monique erősport

2013.04.13 Szombat, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:00:00

Megmozgatott súly

0 kg

Edzésleírás

este, minden más után

 

- teljes fekvőtámasz 15-12-12-10-15 (60mp pihik). 100fekv. prog. 3.hét/1. edzése.

 

- guggolás IV. szint 3x15. (biztonsági szint. legközelebb ha el nem felejtem, lehetne emelni, és megnézni h azt hogy bírom.)

 

- lábemelés III. szint 2x30. (de miért a combot dolgoztatja jobban? elvileg ez hasizom...... más gondom is van ezzel a gyakorlattal amúgy is :/)  

 

- "híd" II. szint 1x10, kvázi nyomta-húzott a bal talpszélnél vmit, ezután nem akartam erőltetni

 

- húzódzkodásféle kb. IV. szint a gyűrűn: 1x3 + 2x5 + 1x3 (itt is határokat keresek jelenleg, mert javultam vagy mi)

Edzésszakaszok

Idő Súly
(kg)
Sorozat Ismétlés Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 0.0 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

30 hozzászólás

monique képe

monique 4073 napja

fb téma: jah mondjuk anélkül is lehet üzit küldeni :) (csak tapasztalatom h nem mindenki veszi észre az üzenetküldés/fogadás funkciót :P túl jól el van bújtatva vagy mi)

monique képe

monique 4073 napja

"Ha simán nyújtott, összezárt lábbal állsz" -- állva picit más, akkor legalább (viszonylag enyhén) hajlított térddel megy ez az egyenes hát derékszögben dolog :) ez jelent valamit szerinted? :O 

 

utána próbálkoztam megint a földön ülve, természetesen még mindig nem megy rendesen hajlított térddel se, de azért nem extrém vészes, pusztán ránézésre még egyenes is tud lenni a hát, de én érzem alul h nem stimmel, mert nem egészen normális érzés :) inkább olyan erőltetett ott lent..... kb. ugyanott sztem ahol a sok egy helyben ácsorgástól beáll az akármilyen izom :P

 

az az ácsorgós tényleg lehet gerincprobléma? én azt hittem izomprobléma inkább. mert ugye 1) olyan érzés, mintha beállt volna X izom 2) ha kilazítom meggörbítve akkor rögtön pár mp alatt rendbejön

 

csanya nincs nekem fb-n, mind1 megpróbálom felvenni :)

 

lehet amúgy h gyakorolni fogom ezt a földön ülőset, mintha icipicit jobb lett volna most, mint múltkor :) bár el tudom képzelni hogy nem ez az optimális gyakorlat a célra, szóljál ha szeritned van jobb :)

Bozót képe

Bozót 4073 napja

Nem tudom, összefüggnek a dolgok. A csípőt vízszintesen tratja egy jó adag itt-ott tapadó szalag, valami biztosan feszül valahol, ha nem tudod a lábad és a hátad is egyenesen tartani. Ha simán nyújtott, összezárt lábbal állsz és törzsdöntést csinálsz, akkor se tudod egyenes háttal derékszögben? Sztem dobj Csanyának egy üzit, úgy rémlik facebookon írta...

Azt nem hiszem, hogy ez valami nagy probléma volna, bár a kerezstcsont magasságában fájdogáló hát elég tipikus női gerincprobléma, azt mondják , legötbbször az ágyéki görbület vacakolódik el (egyenesedik) a rossz testtartás, pl előrebillenő csípő miatt. Így nem tudja a gerinc megfeleően viselni a terhet és a keresztcsontra tevődik át.  Vagy valami hasonló :-)  

monique képe

monique 4077 napja

azért említem csak az álldogálós fájdalmat, mert olyan érzés az a fájdalom, mintha jól beállt volna az izom ott lent. ha előrehajolok párszor (vagy netán sétálok), akkor el is múlik, az előrehajolás kilazítja-kinyújtja vagy mi? :)

monique képe

monique 4077 napja

auzl = alul

monique képe

monique 4077 napja

combhajlító vagy hát, attól függően, hogyan próbálom meg.

de most kipróbáltam megint: azt vettem észre, hogy igazából csak a törökülésben megy a teljesen rendes ülés egyenes háttal. :o

a combhajlító ennyire nem gáz, tudok ülni simán teljesen nyújtott lábbal, csak a hátam lesz görbe úgy.

ez mit jelent szerinted? csípő vagy hát? (bár a combhajlító is biztos h nem elég hajlékony...) a csípő is gondolom más állásban van, ha törökülésben ülök szal elhiszem h lehet köze hozzá.

