monique futás

2013.04.21 Vasárnap, 12:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:46:10

Távolság

10 km Szint: 39 m

Tempó

04:37 p/km (13.00 km/h)

Pulzus

Átlag
192
Minimum
0
Maximum
203

Edzésleírás

tűző nap. a "verseny" említésre sem érdemes, pénzkidobás. tesztnek jó volt, hogy 20 fok mellett milyen nekem a napon futás, vmiért azt reméltem, hogy ennél picit jobb azért. sajnos nem.

 

**** tele a szuboptimális "versenyekkel". ezért következtetés a jövőre vonatkozóan: ezentúl helyszínen nevezek, ha az évszak miatt nem egyértelmű előre h milyen időjárás lesz. csak hogy a legextrémebb eshetőséget is megemlítsem: ha netán vmiért a helyszíni nevezés utáni félórában változik meg úgy az időjárás h nem okés, akkor meg nem indulok el, a kifizetett pénz meg elsüllyedt költségként leírható. :P itt a vivicittán is annak kellett volna tekinteni igazából!...

 

km/pulzus: 4:17@178, 4:20@189, 4:22@193, 4:49@193 (árpád hídi emelkedővel), 4:27@194 (lejtővel), 4:58@190, 4:52@193, 4:57@196 (margit hídi emelkedővel), 4:39@197 (lejtővel), 4:29@199

 

egy kis "versenyleírás" (a "verseny" szót még mindig csak idézőjelben vagyok hajlandó ide leírni): az első km relaxált, jó, aztán máris kezdett megborítani a nap, a 2. és 3. km-en ez még csak picit látszik. aztán az 5. km-en a lejtős rész utáni sík szakaszon külön mértem tempót, 4:40 körül lett lógó nyelvvel a tűző napon, na akkor döntöttem el hogy inkább lekocogom a második felét. akkor lement a pulzus 188-ra átmenetileg a 6. km-en. tehát 6. és 7. km volt elvileg lazább, volt így is párszor hidegrázás a második felében. 6 km után volt frissítő, ott két pohárból is locsoltam magam, az sokat segített, rögtön hajlandó voltam visszamenni 5p-esből 4:50-re:). 7km után picit rákapcsoltam, bár nem erőltettem túlzottan, csak a végén. de az utolsó km-en ennyi fért bele (4:29, 203-as pulzussal a végére), úgyhogy szerintem a direkt lassítással-belekocogással sem lett sokkal lassabb az összidőm, mint lett volna, ha maxon tolva jobban kiteszem magam a túlhevülés veszélyeinek.

 

ja, amúgy a pálya tetszett, vhogy olyan szépen el lettek rajta osztva a km-ek :) de ilyen időben igazán lehetne minden km-en frissítőpont, akkor locsolhatnám magam állandóan, és úgy talán nem lenne olyan értelmetlen az egész versenyzősdi :)

 

amúgy vhogy ez is elég volt 20. helyre az 1348-ból. de úgy h az első helyezés 34:xx idő :D sőt pasiknál is majdnem első százban benne lettem volna, bár ott az első helyezett meg 31:xx volt. :P fura egy mezőny...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:22:15 5 04:27 13.48 17 0 196 189
00:23:55 5 04:47 12.54 22 0 203 195
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

29 hozzászólás

monique képe

monique 4078 napja

korpaZASZ: na örülök hogy valaki ért :D

persze ettől még kedves dolog mások részéről gratulálni a rosszabb időhöz is! amúgy nem várom el, akkor sem, ha jól megy :)

 

Bozót: eredetileg biztos, de aztán jöttek a tömegversenyek, itt azért már sokaknak max az óra az ellenfél... ez is verseny, csak máshogy :) persze a hivatalos idő azért jó dolog. de pusztán azért még nem adnék ki pénzt :) annyiban több egy timetrialnál nekem egy jól futott verseny, hogy érdekesebb, hangulatosabb, stb és vmennyire azért hasonlíthatom magam másokhoz a hivatalos időket nézegetve :)

az még mindig nem világos nekem, hogy mire gondoltál azzal, hogy versenyezni megy az ember versenyre, ha a dobogónak közelében sem lehet. ilyen esetben milyen fajta versenyzésre gondoltál?

 

aorsolya: kondenzcsík? lol kösz jó a humorod :))))

torolt_12 képe

torolt_12 4079 napja

Jaj, kondenzcsík már megvan. Grat!

