monique futás

2012.08.18 Szombat, 18:32:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:55:39

Távolság

18.7 km Szint: 416 m

Tempó

06:11 p/km (9.70 km/h)

Pulzus

Átlag
173
Minimum
0
Maximum
190

Edzésleírás

na, azért legalább a terepfutás megvolt :) a combom semennyire nem éreztem, most vagy már rendbe is jött, vagy dombos terep tényleg nem zavarja... de lejtőn se :o és, a legvégén volt 1,8km majdnem sík és sík aszfalt, ott se volt vele gond. bár direkt nem volt túl durva a szint ezen az útvonalon, csak pár helyen. 

 

útvonal kb.: felfutás otthonról a fenyőgyöngyéig, ez pár km aszfalton, aztán ott az erdőben tovább felfelé a HHH úttal párhuzamosan, aztán a Z+ és Z szintúton el a virágos-nyeregig, ott lefutás a biciklis úton a reptérre, aztán a K-n fel az árpád kilátóig, aztán Z-félkörön le 11-es busz vá-ig aztán vissza erdőben a reptér sarkáig, eddigre este 8 lett, de még nem vettem elő a fejlámpát, szürkületben fel az S-n a nyéki-hegyre, aztán le a hűvösvölgyi bicikliútig (térképen szipka u.), lekocogás a pasarétig és a maradék rész aszfalton pasaréti térig és kész. :)

 

kellemes (tényleg!:) ) és érdekes volt néhányszáz m lejtő után több km emelkedő rögtön amíg a Z+ szintútig el nem értem, ráadásul ugye az eleje elég meredek is, hát a pulzus felkúszott tőle 181-ig sajnos (pedig 9p-es tempó volt ott, de azért még "futás"), és már le se akart menni utána, a szintúton 5:20-5:40 tempók 176-177 pulzus körül. :S később lejjebb ment a pulzus vmennyit, de sose ment nagyon 170 alá. jó, elég meleg volt, bár explicit túlhevülést nem éreztem. meg itt a vizemet is cipeltem még, bár csak 0,5l-es palack volt... ja, most vhogy kényelmesen sikerült elhelyezni az övön, elöl a hasamon lötyögött, nem zavart.

 

mikor elértem a virágos-nyeregre, ott volt 1 p-re megállás, vizet inni, de még mielőtt ihattam volna, majdnem rosszul lettem, ezen csak néztem egy nagyot, nem tudom mitől volt, nem hányinger volt, csak vmi rossz érzés tört rám fizikailag. a pulzus pedig lezuhant 187-ről 105 környékére nagyon gyorsan. (a 187 azért, mert a végén kicsit meggyorsítottam lépteim úgy, hogy kicsi rövid emelkedőn futottam fel pár lépést :) ) hm, fura..... sose szokott ilyen gyorsan leesni. köze lehetett a rossz érzéshez? (esetleg ettől a rövid felrohanástól? de az önmagában sztem kevés lenne ehhez.) na mindegy, elmúlt gyorsan, a pulzus is visszament ugyanakkor 120-ra (felfelé! úgy h csak álltam), aztán ivás, és futottam tovább :)

 

jó volt a reptér szélén elfutogatni a hepehupákon, oda kellett figyelni :), aztán árpád kilátóhoz felfelé volt egy korrekt emelkedőcske (belassítás a 8-9p-es tempóba itt), előtte egész lapos volt az út :). a Z "félkör" úton visszafelé volt "elkavarás", de nem tudom hogyan... :O széles út helyett hirtelen keskeny ösvény lett - nem tűnt fel h lett volna elágazás, volt már 1 korábban, de ott jó irányba mentem! az szuper volt, h eddigre már 8 óra volt, nem akartam időt vesztegetni, h aztán teljesen rámsötétedjen. aztán kilyukadtam később a K jelzésen, úgyhogy végül is nem tévedtem el igaziból...

