monique erősport

2013.03.22 Péntek, 21:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:00:00

Megmozgatott súly

0 kg

Edzésleírás

- teljes fekvőtámasz (=V. szint), edzésterv szerint 3. hét/1. edzés, egyelőre nem könnyebb. 15-12-12-6-10 (60mp pihenővel közte, utolsónál 120mp.)
- guggolás IV. szint 2x10 (megint a legutolsónál végig lementem)
- lábemelés III. szint 2x15
- "híd" I. szint 2x25
- húzódzkodásféle kb. IV. szint a gyűrűn, a szokásos 15x1

Edzésszakaszok

Idő Súly
(kg)
Sorozat Ismétlés Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 0.0 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

Bozót képe

Bozót 4110 napja

Hát...évek óta fut és ott a kung-fu is. Ott azért igen sok a fekvőtámasz és sok más erősítő gyakorlat.....

 

monique képe

monique 4110 napja

ja a mumus témát a link alapján írom, h érdekes h neki az összes többi mennyire könnyen megy, csak 1 nem

monique képe

monique 4110 napja

köszi a linket. érdekes h mennyire egyéni h kinek melyik gyakorlat a mumus:). (nekem a híd és a kézenállós fekvőtámasz lesz az, nem a húzódzkodás, ahogy nézem...) ja, a savasodóst nem rád mondtam :) amúgy lehet nekem se lenne gond, de én a sípcsonti izom miatt nem próbáltam még többet a guggolásból.

Bozót képe

Bozót 4110 napja

http://piedcat.blogspot.hu/2012/12/9-honap-calisthenic.html

Itt leírja részletesen. A guggolást, fekvőtámaszt, lábemelést simán kezdhette volna a teljes gyakorlatnál. 

 

Én függésből egyáltalán nem tudom felhúzni magam. Igazából mérsékelten zavar csak, mert a hétköznapi életben szükséges dolgokra bőven elegendő a jelenlegi izomerőm, emelni tudok. Guggolásból 2-3 50-es sorozat nem okoz nagy nehézséget, nem érzek savasodást ennyitől. 

monique képe

monique 4110 napja

az meg h érdemes-e a legelején kezdeni..... ez is egyéni lehet! azért nekem pl fekvőtámaszból hulla felesleges lett volna végigmenni az I-IV. szinteken:), mert azt már csinálgattam egy ideje néha (nem fegyencedzés alapján, csak a 100fekvőtámasz oldal alapján... utólag nézve ezt a IV. szinten kezdtem :D mert nem tudtam még túl sokszor teljesen lemenni elsőre, de hamar sikerült eljutni oda)

monique képe

monique 4110 napja

kíváncsiság még: az ismerősöd I-es szintről mennyi idő alatt jutott el a tizedikig? és reálisan honnantól kezdhette volna, ha nem olyan türelmes? :)

monique képe

monique 4110 napja

a könyv nekem is ebookban van meg. hosszasan fejtegeti, hogy felesleges a rém sok ismétlés, inkább nehéz legyen a gyakorlat, persze ez a könnyű kezdő szintekre nem igaz. a szintek között a nehézségi különbség tényleg nincs azért ennyi, félguggolás vs teljes guggolás esetében, bár lehet ez is egyénfüggő...? sztem menne az az árva 5db teljes guggolás, de a 2x50 félguggolás azért elég durván savasító érzés lenne ha ugyan menne annyi (és igen, a futás mellett inkább fokozatosan jutnék el ide... ez csak mellékes valami, nem kell h ne menjen jól aztán a következő gyorsabb tempós edzés emiatt)

 

a húzódzkodásnál gondolom a sima teljes húzódzkodásra gondolsz (asszem ez is V. szint)..mennyire megy neked az jelenleg?

Bozót képe

Bozót 4111 napja

Mármint nem az fura, hogy TE így csinálod, hanem hogy ez van a könyben az egyes szintekhez :)

Bozót képe

Bozót 4111 napja

Na, előbányásztam a könyvet (még valamikor régebben letöltöttem eredetiben). Valamiért sokkal több ismétlésre emlékeztem :)  Kicsit fura is, hogy a továbblépéshez pl a félguggolásból már 2-3 50-es sorozatot csinálsz és utána a teljesből meg 10-et se :)  Van ismerős, aki elkezdte tök nulláról és betartotta végig, hát nem tudom, hogy bírta türelemmel, no meg hogy érdemes-e...

Én kicsit alkalomszerűen csinálom, talán előszedem újra rendesen, pl a húzódzkodás miatt. Nincs jelentősége, de szeretném tudni :-)

monique képe

monique 4111 napja

annál az edzésemnél egyébként leírtam azt is h melyik szint kb. mit jelent, hogy lehessen értelmezni :) (+ annyit hozzáteszek h a könyv szerint az I. szint sérülés után regenerálónak is jó.)

monique képe

monique 4111 napja

köszi!

 

igen, mint jeleztem az első ilyen edzésleírásomban (03.14.), próbálgattam, hogy melyikből milyen szint megy rendesen. nem sok értelmét láttam az első szinten maradásnak se a fekvőtámasznál, se a guggolásnál, stb :) (lazán megy az akárhány haladó ismétlés, annyira könnyített az első szint)

Bozót képe

Bozót 4111 napja

Klassz!

 

Most nem emlékszem 100%-osan, de olyasmit írt, hogy akkor is kezd az elején, ha elvileg úgy érzed, menne magasabb szint is és csak akkor lépj fentebb ha az adott ismétlésszám megy egyben, jó tartással. Persze pl a guggolást én se kezdeném nulláról....

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!