Bozót képe

Bozót 4079 napja

Annyit mondtam, hogy versenyre versenyezni megy az ember általában. Legalábbis eredetileg ez volt a célja. Ha ez egyáltalán nem fontos, csak az idő, akkor futhat mindenki otthon aztán max beírjuk egy becsületkasszába :-)

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4079 napja

Amúgy az jogos, hogy ez nem jó eredmény tőled. Ha más nem is, én kimondom :)

Ha futok egy bénát, akkor hiába mondja nekem bárki, hogy gratula, szép volt, számomra semmit sem jelent, mert nagyon jól tudom, hogy nem így van. Persze, ha jól megy, akkor elvárja az ember a gratulációt, ha akkor fanyalog valaki, nos, az sem esik jól.

 

Szóval sehogy sem kerek ez a világ így :)

monique képe

monique 4080 napja

RemAti: amúgy még arra reagálnék h nem rossz eredmény. de igen, magamhoz képest rémesen rossz eredmény sajnos :) a PB-m 44p-en belüli, és annál azóta már erősebb vagyok, mint amikor a PB-t futottam 2011 őszén.

monique képe

monique 4080 napja

Bozót még -> arra gondolsz esetleg h akit versenyen látsz magad közelében, azt lehetőleg leelőzni? ezzel meg az a baj h akkor lehet elfutja az ember a versenyt :) persze dobogóért biztos van értelme ilyesmivel játszani.... :)

monique képe

monique 4080 napja

köszi mindenkinek!

 

RemAti: miből gondolod, hogy túl gyorsak voltak? a pulzusom alapján nem voltak túl gyorsak. talán azt nem vetted figyelembe, hogy az edzéstípus nem laktátküszöb hanem vo2max intervall volt (bár lehet h nem is írtam bele az edzésleírásba ezt). amit te javasolsz, az nem vo2max edzés.... vagy ha igen, akkor profiknak való, én nem tartok még ott h ennyi km-t fussak vo2max edzésen....rengeteg heti km-t kell ahhoz futni, 100-150 km/hét mondjuk :P
őszintén, laktátküszöbös edzésből is sok lenne a 10-12km nekem jelenleg. nem mindig a sok ér többet! van, h a kevesebb. :P

 

Bozót: konkrétan az 1326. helyért próbáljon valaki küzdeni vagy mi? :D tényleg nem értem, mire gondolsz.

Bozót képe

Bozót 4080 napja

Igen, tudom, hogy mostanság nem népszerű a futóversenyeket valóban versenyként, egymással való versengésként  látni :) Nem baj.  

Tündüs képe

Tündüs 4080 napja

gratulálok Móni!

RemAti képe

RemAti 4080 napja

Gratulálok! Azért nem rossz az eredmény amit elértél. Megnéztem a naplódat szerintem túl gyorsak voltak a keddi résztávok. Ha lassabban mész és 10-12 db-t az többet ér. -:)

monique képe

monique 4081 napja

köszi mindenkinek a hozzászólást!


Anita: hát, ja, a hivatalos idő akkor lenne érdekes, ha profi lennék.. :D jó persze amatőröknek is jó érzés h úgymond hivatalos. meg szeretem amikor sokan vannak egy versenyen :) de tényleg át kell szerveznem a stratégiámat versenyeken indulással kapcsolatban.
....amúgy szerencsére én nem érzem elvesztegettnek az edzéseket, nekem a fejlődés és az élvezet fontos, az idő megfutása meg majd összejön vmikor vhogy. timetrial vagy optimális verseny...
arra gondoltam stratégiával amúgy, hogy csak kb.-ra jelölöm ki h melyik héten szeretnék futni versenyt, több hetes időtartamon belül, aztán arra megyek el, amelyiken az idő stb. is jó :D így rugalmasan tartva az időbeosztást működhet... de a timetrial is, ha van nyúl, akkor sztem már nem lehet olyan rossz :P


Feri: árnyékban 20 fok, a napon az kb. pont 30 fok :P ez van! :P amúgy a kanyarok nemlényeg, azt csak úgy odaírtam. a km-enkénti frissítés meg vágyálom :P amúgy sok verseny van, ami hűvös időben van rendezve, nekem ennyi elég is! nem baj ha drága a helyszíni... nekem így olcsóbb, mint több elbukott nevezési díj összeadva. :P


korpaZASZ: itt fordított a helyzet, már igazából 1 éve nem volt normális versenyem, szóval kicsit tele van tényleg :P a megoldás keresése a fontos, talán már körvonalazódik, lásd feljebb amit Anitának írtam.