 

ja, és kérdés, annak lehet ehhez köze, hogy ha sokat állok mozgás nélkül, akkor megfájdul hátul auzl deréknál?

 

csanya hol emlegette a szakikat?

Bozót képe

Bozót 4077 napja

Persze, nem is maga a nyújtott ülés a probléma, anélkül lehet élni :) Csak hogy vajon mi az oka, honnan ered. Talán a csípőd állásában valami, vagy valamelyik szalag, netán a hátizmok...Hol húzódik ha mégis megpróbálod egyenes háttal, nyújtott térddel az ülést? 

 

Doki: szerintem nem is orvos, inkább gyógytornász, esetleg ha belefér a világnézetedbe akkor csontkovács. Ortopéd dokik nem szokták érteni az ilyesmit, ha nem fáj, nem műthető akkor nem érdekes :)  Csanya emlegetett bevált szakikat mostanság. 

monique képe

monique 4078 napja

...a padlón ülés: mármint nem kell a padlón/földön ülni nyújtott lábbal egyenes háttal... nem szokták sehol megtiltani h az egyenes hát mellé picit hajlított térddel üljek :) vagy törökülésben, mint írtam :) úgyhogy nem, nem feltűnő ez a probléma tényleg

monique képe

monique 4078 napja

nem akadályoz a hétköznapi létben, mivel nem kell a padlón ülni általában :) ha meg mégis, akkor törökülést szoktam :) azzal nincs gondom :) de engem is zavar a puszta tény meg h rosszabb lehet. szóval, azért javítanék ezen, szerinted tényleg segítene ha orvoshoz mennék? milyen fajta orvoshoz? köszi tippet

 

csípőemelés: nem lendületből csináltam :) hány mp-ig kéne megtartani fent?

Bozót képe

Bozót 4078 napja

Ha a hétköznapi létben nem zavar, akkor jó így. Szerintem picit félre is értjük egymást, talán annyira nem is vagy fura, mint a leírás alapján tűnik :)  Azért ha nem tudnék sima nyújtott ülésben ülni az engem zavarna, én úgy gondolnám, a későbbiekben (kor előrehaladtával) csak rosszabb lehet, de ez csak az én szubjekítv meglátásom :)

 

A combhajlító nyújtást (ha netán fekve csinálom) én csak váltott lábbal szoktam, mert akkor másra is jó (csípőtájék, itt-ott) a másik láb teljesen nyújtva végig a talajon. 

 

Szerintem a csípőemelésnél nem számít a magasság, csak, hogy ne lendületből lökd fel magad, hanem hasizomból emeled lassan-megtart-letesz. 

monique képe

monique 4079 napja

lehet egész jó a hasizmom ---> sőt még látszik is icipicit! :))))) (igaz az csak azért mert nincs annyi felesleges zsírom)

monique képe

monique 4079 napja

uhh, ööö, mert így elvileg nem képes az ember futni meg ilyesmi? :O :O vagy miért fura? :S  

 

egyébként a http://www.scienceofrunning.com/ oldalon volt egyszer egy cikk, hogy a dinamikus nyújtástartomány nem ugyanaz, mint a statikus. a srác (Steve Magness) aki az oldalt csinálja, kifejti a cikkben, hogy az ő statikus nyújtástartománya rém szar (a combfeszítője kb. mint az enyém a kép alapján, amit kiposztolt :) ), de a dinamikus verzió oké, konkrétan gyors futás közben jobban hátramennek a lábai, mint a statikus combfeszítőt nyújtós képen :) lehet nálam is ez van, de passsz...

 

a combhajlító nyújtásnál is mindkét lábam egyszerre fent van nekem :) nem úgy kéne? :) csak persze nem 100% nyújtom ki a térdeket. csak annyira, amennyire engedi. a függőleges helyzet az megvan. soha nem mondtam egyébként, hogy 100% nyújtva fel bírom emelni végig a comhajlító nyújtáshoz :). nyilván az lenne az optimális, dehát ez van. így is hatásos a combhajlítóra a nyújtás :) (azóta nincs gond a térdhajlatizével, mert nem "áll" be a combhajlítóm a nyújtásnak köszönhetően)

 

kipróbáltam a csípőemelőset... jó persze a lábam nem volt full nyújtott térdnél :) de felemeltem függőlegesbe (mármint a combok azok függőlegesek, a lábszár persze nem tud az lenni). meddig kellene felemelni a csípőt, hány centire? nem kezdett égni 10-nél még a hasizmom tőle :) bár tuti hogy dolgoztatta, de azért ennél több ismétlés kéne neki :) annál azért picit nehezebb, mint az a hasizomgyakorlat amelyikből 100ismétlést tolok bármikor :D .....lehet egész jó a hasizmom :o már csak acombfeszítőt kell erősíteni :P

 

más: szerintetek tényleg menjek ezzel orvoshoz? megérné esetleg?

