monique futás

2013.05.07 Kedd, 17:16:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:20:59

Távolság

5 km

Tempó

04:12 p/km (14.30 km/h)

Pulzus

Átlag
188
Minimum
0
Maximum
203

Edzésleírás

na, ezt nem futottam maxra. 188-as átlagpulzusból ez látható:) PB idő az azért megvan, és a meleg se volt vészes részemről, nem igazán sütött erősen a nap, ha éppen sütött egyáltalán.

 

hogy miért nem maxra, azért, mert 2km után azt hittem, hogy rossz napja van a lábaimnak (comb), ezért hagytam őket lassítani. nem fájt - még - semmi, csak gyanús volt h nincsen lendület. hát nemtudom, lehet fals alarm volt, mert az utolsó km-en viszont már rég nem éreztem a lábamban semmit és probléma nélkül begyorsítottam (eredetileg előzési szándékkal ami sikerült is! :P ), így azon a km-en sikerült 4p-es tempóban menni. fura hogy vmiért az elején nem akartak pörögni a lábaim, de eddigre ilyen szépen bemelegedtek. a legvégén meg erősen belesprinteltem ahogy bírtam, azt is előbb kellett volna kezdeni, de azért így is tök jól esett :) (szeretem 5km-t mindig így befejezni :D)

 

nem írok részidőket, mert km-táblák alapján nyomtam, de azok meg totál összevissza voltak :o gps szerint az első 2km-en 4:11-4:14 tempóm volt, utána összevissza :P pulzusátlagok (KÁBÉ km-enként, nem pontosan 1000m-enként) 175, 189, 189, 191, 197..... azért ebből is látszik, hogy hol lazsáltam, tkp. már az első 2km-en picit ez volt a helyzet :) versenyhangulat ide vagy oda, hiányzott a pörgés a lábakból sajnos...... annyit írok még, hogy 189 a 2. km-en a kb. 4:14 tempóban azért sztem biztató, mármint magamhoz képest jó pulzus annál a tempónál! :o

 

a haldoklás így nyilván végig elmaradt ezen a versenyen! ezt így sima erősebb fajta edzésen futott tempófutásnak éreztem. szóval még mindig nem tudok 5km-t rendesen megfutni :), még sose döglöttem bele egyikbe se :) de azért legalább volt vmennyi rendes szenvedés a régebbi versenyeimen :) most ez nem volt.

 

mindegy, azért örülök a PB-nek, és ez is jó volt tapasztalatnak. 4:10-es tempóval való további ismerkedésnek is jó volt :P majd a következő ilyen esetnél nem foglalkozom a "riasztással" :) és kiderül h mi lesz belőle :) összességében azért is inkább pozitív élmény, mint negatív, mert erősnek éreztem magam a tempóhoz képest. meg nekem az relatíve részletkérdés, hogy akkor 21-en pontosan mennyivel belül tudtam volna menni fullmaxon futva, gondolom valami 20:xx és ennyi. úgyis jobban érdekelne az h 1-essel kezdődjön már az idő és ne 2-essel :P

 

amúgy a verseny most is hangulatos volt, jó sokan voltunk, úgyhogy késve rajtolás :p (korábbi években amikor voltam, nem volt ezzel gond, 5 óra 5 perckor szokott lenni :)) ) utána célban a tök jó frissítőasztal (vmi szörp?) mellé rakás sör (oké ez nem ingyen), amit barátom díjazott de nagyon..... :)

 

ja, ez az én általam mért idő a startvonalon áthaladástól kezdve. ezen az eötvös versenyen mindig rákerül pár mp az általam mért időre, más versenyeken nem jellemző. nem tudom h van-e chipszőnyeg az elején is. régen nem láttam, most meg nem tudtam megnézni, túl sokan voltak :) mindegy....

 

13. hely kb 193-ból, erős mezőny van itt mindig, az első kb. 5 csaj 19-en belül futott :P

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:20:59 5 04:12 14.30 0 0 203 188
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

17 hozzászólás

monique képe

monique 4062 napja

köszi!

holovacz képe

holovacz 4062 napja

Gratulálok :)

Briel képe

Briel 4062 napja

Jé, én ezt nem vettem észre, gratulálok a PB-hez!

monique képe

monique 4063 napja

köszi!

Tullius: na ja. :D

RemAti képe

RemAti 4063 napja

Gratulálok!

Tullius képe

Tullius 4063 napja

Közben egy másik fórumon nekem is éppen azt ajánlották, hogy futópálya, 4 perces iramfutó (na ilyet honnét akasztok), aztán hadd szóljon. 