 

még a S jelzésen futva volt egy igazi meredek, na itt már 10-en kívüli tempó :)) azért igyekeztem "futni" amennyire lehetett, úgy h 190 alatt maradjon a pulzus. aztán, mire a szintén S jelzéshez tartozó meredek lejtőn lefutottam a szipka u-ig, a szürkület már elég erős lett ahhoz, hogy ne lássak meg 1-2 követ, úgyhogy majdnem felbuktam párszor lefelé sietve, de fejlámpát még lusta voltam elővenni... ok, odalent elővettem, bár ott meg már felesleges volt arra a maradék 2km-re, az elég sima úton vezetett az erdőben. nos még annyi, h a végén már nem mentem fel a kondor u-n, csak elfutottam a pasarétre (így kb. 50m szinttel lejjebb volt vége, a kezdőponthoz képest), mert kezdtem fáradni picit. de a combok nem! csak általánosságban volt picit elég a magasabb pulzusból, nem akartam versenyhelyzetet kreálni a dologból :)

 

na, jó kis kaland lett azért ez is... :) imádom még mindig a terepezést :) legközelebbre kéne vmi bonyolultabb útvonal azért, nem igazán kellett navigálni, bár voltak ismeretlen területek. persze kicsit kezd is összeállni pár dolog már a környékről a fejemben :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:55:39 18.7 06:11 9.70 416 0 190 173
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

monique képe

monique 4323 napja

nálam is van mindig azonosító kártya(ez utazáshoz is jó)+pénz. azért sötétben nem szeretek, de szürkület még elmegy :))

Briel képe

Briel 4324 napja

A zöld kör is ismerős, azon mentem párszor, meglehetősen meredeknek találtam egyes részeit!

Hauanita képe

Hauanita 4324 napja

Igen, nekem is pár mp.
Azért vigyázz magadra, vigyázzunk magunkra hasonló helyzetekben. Én mindig elhatározom, hogy viszek magammal buszjegyet, hogy haza bírjak jönni, ha bármi nem ok, de mindig elfelejtem... De Te így, hogy kimész terepre, hegyre, egyedül, sokszor sötétben... Nem tudom, nekem rizikósnak tűnik. Szóval vigyázz magadra, csak ennyit akartam, semmi mást :)

monique képe

monique 4324 napja

igen, ez érdekes h megállás után volt neked is. mennyi idő alatt múltak el? nekem elég hamar és nem jött vissza, de pár mp-ig azért igen fura volt...... ja és ez se volt azért olyan durva tempó :) szóval arra biztos nem fognám, a meleg inkább. :)

Hauanita képe

Hauanita 4324 napja

Móni! Szerintem hasonlóak lehettek az én nyár eleji délelőtti hirtelen "csillagokat látok, elszédülök egy pillanatra" típusú dolgaim. 
Annyi, hogy nálam laza tempónál mindkétszer, bár napsütésben (elsőre nem is volt igazán meleg). Ami a közös nevező: nekem is megállás után történtek kicsivel. És az, hogy (első alkalommal) tovább is tudtam menni utána, nem volt egyéb tünet (a másiknál meg más független ok is volt, ami miatt gyalog mentem haza, de az sem komoly!).

Hogy mitől, arra én sem jöttem rá, de a napsütés/meleg gyanús nekem. Pedig az esetek többségében én azért jól bírom a meleget.

monique képe

monique 4324 napja

köszi :)) melyik rész ismerős, gondolom a Z+/Z és K jelzésű utak? :) árpád kilátóhoz te is a reptértől mentél fel? :)

 

rosszullét: aha, gondolom hogy nem véletlen esett le úgy a pulzus, tehát a kettőnek köze van egymáshoz, viszont a kérdés, annak mi volt az oka vajon?:) nemtom...

Briel képe

Briel 4325 napja

Hű, hát nem ismerek minden részt, de azért voltak ismerős részek a leírásodban, úgyhogy mondhatom, hogy mentél elég "húzós" szakaszokon is! Én azt az Árpád kilátóig fel - részt nappal, napsütésben tettem meg, hát mondhatom, hogy elég kemény szakasz! Ügyes vagy, hogy így bírtad!

A rosszullét simán lehet a hirtelen pulzusváltozástól, valahogy ezzel óvatosnak kellene lenned, nehogy komolyabb baj legyen.

Szerintem is jó dolog a terep! :)

Egészségedre!

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Garmin 910XT