forgi futás

2012.11.11 Vasárnap, 11:05:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:08:37

Távolság

16.74 km Szint: 475 m

Tempó

07:41 p/km (7.81 km/h)

Pulzus

Átlag
174
Minimum
96
Maximum
188

Edzésleírás

Milyen verseny volt ez? Nem is tudom. A Beda Szabolcs által rendezett 4 km-s futóversenyen készültem indulni, de ennyi lett belőle. De nézzük sorjában a dolgokat.

Először is egy fontos rendszertani tévedést kell kijavítsak. Azt, hogy a maki nem alszik téli álmot. Az attól függ ugyanis melyik makiról van szó. Az általam igen tisztelt, s talán környezetileg a forgi makifélék rendjéhez rendkívűl közel álló Törpe lajhármaki azaz közismert nevén Nycticebus pygmaeus a hidegebb hónapokban téli álmot alszanak, de pl. a zsírosfarkú törpe maki és más macskamaki félék kb. hét hónapra hibernálják magukat. Ennek ellenére nem terveztem ennyi hibernációt.

 

Viszont ma óvatos duhajként inkább a 4 km-s távot terveztem a Normafáról induló Beda Szabolcs féle futásban, s a 14 kilis verseny ötletét elvetettem. Persze az élet nem habostorta különösen egy maki számára.

Reggel a Széll Kálmán téren találkoztam pátyalsoval, aki eredetileg is a hosszabb távot tervezte, s vártuk, hogy megérkezzen SPL is, aki eljött szurkolni. Aztán vártunk, vártunk és vártunk. Aztán megérkezett. S mikor mondtam, hogy hát oda kellene érni a 4 kili rajtjához, akkor jó pedagógus gyanánt bíztatott a hosszabbik távval kapcsolatos barátkozással, mert hát elég üres most az edzésnaplóm. Szóval mindenről ő tehet. na meg a lesből támadó gyökér gyökér. De ne szaladjon el a maki ennyire az időben. Mikor a nevezés helyszínére értünk már elfogadtam keserű sorsomat, hogy hát akkor 14 az a 4. közben G.Ildivel is találkoztunk, aki elkísért minket a nevezéshez. Közben kérdezték, hogy vár-e valaki a 4 kilis nevezésre, de mivel döntöttem, pedig nem ittam és nem vezettem, nem jelentkeztem. A hosszabb táv is később rajtolt a tervezetnél, így időnk mint a tenger volt. De mindez gyorsan elröppent. Az út első része lejtős volt, bár akadt benne kisebb sunyi emelkedő. Ráadásul 3 kili után volt egy pont, ahol eltűnt a jelzés. Akkor jöttem rá, hogy egy boly közepén vagyok, s az utolső hely 8amit el akartam kerülni) még azért szerencsére odébb lehet. De hamar megtaláltuk a folytatást. A pálya jórészt lefele vitt, hol teljesen jó, hol sziklásabb terepen, s őt kis darabon aszfalton is. 4 kilométer után azért eszembe jutott, hogy én most fejezném be a mai adagomat, de mentem tovább persze, ez nem jelentett problémát. 6 kili után vizet is kaptunk, inkább csak mutatóba, lehet spóroltak a nagy "forróságban". Közben a környékemen is szétszakadt a csapat, egy srácca kerülgettük egymást, ő lefelé mindig lehagyott én meg emelkedőn visszaelőztem. De a 8 kilit követően azt is megnéztem elég puha-é az anyaföld. Jelentem puha. történt, hogy kielőztem a srácot és igyekeztem volna rugalmasan elszakadni, mikor egy avarban lapuló gyökeret találtam el a bal lábammal. De nem éreztem túlzott gondot, mentem tovább. De így viszont inkább mögötte maradtam. (Az esésről pedig még anyiit, hogy szerencsémre a szemüvegemmel nem volt gondom). Egyre számoltam, hogy hogyan fogok beérni. féltem az emelkedőtől a végén, de azt láttam, ha az utolsó két kilométert lassan gyaloglom, akkor is kényelmesen a pontos távtól függően úgy 1:45- 1:50 időn belül beérek. Nos nem mondom, hogy ezt követően pályacsúcsot teljesítettem volna, de egész jól tudtam menni, időnként belefutogatva. Aztán a 12 kilis jelzést követően, ahol azt gondoltam, mindjárt itt a cél, csak nem akart a várva várt beérkezés eljönni. Közben azért kicsit érezteml az esért, kicsit fájt a lábujjam. De lehet élni vele. Mivel gyanús volt a kép az egyre növekvő túristatömeget kérdezgettem, hogy láttak-e futókat. A nem nem volt igazán megnyugtató érzés. A Normafa helyett pedig nemsokára a János-hegyen a libegő felső állomásán találtam magamat.