empirke: nekem az akklimatizálódás elég limitált annyiban, hogy napos időhöz még sose sikerült :/ köszi a versenytippeket, ezeket a versenyeket valszeg előnyben fogom részesíteni ezentúl:).


pátyalso: áááá, azon a versenyen nem indulok el megint :P amúgy köszi, meglesz a rendes edzés továbbra is :)


Bozót: a verseny akkor nagyon kevés embernek verseny :P hiszen a legtöbb ember közelében sincs a dobogónak :)...


lacika76, igen, azt tanultam meg belőle h 20fok+tűző nap nekem már bőven nem jó :P köszi a biztatást de lelkileg nem kell ráéreznem semmire, ez csak egy gyakorlati probléma számomra.


Briel: hát minimum egy PB lett volna a terv :D én júliusban se akarok 20 fok+napon futni :) a sima 20 fok felhős időben felőlem most is jó lett volna :P

Briel képe

Briel 4081 napja

Hú.

Nem teljesen értem az elégedetlenségedet, mi volt az időterv? Hirtelen jött a meleg, ez volt csak a gond, júliusban ez a hőmérséklet meg sem kottyan majd, sőt, visszasírjuk! :)

Innen nézve nagyon szép időeredményed lett, gratulálok!

bibe2 képe

bibe2 4081 napja

Gratulálok Móni!

lacika76 képe

lacika76 4081 napja

Hidd el Mónika, hogy a kudarcokból lehet a legtöbbet tanulni. Amúgy nekem sem volt olyan könnyű a verseny második fele az fm távon, de keményen toltam neki, és csak minimális lassulás lett a körülményekhez képest.

Még egy dolog! Tavaly a Spar 30-at szépen elfutottam, vagy valami hasonló 20 km környékén. Mekkora csata volt onnan a maradék 1/3-ad távot végig futni. Az eredmény impozáns lett, bár elmaradtam a tervtől. A 7xx indulóból azt hiszem 22. lettem. 22.! Nekem nem volt kudarc, sőt, utána kezdtem el igazán jókat versenyezni, és jöttek is az eredmények (fm PB csúcs döntés, idén 2x futottam 1:27-et). Most is 1:26, vagy alatta volt a terv, de nem vagyok szomorú, és letölrt, hogy picit több lett, sőt, legalább tudom, és érzem, hogy van még miért edzeni. Erre kell neked is ráérezni, és fel kell tudni állni, és tovább futni! :-)

Bozót képe

Bozót 4081 napja

Anitával egyet kell értsek, a verseny attól verseny, hogy  odaállunk és azonos külső körülmények mellett győzzön a jobb. Ha csak az időidet akarod nézegetni akkor kinézel egy útvonalat aztán futás :-)   

pátyalso képe

pátyalso 4081 napja

A dunavarsányi félmaratonon,ha indulsz,már meg se fog kottyanni a meleg.Az izmok meg jól elvoltak.Eddzel rendesen,jönni kell az eredménynek is,ha végig odateszed magad.Gratulálok!

empirke képe

empirke 4081 napja

Tudsz jobbat, ez egyértelmű.

 

Meleg volt, de nem vészesen, inkább az a baj, h nem volt idő aklimatizálódni, rögtön megkaptuk ezt a hideg után. A nagykanizsai/zalaegerszegi és sárvári versenyeken mindig a helyszínen kell fizetni, előre regisztrálsz, de csak akkor fizetsz, ha mész. Én ezekről tudok, biztosan van ilyen több is. Nekem is szimpatikus megoldás, de a szervezőknek persze nagy így a rizikó, mert odarendelnek csomó frissítést, befutócsomagot, és végül a harmada nem megy el a regisztrálóknak. De ez már a másik oldal.

 

Jah, és persze gratulálok is, mert szerintem ez így is szuper jó idő!

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4081 napja

"Kissé" túlzottan negatívan látod a dolgokat erős felindultságodban. Kinek nem volt még nem jól sikerült versenye? Már adtam fel maratont kánikulában, aztán könnyen felálltam belőle anélkül, hogy nagyon hisztiztem volna, elhiszem, hogy most csak negatívan látod a dolgokat...

