forgi futás

2012.10.28 Vasárnap, 11:04:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:56:21

Távolság

12.66 km Szint: 595 m

Tempó

09:11 p/km (6.53 km/h)

Pulzus

Átlag
170
Minimum
122
Maximum
185

Edzésleírás

Futapest futóverseny Pilisszentlászlón,

de sajnos (utólag megvallva) ezen a szinten nincs közöm a futáshoz.
Az eredeti kiírás alapján 12,2 km a táv 400 m a szintkülönbség. Az időjárás azonban keresztülhúzza a szervezők s a versenyzők számításait. Egy patakon kellene átkelni a verseny során, ami az időjárás, az esőzés, miatt  balesetveszélyes.
A szervezők úgy döntenek mindkét futam a rövidtáv pályáján megy a hosszútávosok 3-szor teszik meg a pályaszakaszt. Így viszont a szint is módosul durván másfélszeresre.
A pálya egy szép emelkedővel kezdődik, az első durván 1.6 km-n gyakorlatilag 160-t kell felfelé megtenni. Na itt már sejtettem ez nem lesz kisasszonyok klubdélutánja. A kaptatón nem sok esélyem van az egyenletes tempóra, igazán tempóra sem.

Aztán egy le és egy rövidebb felfelé vezető szakasz következik. Közben utolérnek egyes gyorslábúak a rövidtávról. Ha jön valaki igyekszem félreállni, még akkor is, ha teljesen megállok. Az út helyenként szűk, egy személyes, ráadásul az eső miatt nem ideálisak a talajviszonyok. Megfordul a fejemben többször is a kör alatt kiszállok, a rövidtáv teljesítésekor Persze, ha egyszer felment az ember, és körpályát teljesít, le is kell mennie. Szóval van egy 1.2 km-s lejtős rész is, ahol visszaadjuk a 160 méteres szintet. A kör végén kiérünk az aszfaltútra. Na itt érzem, van még bennem azért némi energia, hiszen itt egész futásszerű mozgást végzek. Így aztán a kör végén eszembe sem jut abbahagyni a "versenyt", megyek tovább csak lerakom a szemüvegemet. Igen, ezt muszáj volt, tekintve, hogy olyan szinten párásodott az esőben, hogy nem láttam benne. Persze nélküle szintúgy nem az igazi a látásom, dehát ez van. A második kör hasonlóan telik, mint az első (csak már legalább nem kell a szemüvehet féltenem, majd jön a harmadik. Itt már nincs, aki lekőrözne, így legalább erre nem kell figyelni. Röhej ide-vagy oda, lefele menet énekelni kezdek kicsit, de belefér mindez. A három körben egyvalami változik, az eső (s a lábnyomok) hatására egyre rosszabb a terep.
Azt hiszem egyvalamit ki kell emelnem a versenyből, a szervezők odafigyelését. Nagyon jó fej versenysegítők állnak a pálya különböző szakaszain. Az egyik pl. az első emelkedő szakasz végén áll. Nem nézhetett ki sokat belőlem, mert az első körben közli:"Még kétszer találkozunk. Ugye??? (Erős hangsúllyal a végén)" Lehet sejti a gondolataimat?
Aztán a másodikba lejelentkezem nála:" látja egyszer már biztosan találkoztunk". Erre közli, legalább addig nem mozdul el innen, amíg harmadszor nem lát. :)
Ebből azt veszem ki, lehet én vagyok az utolsó. Bár számításaim szerint ketten mögöttem járnak, azért nem vagyok benne biztos.
A harmadik körben az előző mondatára reflektálok:"Most már nincs semmi látnivaló, tessék hazamenni. Lekezelek vele. Azt mondja még jön valaki. Lehet nem lettem mégsem utolsó. Végülis mindegy, futni nem igazán futottam, a versenyhez pedig nem sok közöm volt. De utólag visszagondolva kár lett volna kiszállni menet közben, tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt ez így.  

De lehet mégiscsak az éjszakai időutazó futásra kellett volna ma mennem.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:56:21 12.66 09:11 6.53 595 122 185 170
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

forgi képe

forgi 4346 napja

:)

csabipontkom képe

csabipontkom 4347 napja

Hahó! A maki nem alszik ám téli álmot!! :-)

Huszárlány képe

Huszárlány 4353 napja

Hol, merre??? Nagyon eltűntél!!! ???

bibe2 képe

bibe2 4359 napja

Gratula Forgi, nem adtad fel, ez a lényeg!!!! 

pátyalso képe

pátyalso 4359 napja

Látom neked is kijutott a " jóból":-)) Gratulálok,hogy keményen végignyomtad !

csabipontkom képe

csabipontkom 4359 napja

Kemény vagy, még szép hogy nem adtal fel! Egs!

RunKa képe

RunKa 4359 napja

Hehe,ebben a pillanatban írtam le az edzésed rész szavát máshol  :D

Dehogy az éjszakaira, abban semmi kihívás nem lett volna, szuper volt ez így, ahogyan az írásodat is nagy élvezetel olvastam ::))

Gratulálok Makikám ! De azért belátom, ott a helyszínen mellbevágó volt a módosítás, persze érthető is.

Huszárlány képe

Huszárlány 4360 napja

Micsoda brutálfuti!!! Eeeeez igen! Grategészség!!!

Briel képe

Briel 4360 napja

Én azért gratulálok ahhoz, hogy minden nehézség ellenére végigmentél! Szerintem ez már önmagában is nagy erőről árulkodik! Gratulálok, Forgi!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4360 napja

az edzéstípusod mindent elárul :-)))

faxau képe

faxau 4360 napja

Ja és persze igazi SM élvezet:)))))

faxau képe

faxau 4360 napja

Gratulálok! Ez kemény móka volt!!!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!