S bár gyanús volt, hogy ez így nem lesz jó, kicsit mentem még. De rájöttem elvesztem. Na akkor irány vissza. Közben találkoztam egy emberrel, aki elfelé igyekezett a verseny helyszínéről, vele megbeszéltem, hogy menjek a műút mellett a jelzésen, s kijutok a célhoz. Én kijutottam, de  a cél már sehol sem volt. A nevezési helyszínre visszaérve pedig, aggódó spl-t (persze az izgalomról tulajdonképpen ő tehet, a 4 kilis távon nem tudtam volna eltévedni 12 kilit követően), s persze G.Ildit és pátyalsot találtam, akik talán már el is felejtették, hogy futottak. Én egyelőre ezt nem tudom megtenni, de ha megpróbálom, figyelmeztet majd a szép piros folt a bal középső lábujjamon. (Túlzott gond nincs, majd helyrejön).

Szóval így lehet kb. 4 kili helyett kissé hosszabbat teljesíteni!

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:08:37 16.74 07:41 7.81 475 96 188 174
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

csabipontkom képe

csabipontkom 4321 napja

mégiscsaktéliálomez !?

ellenszer:

http://www.gyorisport.hu/

G.Ildi képe

G.Ildi 4345 napja

Lemaradt a beszámolóról, hogy "azért jó volt!" ;) Gratulálok az extra távhoz, ezért simán járt volna valami különdíj...:)

faxau képe

faxau 4345 napja

:)) Grat!!

RemAti képe

RemAti 4345 napja

Nagyon jók az írásaid. Lényeg, hogy a barátok megvártak!  Egészségedre!

csabipontkom képe

csabipontkom 4346 napja

Csatlakozom Brielhez, én is valami hasonlót szándékoztam írni! Már az elején gyanús volt a dolog. Mégpedig az hogy 14 kilis távot emlegetsz, a megtett pedig több 16-nál! :-) Az a lényeg, hogy futottál egy jót! Egs!

cseha képe

cseha 4346 napja

Szignifikáns különbség:))) Vigyázz magadra és gratulálok!:

Briel képe

Briel 4346 napja

Jaaaaj, Makikám, nem is Te lettél volna! :))) Imádom a kalandjaidat! Gratula!

Tündüs képe

Tündüs 4346 napja

haha, december 16 aztom, bár ezen nem nagyon lehet elveszni.

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4346 napja

jót mulattam a történeten :-)))

pátyalso képe

pátyalso 4346 napja

Az izgalokról makiságod tehet,mert telefont nem vitted magaddal,így nem tudtuk merre jársz !!!

Na de több is veszett /el / Mohácsnál,monnyuk maki éppen nem :-))) Jó regenerálódást !

 

Huszárlány képe

Huszárlány 4346 napja

Kíméletes voltál velem, köci.

Szóval ma bújócskáztunk, hol én bújtam el ("szélkálmin"), hol Te bújtál el("..legyen... a János-hegyen...).Azéé, én jobban örültem Neked amikor előkerültél :)

Megnéztem volna a srácot, amint visszaelőzöd az emelkedőn :D

A téliálmotnemalvó maki, azért nagyon szépet teljesített távban, tempóban egyaránt! Grategs!!!

RunKa képe

RunKa 4346 napja

Kíváncsian várom, miként hozol majd össze egy maratont :)) Gratulálok :D

 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!