forgi futás

2012.12.09 Vasárnap, 09:40:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:15:06

Távolság

11.5 km Szint: 140 m

Tempó

06:32 p/km (9.19 km/h)

Edzésleírás

Váci MikulásFutás

 

Jóleső vasárnapi futkorászás, egy már megszokottan profin szervezett versenyen.

Nagy dilemmával mentem neki a Váci MikulásFutásnak. Az első könnyű választás volt. Dönteni kellett, hogy ezt a rendezvényt válasszam, vagy valamelyik másik Mikulásfutást. Mert helyszín és rendezvény akadt bőven. Először is, itt van a szokásos Mikuláskocogás, ami szintén nagyon jó buli.
Aztán különböző helyszíneken szerveztek mikulásfutást pl. Újpalotán.
Mégis az idén és tavaly nyáron, nagyon megkedveltem a váci futóversenyeket. Egyrészt mindezt a szervezőknek, másrészt a helyszínnek (Vác igazán kellemes kisváros),
harmadrészt a versenyzők számának köszönhetően. Mert nem csak én fedeztem fel magamnak a Váci futásokat. Azt hiszem kisvárosi viszonylatban csodás, hogy a mai futáson  816 fő nevezett elő a 2 km-s, 651 fő az 5,7 km-s és 334 fő a 11,5 km-s távra.
S, hogy hányan futottunk a valóságban? Nem tudom, de tény, hogy szép számmal voltunk.
S, hol a dielmma? Hát, hogy melyik távot válasszam. Az utóbbi pár hétben maximum köszöntem a futócipőnek. Igen, ez így alakult. S persze féltem, bírni fogom-e a leghosszabb távot.

Ez a dilemma úgy elfajult, hogy mire eldöntöttem, egy életem, egy halálo, én a leghosszabbb távot járom, lezárult az előnevezés.
Persze ma is lehetett nevezni a helyszínen. S talán így volt a jó. Igaz, így már "jelképes nevezési díjat" is fizetni kellett. Az előnevezés ingyenes a helyszíni nevezés 500 Ft, ami
azt hiszem egy csippes méréses versenyen, ahol útbiztosítás is van részben, a fordítónál frissitípont van a hosszútávon, s a célban meleg teával, vízzel, zsíros kenyérrel, almával, öltözési lehetőséggel,
programokkal, sőt tombolával várják a résztvevőket, ott tényleg jelképesnek mondható az említett díj.

Reggel futva mentem az állomásra, hogy elérjem a vonatot. A táv kb. 500 méter, de meglepően laza a mozgás. Na eldőlt a dilemma, szorgos népünk győzni fog, hangzék a jelszóm, csak maradok a hosszútávon.
Max úgy járok, mint akár a jelszó eredeti kimondója. (Pedig a jelszó féligasság, ha őszinte akarok lenni. Mert hol itt a szorgos nép.)


A vasúttól séta a rajtig, érzem hűs az idő. A fránya kesztyűt otthonhagytam, had kacagjon rajtam a fűtött szobában. Sapkám az van, igazi VIKING sipka.
Ezzel legalább néhány futót megmosolyogtattam, ezen a komoly versenyben.
Filózom a ruházaton, végül az egy réteg hosszú futónadrág, hosszú futómez, széldzseki kombó mellett döntök. Nem mondom, hogy végig melegem lett volna, de ez alapvetően nem volt rossz döntést.


