julcsi futás

2013.04.07 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:16:00

Távolság

28 km

Tempó

04:51 p/km (12.35 km/h)

Edzésleírás

Tókerülés.

Reggel felkelés, reggeli, készülődés. Időspórolás miatt még szombat este kikészítettem, miben kellene futnom, de nem akartam mindent felvenni már reggel, csakhogy a nagy öltözködésben a táskába betenni is elfelejtettem a ruháim felét, persze erre valahol Érden, az autóban ülve jöttem rá. Nem baj, annyi cucc csak volt nálam, hogy futni tudjak, csak így kicsit szokatlan ujjatlan + kabát kombináció volt rajtam. Végülis nagyon nem volt gond, kellőképp hűvös idő volt ahhoz, hogy bőven jólessen (egybeírva, ugyebár :D) magamon a kabát. Igazából a gond az ujjatlannal volt, néha úgy éreztem, fázik a hasam-derekam.

A döcögős indulás ellenére :) teljesen időben érkeztünk, én összeszedtem az esztergomiakat, fotózkodtunk, miegymás, aztán már indultunk is. A terv az volt, hogy megpróbálok egy maratoni tempót menni, úgyis bajosak lesznek most áprilisban a hosszú futások , szóval minden alkalmat ki kell használni! A mezőny közepéről indultam, így talán sikerült legalább az első km-t nem elfutnom. De ahogy lazult a tömeg, megláttam Zolit magam előtt kb 100 méterre. És ez a látvány állandósult az első 10 km-en. Akárhogy nyomtam, nem sikerült közelebb kerülnöm hozzá, miközben nagyon az elfutás határán éreztem magam. Meg persze azon morfondíroztam, hogy szép kis bagázs vagyunk, egymástól 100 méterre futjuk hajszál pontosan ugyanazt a tempót. De a 11. km frissítőjénél Zoli megállt, én meg csak felkaptam egy poharat, így innentől nem láttam őt. Ezen a szakaszon velem nagyjából egy tempót futott egy pasi, akinek volt bringás kísérője. Eleinte kicsit frusztrált, hogy valaki ott gurul mellettem csigatepóban, de amikor a bácsi minden km-nél bemondta, hogy épp hol tartunk, rögtön megszerettem őt, és nem kukacoskodtam magamban tovább.

Jöttek az emelkedők, ezek különösen jól estek! Vártam, hogy meghaljak a végére, de nem ez történt. (Hála a Gazdagrét-köröknek és Meredek utcai edzéseknek :))

Aztán innentől sok minden nem történt: igyekeztem tartani a tempót, nem zavartatni magam attól, hogy előzgetnek engem (pedig ám nem éreztem, hogy lassulnék). Egy kis ijedtség azért volt még úgy 22 km környékén. A mostanában hol kicsit-hol jobban fájdogáló achillesembe belenyilalt a fájdalom, és egy kis darabig vándorolgatott benne. Ilyen még sose történt, és nagyon megijedtem, hogy na, innen sétálhatok be, ennyi volt. De szerencsére hamar visszaállt, sőt az utolsó pár km-n az előtte levő fájás is enyhült. Nem tudom, mi volt, de nem örülök neki. Innentől kicsit vissza is vettem, vagy legalábbis nem erőltettem a végét, pedig az utolsó 2-3 km-en szinte mindenki a környékemen elkezdett beerősíteni. 

Viszont ekkortájt csatlakozott hozzám két srác, akik értetlenkedtek, hogy hogy lehet az, hogy folyton megelőznek, de aztán eléjük kerülök. Aztán megfejtették, hogy azért van, mert én csak úgy futtában frissítek. Kicsit beszélgettünk, jó volt, legalább nem magamat sajnáltam addig se. Mondjuk mókásra sikerült a párbeszédünk:

- Székesfehérvári vagy?
- Nem, félig esztergomi, félig budapesti.

(Egy kis magyarázat, hogy ezt meg hogy értem).

- És diák vagy?
- Hát félig igen, félig nem. 

(Újabb kis magyarázat, hogy mire gondolok). Végül:

- És tényleg matematikus vagy?
- Hááát, csak félig...

Na és akkor a fiúk kicsit kinevettek...

Végül ők is úgy gondolták, beleerősítenek, el is húztak gyorsan. A végén még találkoztam egyikükkel, 5 percet vert rám 5 km-n...

Viszont az utolsó frissítő előtt jött két pasi, az egyik kérdezte, hogy én vagyok az első lány? Én meg értetlenkedtem, honnan tudjam én azt, mondjuk az igaz, hogy közel s távol csak pasikat láttam az egész verseny alatt. Aztán ahogy a frissítőhöz értünk, az állomást csináló lányok odakiáltottak, hogy itt az első lány! :) Szóval innentől volt egy kis motiváció, hogy szépen fussak még be, akármit is csinál a lábam. 

Végül 2:15:50-et mértem én magamnak, kicsit jobbat szerettem volna menni, 2:15-öt, esetleg 2:13-at, de azzal vígasztalom magam, hogy lehet volt ez 28.2 km is, akkor már nem is vagyok távol a 2:15-től.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:16:00 28 04:51 12.35 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

gaborevi képe

gaborevi 4105 napja

Gratulálok én is, nagyon jól futottál, és nagyon jól leírtad! :-)

garaizoli képe

garaizoli 4105 napja

Ja, sajnos nem láttam, hogy pont mögöttem Vagy az elején.......

garaizoli képe

garaizoli 4105 napja

Gratulálok Julcsi. Végig motiváltál, 10 kili után is nagyon sokáig látótávolságban voltál. Próbáltam faragni a frissítések miatti lemaradást, de nem sikerült. Mondtam is magamban ez a lány olyan, mint a duracell nyuszi, egyáltalán nem frissit és ennek ellenére fáradhatalanul nyomja. A biciklis kisérős srácoot beértem és nagyot meccseltünk, kicsit zavart a kísérete, mert soxor kettejük között kellett előznöm. A táv egészen biztosan több, mint 28 km. Kb. 1 km-el.

Maráz Zsuzsanna képe

Maráz Zsuzsanna 4105 napja

Imádom a Julcsis leírásokat. :) Szép volt szélvészke. Már megint nagyon mentél. Láttam, hogy 28 km -t írtál be. Mi többen 29 km távot mértünk. Ha átjavítod, meg lesz az áhitott időd. :))))

nasilla képe

nasilla 4105 napja

Nagyon Gratulálok, ügyes Vagy!

énténylegnemfázom képe

énténylegnemfázom 4105 napja

Gratulálok, majd vigyázz a szerzői jogokra :)

Gebregab képe

Gebregab 4105 napja

Szuper voltál, ezeket a leírásokat meg tényleg "Julcsi 1percesek"-nek kéne hívnunk. Ripetti óta nem volt ilyen rátermett edzésleírónk. :)

ezell képe

ezell 4105 napja

Szép volt Julcsi és jó a novella, bár nem egyperces!:-) Gratula az 1. helyhez és a viszonylag 'csöndes' Achilleshez!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!