A meleg miatt nem kell aggódni, hűsít a menetszél. :)

monique képe

monique 4063 napja

a verseny az verseny :P amúgy tudod jól h a te pulzusod más.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4063 napja

Én úgy értettem, hogy indulástól, tehát nulláról, párszáz méter alatt 4.11-es tempóra felgyorsulni, és a pulzust is 175-re felnyomni nem csekély teljesítmény, legalábbis nekem!

monique képe

monique 4064 napja

köszi megint!

 

lacika76, igen itt erős mezőny van, 14:xx a rekord a pasiknál már egy ideje :) asszem most is volt 15 alatti eredmény. Szederkényi-Takács volt most itt idén a csajoknál, szóval ja az is erős mezőny....... :)

 

Tullius: köszi a megerősítést, sejtettem h most is lespórolták a chipszőnyeget az elején. csak tudnám miért:P mindjárt megnézem te mit írtál a versenyről :D

 

kedves vagy de nehezen bírom elképzelni a 19:xx-et jelenleg:) 20:30 alattit azért el tudok képzelni. lehet hidegben egy jófej nyúllal 19:59??? :P

 

de, volt olyan már h nem lassítottam be (csak elfutás ellen lassítottam be előző eötvös versenyemen pl). csak most azt hittem h gáz napom van :o de valóban, ha lesz megint ilyen, akkor ezt fogom kipróbálni h akkor se lassítok be, és megnézem mi lesz. :D

lacika76 képe

lacika76 4064 napja

Gratulálok, jó kis idő ez. Ezen a versenyen nagyon durván erős eredmények szoktak lenni. A fiúknál 15 perc a rekord, de a lányoknál is vannak nagyon erős eredmények 17:xx tán.

Tullius képe

Tullius 4064 napja

Gratulálok a PB-hez!

Azt hogyhogy soha nem próbáltad ki, mi lesz, ha nem veszel vissza, és végig nyomod neki? A naplód alapján 5 km-en szerintem menne az, én legalábbis nehezen hiszem, hogy ne tudtad volna ezt már most behúzni 20 perc alá. 
(Bocs, hogy így ismeretlenül, csak láttam az edzéslistában a futásod, elolvastam, és ez felmerült bennem.)

Chipszőnyeg tényleg csak a célban volt. :(

monique képe

monique 4064 napja

köszi mindenkinek!

 

korpaZASZ, a verseny eötvös 5km, az eltét kell körbefutni párszor, nem pályán, leginkább járdán kell futni.

 


az előző 5km versenyemet gyorsabban kezdtem, mint ezt (4p-esben, de nem futottam el végül, mert 500m után visszavettem, a betervezett tempóra álltam be, szóval ott minden szuper volt), szóval ez nem valami bevett stratégia nálam hogy lassú kezdés 5km-en. de talán a legjobb tényleg az lenne, ha valaki egyszer nyulazna nekem 5km tempóval, hogy megtanuljam, hogyan kell éreznem magam egy 5k-n és meglegyen az egyenletes tempó is... (sajnos a pulzusmérő annyira nem segít belőni nekem ezt 5km-en, 10-en már jobban műxik)

 

Feri, apró javítás, azt a tempót nem az első km-re írtam :p

Tündüs képe

Tündüs 4064 napja

Gratulálok!

Lazsáltál?? Mennyé máá!

(csak hason fekve nem alszom)

lassukapitany képe

lassukapitany 4064 napja

Ez de durva idő! :) Szép volt, gratulálok!

AgnesD képe

AgnesD 4064 napja

A PB szenvedés nélkül nekem jó jelnek tűnik a 20 alá bekúszás irányában! 

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4064 napja

Ez melyik verseny pontosan? Pályán zajlott? Nem ismerek olyan versenyt, ahol nem nulláról kell indulni, van olyan, hogy van egy kocogós lassú rajt, majd egyszer csak elsütik a rajtpisztolyt és lehet gyorsítani 6perces tempórol oda, amit nem szégyelsz? :)

Lehet, hogy tartasz a "szenvedéstől" ezért kezdesz lassan még egy ilyen rövid távot is, pedig be kéne alkalomadtán vállalni, nem?

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4064 napja

Elsőként gratulálok neked Mónika! A 4.14-es tempó nulláról indulva 5 km-en már nagyon szép teljesítmény, és azért rendesen nyomni kell hozzá a gázpedált! Jövőre lazán 20 percen belül lesz! Ügyes lány!

Felszerelések

Asics DS Racer
Garmin 910XT