A bemelegítést, mint igazi bulifoosfutó végzem.Ottt állunk rajtvonalban, szól az AC/DC, s én bemelegítés gyanánt a meleg teáskancsót ölelgetem a mancsaimmal.
Rajt, indul a mezőny. Egyben megy a két hosszabb táv, sűrű a hátsó régió. De széles az út nincs gond. Nemsokára jönnek velünk szembe a 2 km-s futók, jó látni őket. Majd összefutok a "magnóssal".
Több versenyen látom évek óta. Egy táskamagnóval kezében fut végig, miközben szól a zene. A SPAR maratonon alatt nézőként találkoztam vele, elmondta szívbillintyűgondjai vannak. Elmondja, nem futhatna "hivatalosan", de megy. Figyelmembe ajánlja a Beiglifutást 27-n Óbudán. Mondjuk igazán jól hangzik. A nevezési díj 25 dkg beigli. A futás végén a résztvevők közösen elfogyasztják a nevezésre leadott szénhidrátot pótlás gyanánt. Mivel azért óvatosan, lasabban kocog, otthagyom. De így is örülök a találkozásnak.
Hamarosan kiérünk Vácról, s közben szinte egyfolytában emelkedik a szint, ha nem is túlságosan. Nem erről volt szó tantónéni, én nem készültem. Aztán egyszer csak eljön az 5,7 km fordítója.Hirtelen alig van előttem, s főként mögöttam valaki. De végül is mindegy. Az út a Naszály irányába visz, szép szerpentines szakaszokon kell menni. Közben jő a mezőny eleje, s közepe. Innen is onnan is kapom a bíztatást. Meg is lepődöm. Ilyen szarul néznék ki? De azért persze ez mindig jól esik, s igyekszem természetesen én is bíztatni a gyorsabb lábúakat.
A fordítónál már nincs meleg tea, csak hideg víz. No nem baj. megállok, kényelmesen elfogyasztom, azon a z1/2-1 percen semmi sem  múlik. Innen könnyebb az út, hiszen csak a táv fele van hátra, s az emelkedő helyett lejtő következik. Hamarosan visszaelőz egy hölgy, akit féltáv előtt hagytam le az emelkedőn. Azt kívánja, könnyeden szállva jöjjek én is. Késöbb ismét helyet cserélünk, s ez már nem változik a célig.
Érdekes érzetre pillanatok alatt eljutunk a rövidebb táv fordítójáig. Aztán nem is nagyon soká egy hangosbemondó bítztat minket. Már csak egy km a célig, hangzik el többször a szájából. Fokozom a tempót (mint utólag látom 6 perc alatti utolsó km-t megyek). S még belehúzok kicsit mikor meglátom a célkaput. Beérek.
Jó buli volt, nagy kár lett volna kihagyni.
Azt hiszem jó döntés volt a Váci futás és ez a táv.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:15:21 11.5 06:33 9.16 140 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

13 hozzászólás

Briel képe

Briel 4212 napja

Boldog Karácsonyt Neked is! 

bibe2 képe

bibe2 4225 napja

Forgikám, azért a futóvér nem vész el. Ügyesen végigcsináltad! Gratula! Én is örömmel olvastam ismét a jó kis beszámolódat:)

Briel képe

Briel 4227 napja

Ügyes vagy! És olyan menő, hogy edzeni már nem is jársz, csak versenyekre! :D

Gratulálok!

csabipontkom képe

csabipontkom 4227 napja

Stilszerű visszatérés, remek beszámoló! Grat és egs!

faxau képe

faxau 4227 napja

Gratulálok!Elveszett ember..ill maki:)

Huszárlány képe

Huszárlány 4227 napja

De nem ám :DD

pátyalso képe

pátyalso 4227 napja

A magnós őskövület:Acélvári Gyula

Örülök,hogy a Kórus On-line-ról,átnéztél az edzésonlájnra :-)

Imi,neked nem kell forradalom,hogy mozogjon az agyad :-))

És még G.Ildi,s főleg spl sem kellett hozzá,hogy a hosszún tudj indulni :-))

Gratulálok,esetleg a montihoz is,amit a tombolán esetleg kihúztak neked :-)

forgi képe

forgi 4227 napja

spl

Gyanítom lesz majd fotó a szervezők jóvoltából. Az eredményeket már fel is tették a verseny honlapjára, a fotókról azt írják:"Feltöltés alatt"

Viszont módosítanom kell a résztvevőszámot. A 5 kilis távon 451-n voltak, a 11,5-n pedig 261-n. Azért ez így is szép!

RemAti képe

RemAti 4227 napja

Egészségedre!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4227 napja

De jó, újra egy klassz Forgi-leírást lehet olvasni :-)

Grat a versenyhez.

RunKa képe

RunKa 4227 napja

Mi van Mester ??? Gép elé és klavi elé kerültél ??? :::)))

Azt a magnós fickót én is láttam már több versenyen, most végre tudom tőled mi a helyzet vele. 

Egs a futást, hu... ilyen sokan voltatok ??? Nem semmi !  Ez már egy egész komoly kis versenyke és szépet is futottál ! Egs.

Huszárlány képe

Huszárlány 4227 napja

Nahhhh, végre előkerültél!!!! :-))) Már azt, hittük, eltűntél, s .... nem sorolom fel a lehetséges Fori-eltűnési modulokat, bár azért akad 1-2 5-letünk, igaz Zoli?

Örülök, hogy végre leltél, s futottál egy Neked való versenyen, s a sporik sem tettek keresztbe, mint legutóbb! :-)

A sapiról esetleg láthatunk fotót? Biztos nagyon csini! A hölgynek is bizonyára bejött! ∑:)

Gratu! Szép kis visszatérés!!!

 

 

Tündüs képe

Tündüs 4227 napja

Jajj a ,magnós! Valahol találkoztam vele, de nem emlékszem melyik verseny volt.

Egészségedre Forgi, megint egy igazi bulifooos napod volt!! :))

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!