyon változott volna. Így valódi kemény kihívás volt. Amúgy volt ott egy lány, aki nagyon félt a versenytől. Beszélgettem vele, megnyugtattam. Most, hogy megcsinálta, nagyon tetszett neki, még ha nagyon kemény is volt. Ezeket átélni hihetetlen jó dolog. :-)

monique képe

monique 4027 napja

még annyi h mondjuk felhős időben fel se ment volna 194-re, az ennyivel könnyebb lett volna nyilván :) de ez még nem lépi túl a limitem

monique képe

monique 4027 napja

amúgy már 3x voltam ezen a versenyen, szóval önmagában a teljesítés annyira nem izgat fel de köszi h próbálsz pozitívan gondolkodni :P

monique képe

monique 4027 napja

köszi! amúgy meglepődtem amikor láttalak magam előtt ott, azt hittem sokkal előrébb tartasz :) ott még elég jól voltam (már amennyire jól van az ember egy versenyen napon futva).

 

nem, nem volt túl magas a pulzus. nem azzal volt a baj. érdekes ez, mert régebben felment 200 fölé simán a pulzus ilyen körülmények között. de ettől még bírtam egy darabig. ez a 190-194 közötti pulzus rendben van elvileg, legalábbis hűvösben... korábbi versenyek alapján

lacika76 képe

lacika76 4027 napja

Valamikor 4-5km környékén értelek be. Nagyon szépen mentél, és alig értelek utol. :-)

Amúgy tényleg nagyon meleg volt, nekem ez a fő ellenségem, ahogy neked is. Emlékeztem rá, hogy a vége kemény lesz, így tartalékoltam. Nem mondom, jó kis kihívás volt az utolsó 3.6km.

Tudom, hogy nem túl kellemes érzés úgy versenyen részt venni, hogy nem megy végig, de én azt mondom, hogy akkor is végig csináltad, és jó érzés volt, hogy végre először ismerőst tudtam fogadni a célvonal után. Felértél a csúcsra, ezt senki sem veheti el tőled.

Amúgy egy ötlet. Nem lehet, hogy kicsit magasra ment a pulzus, ahol jött a borulásod? Én pl. nagyon vigyáztam, hogy ne menjen 168-169 fölé, csak a legvégén.

Felszerelések

Asics DS Racer
Garmin 910XT