julcsi egyéb

2013.01.23 Szerda, 22:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:30:00

Edzésleírás

Az elmúlt napokban megszokott erősítés és nyújtás, most a Schmetterling is beszállt, bár az ő közreműködése kimerült abban, hogy a nadrágom madzagjával játszott vagy a lábamat rágcsálta. )

Közben hallgatom az mr2 sportfüggőségről szóló műsorát, és próbálom gyűjteni az érveket, hogy, nem, én még nem vagyok vészes eset, de kezdek elbizonytalanodni. Eleinte örültem, mert csak az edzőterembe járókról volt szó, de aztán áttértek a futókra. A megkérdezett orvos szerint heti 5-6 edzés is már sok, az edző viszont a futásnál heti 6-7-szer 2-3 órás edzésekre mondta, hogy már túlzás.

Aztán elhangzott ilyen is, hogy sportfüggőségről olyankor beszélnek, ha nincs cél, vagyis az ember célja maga az edzés rituáléja. Nekem azért vannak céljaim, az jó, ugye?

De aztán mondtak ilyet is, hogy a mindennapjait az ember a futásnak rendeli alá, és ha kimarad egy edzés, akkor szorong, rosszul érzi magát. Hát, mit mondjak, ha van egy terv, és nem teljesítem, akkor igenis elszégyellem magam...Ez akkor most rossz? :(

Viszont legalább evési zavaraim nincsenek. (Egy vérbeli sportfüggőnek az is kell ám legyen!) :)

Viszont amit a párkapcsolatokról mondtak, az sajna rám is igaz :P

Edzésszakaszok

Idő Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:30:00 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

MBalazs képe

MBalazs 4268 napja

Hát én sem értem a heti 5-6 edzés túlzásként való beállítását. Na nem mintha engem annyira fenyegetne ez a dolog, de akkor is hülyeség. Eddig bárkit hallottam, hogy rekord idős kort megélt, és megkérdezték, hogy mi a titka, mindenki azt mondta, hogy egész életében dolgozott. Ami esetében jó eséllyel nem könyvelést jelentett... Szóval a napi mozgás simán alap kellene lennie egy átlagos emberi szervezetnek. Falun élő és a portfólióját gazdálkodásból kiegészítő idős embereknél ez a mai napig alapnak számít.

Engem a teljesítménykényszer zavar, de amikor tényleg alárendeli magát az ember. Az szerintem sem egészséges, mármint mentálisan (és ha még cuccot is tol miatta, akkor fizikálisan sem).

julcsi képe

julcsi 4268 napja

Igen, egyebkent en is azon gondolkoztam, hogy amellett, hogy napi 8 orat ulok egy szamitogep elott, szerintem igenis szuksegem van a minden nap mozgasra.

Nekem pedlaul alapveto dolog, hogy ha lehet, igyekszem keveset bkv-zni, inkabb bringazni vagy munka utan hazasetalni. Csak hat Budapesten ez nem is mindig megoldhato. Regen, gimi alatt peldaul reggel es delutan is setaltam a suliba illetve haza, mert raertem, a busz is kb ugyanannyi ido volt. De mondjuk mostansag ez napi fel ora mozgast jelentene, ami osszevetve azzal, hogy munkahelyen is egesz nap ulok, ha hazamegyek, akkor is mondjuk olvasok vagy netezgetek vagy ilyesmi, hat, nem lenne eleg.

Szoval konkluzio: sportolni mindenkepp kell az en eletmodom mellett. Es hogy ez epp a futas, az talan meg enyhito korulmeny, mert a futasban valoban kituhetoek ertelmes celok, nem pedig csak a testmozgas es a kaloriaegetes miatt csinalja az ember (pl szeritnem ilyen szempontbol jobb mint az aerobic.) Mondjuk lehet, hogy ez nem mindenkinek pozitivum, de en szemely szerint imadok versenyezni :D
(Tehat peldaul a heti 3 aerobic ora, amit igyekeztek teljesen normalis es egeszseges mennyisegnek feltuntetni, peldaul nem fedezne az en szuksegleteimet semmilyen szempontbol sem. )

 

 

Gebregab képe

Gebregab 4268 napja

Jézusom, mit mondtak a párkapcsolatról?

Az ilyen műsorokat nem szabad megnézni, mert csak arra jó, hogy elbizonytalanítsák az embert. A sportfüggőség minden tekintetben jó dolog, hiszen az emberi test arra kitalálva, hogy mozogjon. A modernkori civilizációs betegségek szinte 100%-ban a mozgásszegény életmódra vezethetők vissza. Gondolom ezt annyira nem említették meg...

unabambina képe

unabambina 4268 napja

Azt hiszem Julcsi nincsen ezzel semmi rossz, én nem tagadom, hogy függő vagyok... :) de mit csináljak ha élvezem? :) addig jó! :D

Belu képe

Belu 4269 napja

  Nagyon érdekes amit írtál, de vigasztalódom mert a másnaposság jobban fáj.

Noncsa képe

Noncsa 4269 napja

Akkor én (is) az vagyok, rám több dolog is igaz:)

Azt azért megnézném, amint az addikoólógián külön részleget nyitnának a futásfüggőknek:D

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!