forgi túra

2013.06.02 Vasárnap, 08:26:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

03:13:57

Távolság

12.59 km Szint: 505 m

Tempó

15:24 p/km (3.89 km/h)

Edzésleírás

Barangoló Hegyvidék (helytörténeti teljesítménytúra)

Városmajor Barabás-villa - Kis-Sváb-hegy - Orbán-hegy - Széchenyi-hegy - Normafa - Szent Anna kápolna - Virágvölgy vasútállomás - Erzsébet térdeplő - Erzsébet-kilátó - Gyermekvasút Vadaspark időszaki megálló - Budaszentlőrinci Pálos kolostorrom

Hívott pátyalso telefonon, hogy lenne mára egy helytörténeti teljesítménytúra, ráadásul GPS-t lehet nyerni. Persze könnyü a makit táncba vinni, így mondtam, hogy menjünk.

8-kor találkoztunk és rövid séta után elértük a rajthelyet. A nevezést követően rögtön alma és műzliszelet várta a jelentkezőket, egy különleges helyszínen jelezve, hogy ez biza egy gasztro kultúr túra lesz a javából. Elindultunk a Kis-Sváb hegyre, ahol igazi kis park várt bennünket. Van ott minden, mi szem szájnak ingere a tanösvénytől, a kutyagumi tárolóig. Hja és tűzrakóhely is, amit csak szélmentes időben lehet használni. Itt ellenőrzőpont várt minket, be is húztak a lapunkra egy X-t. Aztán megint urbanizált környezetbe jutottunk. Bár ebben azért kicsit kételkedem Budapest egyik legkülönlegesebb utcáját, a Juliska utcát elnézve (fotó: pátyalsonál).

A túra alatt több helyen megálltunjk fotózkodni, mondjuk a fődokumentáló ezúttal nem én voltam. A Normafához érve muszáj volt megállnunk, mert kinyitott a réteses. S azt hiszem, igazi réteskülönlegességet fogyasztottunk a hátralévő komoly távolsághoz szív és lélekmelegítőként. Na mi lehet ez? Hát nem más, mint juhtúrós-medvehagymás rétes. A gyöngyvirágot kihagyták belőle, így folytatni tudtuk utunkat immár lefelé. Közben átjutottunk a Széchenyi-hegyre, ahol nosztalgiából megnézhettem azt a pontot is, ahol tavaly a Gyaloggalop futásnál egyedül én jártam verseny alatt. :)

Ezt követően eljutottunk a Szent Anna kápolnához, ami alig kisebb mint a Bazilika, nem is tudom, hogy milyen ötlet vezérelte az építőjét, hogy ekkora épületet készítsen a Budai-hegyek közé. :)

Majd egy hosszú lépéssel a következő ellenőrző pontot támadtuk le a Virágvölgy Vasútállomáson. Miután megcsodáltuk az állomás épületét és a homlokzaton látható festményt, irány Surány akarom mondani Erzsike a János-hegyen. A pontőrök felkölteztek a kilátóhoz, így csúcstámadás árán kaptuk meg az aktuális pecsétet. Na innen már csak lefelé kellett menni. Először a Gyermekvasút vadasparki megállójáig, ahol megcsodállhattuk a túra egyetlen pontőr hölgyét, majd a kékre festett vasútat. Majd a nagy Ő-vel is találkoztunk az erdőbe. Soha nem találtam volna ki, hogy ott vár minket az erdőben. :)

Majd mindezeket követően szép nyugodtan beértünk a célba a Pálos kolostorromhoz. A pontőrökön kívül itt újabb alma várta a túrázókat, majd délidőben ebéd káposztás zvekedli. Nem is akármilyen. Ezen kívül kitöltöttünk egy tesztet is az úton látottakkal kapcsolatban, ahol olyan kérdések voltak, mint pl. Hány ablaka van a Szent Anna kápolnának. Hát ki győzte megszámolni. :)

A GPS-t csak 3-kor sorsolták ki, így lemaradtunk a nyerés lehetőségéről. De ma nem is lett volna rá szükség, hiszen egy élő GPS-vel kirándultam, aki a hegy összes bokrát és kavicsát ismerte. Csak egy szót nem, az pedig nem más, mint Újratervezés.

Pedig a szervezők mindent megtettek, hogy erre sor kerüljön, a jelzés katasztrófális helyenként, és egy szalaggal sem segítették, a túrázokat. Most legalább tudom, miért délután 3-ig kellett beérkezni a célba.

 

Zoli köszönöm, hogy hívtál a túrára ez igazi bulifooos menet volt!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:13:57 12.59 15:24 3.89 505 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

csabipontkom képe

csabipontkom 4045 napja

Gratula, jó kis túra lehetett!

RunKa képe

RunKa 4045 napja

De édesek vagytok, azért  remélem te nem vagy fából  :)))  Volt alkalmam egyszer túrázni Páttyal iccaka és még te is ott voltál :)))  Ez az újratervezésről jutott eszembe, Páty nem szarozik :D

Egs a túrát, jól szórakoztam a leíráson :)

pátyalso képe

pátyalso 4045 napja

Forgi megtalálta a Nagy Őt:

Forgi megtalálta a nagy Ő-t :-)

Huszárlány képe

Huszárlány 4045 napja

Hjahhh, megvan a nagyŐ :-DDD Látom szerelem első látásra!

Huszárlány képe

Huszárlány 4045 napja

:-))) Jajjj, mekkora bulifooos!!! A nagy Ő-t még egy kicsit jobban körülírhattad volna! :-)) EGS!!!!!!!

pátyalso képe

pátyalso 4045 napja

Köszi a társaságot:-)

A nagy Ő-t meg már azóta elcsábították,mert a Korányi felé tartva találkoztam a szombarti túra szalagszedőjével.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!