monique futás

2013.06.02 Vasárnap, 21:33:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:24:38

Távolság

15.28 km

Tempó

05:32 p/km (10.83 km/h)

Pulzus

Átlag
160
Minimum
0
Maximum
178

Edzésleírás

reggel nem mentem hegyi hosszúra lassukapitannyal, mert rémesen éreztem a jobb combfeszítőben oldalt azt a rohadt pontot még mindig :( estére jobb lett. a bal combomban bezzeg semmi, nem tudom, másnak volt-e már féloldalas izomláza? :)))

 

na, emiatt úgy gondoltam h csak síkon futok (lejtőn meg lépcsőn lefelé rémes a combnak!) és rövidítek, és nem 21-et megyek, hanem ameddig jól esik a lábamnak, de max 15 körül. a végére az lett h a 21 is mehetett volna valszeg, de sebaj nem kell túlzásba vinni. sztem még 1-2 napig tuti fájni fog az a pont. meg a bal bokánál is bejelzett délután egy rossz lépésnél, ez előjött a futás első felében is időnként (elég sűrűn, de nem folyamatosan), de aztán elmúlt.

 

szóval végig rakparton síkon (kolosy->lágymányos->vissza + még egy kicsi futkározás ott h 15-ön túl legyen a táv). odafele délnek hátszél lehetett, egész alacsonyan maradt a pulzus, visszafele jöttem rá h miért, mert rögtön szembetaláltam magam a szembeszéllel. :P néha azért alábbhagyott. de idegesített volna a pulzus nézése ezek után, így egyáltalán nem néztem 8km után, kíváncsi voltam mi jön ki érzésre futásból. no, 5:30-5:40 helyett 5:20 aztán 5:10 tempó jött ki erre a szembeszélben, utolsó 1km-en 5p-es tempó, pulzusban meg 165-175 között, kicsit összevissza... érzésre nem tűnt fel, hogy gyorsabb lenne a tempó vagy magasabb lenne a pulzus :) ez nem is lep meg igazából. persze 180-tól felfelé azért már éreznék különbséget. :)

 

nagyon könnyen és jól esett amúgy, menet közben az első párszáz m után csak néha éreztem a jobb combot. (a futás első 1,5km-e elég lassú lett azért, 6:20 meg ilyenek...) a bal az tökéletes volt, a jobb is az lett volna ezt leszámítva. :) semmi "nehéz" érzés vagy égés. örültem :)

 

és még annyi: piros nike szoknyában toltam :))) az a teniszszoknya-féle szabás. (sikerült elég olcsón találni)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:24:38 15.28 05:32 10.83 0 0 178 160
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

monique képe

monique 4037 napja

....közben a fogalmazásmódból látom h a sérülés az más volt, hiszen az mindig jobb lábban volt :) nekem nem mindig u.a lábbal volt gond eddig. a legnagyobb fun az volt, amikor tavaly voltak gondjaim a bokánál valamivel, először bal.... aztán később tökugyanaz a jobb lábon. :o

monique képe

monique 4037 napja

Feri: ez sima izomláz volt :P elmúlt mára. amúgy meg húzódás és az izomláz nem ugyanaz, fájdalmas mindkettő, de azért másképp.

 

oszanna: érdekes :) amúgy az izomlázat hívod sérülésnek vagy az más volt? sérülés (=nem a sima pár napos izomláz) szinte mindig féloldalas dolog, szerintem.

oszanna képe

oszanna 4038 napja

Szép, egs! :) Nekem volt már féloldalas izomlázam többször is, hol vádliban, hol combban, és nem is mindig ugyanazon lábban, szóval még csak azt sem tudom mondani, hogy az egyik lábam gyengébb. Sokáig azt hittem, a jobb erősebb, de végül mindig az sérült meg, szóval mégsem. :P

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4038 napja

a combhajlítóra gondoltam! Kezdetben én is sima izomláznak hittem...

De ne károgjak itt kora reggel! Nagyon szép futásaid vannak mostanában, és ez a lényeg!

monique képe

monique 4039 napja

ja még Ferinek: combhajlító van hátul, combfeszítő elöl, de lehet csak félreértettem h mire gondolsz azzal h "hátul"

monique képe

monique 4039 napja

Feri, a 6-8 hetes fájdalom nem izomláz. az enyém az sima izomláz. csak az a furi benne, h csak az egyik lábban :D na sebaj, ma azért már kevésbé volt gáz a lépcsőn lemenni :))

 

Briel, köszi :)

Briel képe

Briel 4039 napja

Jól tetted, hogy nem erőltetted, így biztos el fog múlni. Tök jókat futsz mostanában!

Egészségedre!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4039 napja

Nekem volt ilyen, pontosabban hátul a combhajlító/feszitő izom meghúzodott 6-8 hétig totál lekorlátozott.....nagyon-nagyon óvatosan tessék az ilyenekkel bánni, mert én örültem 6 km 5 perces futásnak is, akkor is két napig éreztem!!!

Piros szoknya.....fényképet volnál szives mellékelni?

Felszerelések

Asics gt 2000 w
Garmin 910XT