Bozót képe

Bozót 4079 napja

Ha nem te lennél, azt mondanám, menj orvoshoz :-)   Tényleg rettentő fura, ami még furább, hogy emellett normális vagy, tudsz futni, bicajozni és minden mást :) 

 

Amit írtam (csípőemelés) azt se tudnád akkor megcsinálni vszleg. Háton fekvés. Két láb nyújtva emel függőlegesig (mint a combhajlító nyújtás amit egyszer emlegettél, csak mind2 láb fent van egyszerre) és erőből, hasizomból elemeled a csípőd a talajtól (mintha gyertyaállásba akarnmál felmenni, de nem tartod meg kézzel a derekad hanem rögtön visszaengeded a talajra)   

 

Amúgy tényleg nem értelek, ha a combhajíltót nyújtani tudod úgy, hogy háton fekvő emeled a nyújtott lábat akkor más gyakorlathoz miért nem tudod felemelni?!  Ez nekem nem áll össze :)

holovacz képe

holovacz 4079 napja

Ez érdekes, amit itt utoljára írtál ... tényleg fura... :)

monique képe

monique 4080 napja

a jógáról mesélek még, hadd szörnyülködj:

ahol elakadtam a bemelegítésben az konkrétan ez volt: leülni a földre nyújtott lábakkal, egyenes háttal (láb, hát 90 fokot zár be tehát). nem tudom ezt megcsinálni, vagy a térdemnél nem lesz nyújtott a lábam, vagy a hátamnak kell görbülnie :) durva, mi?

monique képe

monique 4080 napja

...amúgy belegondoltam ebbe amit mondtál h felesleges 90 fokig, lehet h ebben van valami :)) biztató :p

monique képe

monique 4080 napja

Bozót:

úgy értettem konkrétan, hogy ha háton fekve, teljesen nyújtott lábbal kezdem emelni a lábaimat, akkor valahol félúton elakad, nincs tovább :D mármint nem megy tovább felfelé a lábam anélkül h ne hajlítanám be a térdem. nem izomerővel van a gond, hanem hajlékonysággal. és ide a sima a nyújtás nem elég :( vagy évekig kellene nyújtanom mire oké lenne :P  nemtom....
...tavaly emiatt adtam fel a jógát már az első órán már a bemelegítéskor :))) azt sem tudtam végigcsinálni.

 

függeszkedős lábemeléskor amúgy sztem nincs gond a nyújtott lábbal annyira, mint háton fekve, de úgy már régen próbáltam.

 

"ha hasizomra akarod csinálni" - öö, mit kéne még erősítenie ennek a lábemelős gyakorlatnak? elvileg ezt :o

 

ki tudnád fejteni h mi a "nyújtva felemeled a lábakat és a csípőt megemeled hasizomból"? ez is háton fekve? vagy hogy?

 

amúgy van egy hasizomgyakorlatom régebbről, ahol háton fekve picit fel kell emelkedni és úgy pár centit mozdulni, hasizomgyakorlat az is. még callanetics című könyvben olvastam vmikor régen :) na abból próbálkoztam a múltkor, 100 ismétlést akartam csinálni, ment is! igaz h kb. 65-től elkezdett szépen égni a hasizom :) tetszett :)
abból kiindulva, hogy mennyivel könnyebb volt most a combnak, szerintem ebből a lábemelősből is menne mostmár 100 közelében :) de csak hajlított lábbal a hajlékonysági probléma miatt :((

Bozót képe

Bozót 4080 napja

Nyújtás? Igazából bármilyen gyakorlattal aminél érzed, hogy az a rész feszül finoman. Lehet pl támaóállásban a hátsó lábfejet lefordítani és csústatni hátra nyújtva amig a csípőnél nem feszül nagyon. 