RunKa képe

RunKa 4081 napja

A 20. hely sztem tök szuper, gratulálok ! Az én szememben az óriási amit futottál !

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4081 napja

20 fok meleg? Az szinte kellemes hüvös, meleg 30 fok környékén kezdődik!

Bozóttal értek egyet, a helyszini nevezés sokszor kétszer annyiba kerül.

Kedves Mónika! Én kissé kételkedek benne, hogy van olyan verseny ami nem melegben van, nem kanyargós, lehet olcsón a helyszinen nevezni, meleg esetén kilóméterenként frissités van., árnyékos, helyben van, nincs hideg stb....szerintem ilyen verseny nem létezik.....

tehát marad amiket szerveznek!

Mindenesetre nagyon elismerésre méltó, a 20. hely, több száz női indulóból!!! Minden elismerésem! Ha maxon toltad volna le, még reális lehetett volna a dobogó is....

Hauanita képe

Hauanita 4081 napja

Móni! Ezekkel a problémákkal mindenki szembesül. A verseny attól verseny, hogy mindenki ugyanazzal küzd meg. 
A magadnak futott, optimális helyen és időben teljesített távok idők meg jók-jók, de nem hivatalosak. Persze magadnak futod őket, úgyhogy részedről tökmindegy is :)
Én amúgy többek között ezekért is mondtam le a tétfutásokról, mert részemről semmi értelme annak, hogy küzdök egy célért hetekig hónapokig, aztán valami közbejön: szar idő, késő vonat, de még hosszan sorolhatnám.
Nekem többet jelent az, hogy simán a hétköznapokban jól érezzem magam, aztán a versenyen is ez legyen a cél, nem az óra.

Azért gratulálok, nem rossz idő ez :)

monique képe

monique 4082 napja

na, akkor mára el is húztam, jóéjszakát magamnak

monique képe

monique 4082 napja

jó, persze, 1-es meg 2-es meg 4-es annyira nem lényeg, azt csak úgy beírtam. a fő gondjaim a 3-as meg 5-ös tényezők.

monique képe

monique 4082 napja

még annyi a verseny témában: 1) reggel van (FÚJ! tuti garantáltan nem alszom eleget, nem kelek én alapból ilyen korán) 2) szar útvonalvezetés (sok kanyar pl. rotaryn, hídon emelkedők :/), 3) időjárásról már esett szó 4) órákig utazás? (pl. rotary ugye) 5) jóval előre lefixált versenyidőpont annak minden hátrányával (pl. ha kiesik pár hét valami miatt az edzésekből pont verseny előtt, akkor annak is annyi....)

 

nekem egyik felsorolt tényező sem segítette már jó ideje egy jó verseny megfutását... ezt de unom már :/

monique képe

monique 4082 napja

az eötvös 5km rendszere amúgy tetszik: online előnevezés, de csak a helyszínen kell fizetni :P ....

monique képe

monique 4082 napja

még egy dolgon gondolkozom kicsit: általam választott időpontban és körülmények között, opcionálisan nyúllal (lehet ez akár biciklis is), sima time trial is jó lehet nekem a versenyek helyett. ingyen! vhogy most gondolni se akarok semmiféle szervezett (de nem általam szervezett és így általam nem kontrollálható) versenyre egy darabig.

monique képe

monique 4082 napja

amúgy meg írtam, hogy amikor évszak miatt nem egyértelmű, akkor érdemes nekem így... az április vége pont ilyen. nem feltétlen igaz ez minden versenyre, persze icipici kockázat mindegyiknél van, ha más nem, hát pl lesérülés stb

monique képe

monique 4082 napja

nekem hosszútávon nézve ennél mindenképp költségkímélőbb! :P ugyanis így tuti nem pénzkidobás!

BSI-nél egyelőre van helyszíni nevezés, de persze tudom, hogy vannak ilyen versenyek, ahol nem lehet helyszínen nevezni, előre lezárják.

Bozót képe

Bozót 4082 napja

Értem a logikád, bár nem költségkímélő megoldás a helyszínen nevezni. Arra haladnak a szervezők is egyre inkább, hogy minél korábban lezáruljon az előnevezés (ha nem is zárják le, de exponenciálisan nö a díj) és a helyszínen egyáltalán ne nevezzenek. 

Felszerelések

Asics DS Racer
Garmin 910XT