Haanchee futás

2013.04.07 Vasárnap, 07:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

04:24:35

Távolság

46.4 km

Tempó

05:42 p/km (10.52 km/h)

Edzésleírás

Hát ez is megvolt. Egész héten ezen a futáson agyaltam, hogy ezt meg kell csinálnom, ez az utolsó hosszú edzés Sárvár előtt, és akármennyire is rossz lesz, nem adhatom fel. Egész héten fáradt voltam, éjjel pedig nagy baromságokat álmodtam, amiktől nem tudtam rendesen pihenni.Egy kávét ittam, kajálni nem tudtam futás előtt. Féltem egy picit, hogy a combom fájni fog, és esetleg nem tudok végigmenni. Aztán elindultam, kb. 800 méterig volt szar a lábam, onnantól semmi, elindulás-megállás fájdalommentes - lehet, hogy csak valami fantomfájdalom üldöz?

Elindultam a budai rakparton a Lágymányosi felé, megnéztem végre a Kopaszi-gátat, nagyon szép, hangulatos, útközben és a Kopaszin is volt pár futó. Itt elszopogattam egy fél DM-es sportszeletet futás közben. Aztán át Pestre, fel az Árpád-hídig, be a Szigetre - már csak kevesebb mint 25 kilit kell valahogy elütnöm. A lejtőn lefelé frissítés egy fél muffinnal, tempós gyaloglás, aztán hajrá. Egy kör után irány a külső, hogy ott is fussak 2 kört, de volt valami evezősverseny, és nem lehetett az uszodáknál haladni a néptől. Az usziban kétbetűs kitérő, egy gyors arcmosás, hogy ne marjon szét a só, meg vízivás - ez utólag okos döntés volt. A 25 kilin át a cipőmben cipelt kavicstól megszabadulás végre. Futás tovább, jön szembe Joci, lassítok, hogy utolérjen a fordító után, kb. 2 kilit megyünk együtt, meséli a tegnapi durva edzést a Pilisben, majd megy Óbudára bandázni, így ismét egyedül folytatom. Már csak 3 kör, jeeee. És még haladok is. Nem fáj semmi, az izmaim bírják, a lábszáron a dupla kompresszió csodákat művel, és a kineziotape-es Puma nadrág hosszú távon is remek, nem zsibbadnak, nem görcsölnek a combjaim. 35-nél elfogy a mézes teám, innentől szomjazom, de nem állok meg, és nem megyek be az usziba inni. Viszont egy literes kólásüveg vizionálódik a szemem elé, hazafelé vennem kell a kisboltban. :) Egy körrel a vége előtt azt érzem, alig haladok, de azért megyek előre, majd csak nem kötök bele a betonba. Fejben semmi baj, énekelgetek a zenémre, Milánjaimra gondolok, és próbálok haladni, hogy mielőbb otthon legyek velük. Egy ismerős mottóját mantrázom: EGY KIBASZOTT FUTÓGÉP VAGYOK!

Az utolsó körben megtáltosodom, elkezdek 5:15-ben futni... a maratonom 4:01:20 körül sikerül, egy órával jobb, mint amit anno versenyen futottam. Aztán visszaveszek, nem kéne a Sziget közepén kidőlnöm, haza is kéne még jutni. Azért a 44. kilométerre összejött az edzés leggyorsabbja, egy 5:10-es. :)

Visszafelé Toncsi jön szembe, megállunk, még 3 hét, mondja, majd beszélgetünk kicsit, ki mit fut Sárváron, majd irány tovább. Szépen hazadöcögök a hídon, el a kisboltig, ahová szuszogva beesem, feltépem a hűtő ajtaját, kóla megvan, és csak a tisztesség miatt nem bontom fel azonnal, most már kibírom hazáig. Itthon várnak a fiúk, Milcsi rámveti magát, hiányoztam a kis drágámnak. :)

A lábaim jól vannak, bírnák még, de azért jó, hogy ma már nem kell többet futnom. Majd Sárváron. Ott majd bizonyítanak. Mert egy kibaszott futógép vagyok. :)

És megérdemeltem a Milántól tegnap kapott Nike Pro nadrágot. :) Ezek után megérdemeltem!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:24:35 46.4 05:42 10.52 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

Haanchee képe

Haanchee 4035 napja

Monique, köszönöm! Erről a nadrágról van szó: http://www.puma.com/actvrcvr/#/home Új fejlesztés, belülről kineziológiás tapasz-szerű szilikonbetétek vannak benne, és egyben kompressziós is, masszíroz és segíti az izmok vérkeringését. Kb. mint egy kompressziós zokni, csak ez fenéktől bokáig "szorít".

monique képe

monique 4036 napja

szia, először is, így ismeretlenül is, szép futás! :)

egy félmondat feltűnt: "a kineziotape-es Puma nadrág hosszú távon is remek, nem zsibbadnak, nem görcsölnek a combjaim", pontosan milyen nadrág, a comboknak hogyan segít? már ha jól értem...

Haanchee képe

Haanchee 4036 napja

Én, a futógép, mindenkinek köszönöm! :)

Maráz Zsuzsanna képe

Maráz Zsuzsanna 4036 napja

Tyűű, a mindenit. Gratulálok! Sárváron találkozunk. Nekem is ez lesz az első 12 órám! Remélem szeretsz futás közben beszélgetni, mert akkor jól elleszünk. ;)

caribe képe

caribe 4037 napja

Gratulálok, és csak most látom, hogy ultratávot futottál tegnap! :) Nagyon szépen mentél végig, legközelebb ha kell egy pár korty víz, és kint vagyok, kérjél nyugodtan :)

NagyKata képe

NagyKata 4037 napja

Olyat mosolyogtam...feldobtad a reggelem...mit neked sárvár;)

toncso képe

toncso 4038 napja

 

  Húha !   Ez  aztán  oda  lett  téve,  rendesen.....   Nagy  gratula  és  persze,hogy  egészségedre  !!!

Nójuka képe

Nójuka 4038 napja

Amindenitna! Gratulálok! Jó lesz ez a sárvári móka, figyeld csak meg! :)

mjoci képe

mjoci 4038 napja

Egy futógép vagy.:))

DoraZs képe

DoraZs 4038 napja

Szerintem iszonyat szép teljesítmény. De én legfőképp azt becsülöm benned, hogy végignyomtad az edzést egyedül! Majd prezentálhatod a nacit valamelyik futásunk alkalmával. :-) Sajnálom, hogy ma nem futottunk együtt.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!