Ez érdekes, hogy érted azt, hogy nyújtva nem tudnád felhúzni?  :o   Egyébként ha hasizomra akarod csinálni akkor tök felesleges is 90fokig, épp egész alacsonyan a legkeményebb.  Meg az is jó ha nyújtva felemeled a lábakat és a csípőt megemeled hasizomból. Úgy tíznél az enyém már kezd égni. A két gyakorlat váltogatva (lábemelés-csíőemelés) különösen kemény

monique képe

monique 4081 napja

Bozót: ez érdekes gondolat, köszi! ha tényleg erről van szó, hogyan lehetne megoldani? (tehát hogy ne feszítsék a combot a csípőhajlítók) 

 

amúgy én sem érzem a combom a gyakorlat után, csak közben. de azért ezt sem kéne, sztem.

 

nyújtott lábbal nem tudnám csinálni sajnos, legalábbis nem tudnám 90 fokig felhúzni a lábam. csak olyan félútig... igen, ez is hajlékonysági probléma, de nemtom rá a megoldást sajna :/

Bozót képe

Bozót 4081 napja

Nem biztos, hogy empirke rosszat mond, amúgy sem vagy túl laza, simán lehet, hogy a csípőhajlítók feszítik be a combizmaidat... Mostanság edzésen gyakran előkerül ez a gyakorlat, kicsit nehezebb formában, de a combom még sosem éreztem utána (Egyébként szerintem hajlított lábbal sokkal kényelmetlenebb, mint nyújtottal :)

 

(nyújtott lábak, tíz centire a talajtól és gyors ollózás, mi így csináljuk)

monique képe

monique 4085 napja

illetve "és így húzd" : mit húzni? bocs nem világos :S

monique képe

monique 4085 napja

"Tedd közelebb a sarkad a fenekedhez" -- ez nem tudom mennyiben lenne releváns, mivel a lábam végig a levegőben van a gyakorlat közben. lehet nem egészen u.arról a gyak-ról beszélünk?

monique képe

monique 4085 napja

empirke: a csípőhajlító az elülső comb kellős közepén van? :o mert én ott érzem... kb. ugyanott, ahol rossz időszakokban futás közben is. és én vészesnek érzem :/ úgy látszik egyszerűen nekem ez egy gyenge terület.

csípőhajlítóval talán a comb legfelső részére gondolsz? ott is éreztem már, de az tényleg nem vészes, az nem zavar.

+köszi!

empirke képe

empirke 4085 napja

Szerintem a csipőhajlítódat érzed talán inkább, nem a combot. Az emelésnél az dolgozik rendesen. Tedd közelebb a sarkad a fenekedhez, és így húzd, bár így kisebb az erőkar, kevésbé hatásos hasra.

Én is érzem a combot, de nem vészes, mondom, inkább az zavar, hogy homorú a derékrész a talajon, és ez terheli a gerincet.

Egyenes hasizomra az összes hasizomgyakorlat jó :) Azt könnyű edzeni, az alsó részt nehezebb. Nekem bejön a hasprés ferde padon (fej van lent, minél lejjebb), az összes lebegőüléses gyakorlat, a több ütemre felülések szép kontrollált tempóval.

monique képe

monique 4085 napja

nekem nem fájdul meg a derekam. felső hasizomra mi jó gyakorlatot tudsz? :)

és az elülső combot neked nem terheli ez?

empirke képe

empirke 4086 napja

Ezzel a gyakorlattal az a bajom, h ha nem emelem meg a fenekem, vagy nem teszem be mondjuk az öklöm a csípő alá, akkor megfájdul a derekam. Amúgy nem rossz az alsó hasizmokra.

Az fura, h neked a combod fárad el. :o

deeee, van értelme! :)

monique képe

monique 4087 napja

fegyencedzés III. szint :) hanyatt fekszel, félig hajlítva (kb. 45 fok) tartod térdeket, így kell felemelni a lábakat és visszaengedni amíg pár cm-re nem kerül a talajtól, aztán innen újra fel

 

a következő szinten már ki kell nyújtani a lábat teljesen, de az nekem nem fog menni :D és nem a hasizom miatt :P hanem csak nem vagyok elég hajlékony. szóval kb. semmi értelme ennek az egésznek :)

empirke képe

empirke 4087 napja

Ez milyen gyakorlat? : "lábemelés III. szint 2x30." hogy néz ki?

monique képe

monique 4089 napja

thx

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4089 napja

Alakul a dolog!!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!