monique futás

2012.08.12 Vasárnap, 18:48:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:46:00

Távolság

30.54 km

Tempó

05:26 p/km (11.04 km/h)

Pulzus

Átlag
168
Minimum
0
Maximum
176

Edzésleírás

már ideje volt a 30-nak a tervben (kezd fogyni az idő), ehhez egy karikát gondoltam leírni... dunakeszire futottam el :)) az árpád hídtól kezdve váci úton ki, ott fő úton és bajcsy-zsilinszky-n át fóti útig és vissza, nem ugyanott, hanem dunakeszi verseny u-n át. aztán a hevenyészett igen vázlatos terv szerint elvileg az M0-s alatt átmenve elkanyarodás külső szilágyi nevű útra, ahonnan visszajutás lett volna a legrövidebb úton át a váci útra. nem néztem a térképen, hogy pontosan mennyire van ez a kanyar az M0 után (kb. semmit se néztem meg indulás előtt részletesen, ezért már annak is örülhetek, hogy dunakeszin nem kavartam el:)) )... ezért ez kimaradt (pedig majdnem ráfordultam, aztán úgy döntöttem h á ez csak vmi zsákutca lehet)... uh, azt nem részletezném, milyen alakokat láttam M0-s után a kietlen úton futva, mielőtt a városba értem, mindenesetre aztán vhol rákospalotán kellemes utcákon át futottam, majdnem eljutottam a váci útig, de aztán mégse. semennyire nem ismertem a helyet, úgyhogy ez max véletlenül sikerült volna :) aztán a végén felszállás 5-ös buszra, ami visszavitt pasarétre...

 

azért jó volt, pont ezért is, h nem ismerős helyen jártam :) csak a combfeszítők voltak fáradtak-fájósak már az első pár km után... :D gondoltam emiatt még nem megyek rögtön haza, meglátom meddig bírják. no, hát, kibírták vhogy, biztosan azért is, mert gélt teszteltem és megálltam víziváshoz 5km-enként, ezek után mindig egy darabig megint jó friss volt a comb, nem értem én ezt, h mi ez az izé pontosan. a gélből csak 10 és 20km-nél ettem. 25km-nél ittam utoljára... 23km után elég rossz volt a combnak, de ez 25 után már nem jött vissza annyira, csak enyhébben. ami jó hír viszont, hogy semmi más nem fájt, egyáltalán. :) gyakorlatilag ugyanúgy éreztem magam minden szempontból a legvégén, mint a legelején, nem fáradtam el annyira agyilag vagy fizikailag, és végül is a comb is ugyanúgy nyavalygott, mint az elején :P

 

ja, az első 10km nem esett teljesen jól, mert akkor még sok vizet cipeltem (konkrétan egy teli 0,5-ös palack :)) induláskor is még megittam 0,5-öt). máskor nem volt ez gáz, de vhogy most nagyon idegesített, legközelebb nem csinálok ilyet, nagyon nem volt most bejövős. az övön nehéz volt, az öv így nyomta a hasam (máskor nem :O), nem bírtam orron se lélegezni tőle. aztán kézben is vittem, így majd leszakadt a kezem egy idő után (ez se zavart korábban, ez most egy ilyen nap volt...). nos, esetleg ilyen pici kis palackokban elosztva kéne vinni... versenyen még jó h elég lesz a frissítőpontról venni a vizet.

 

egyébként a gélmicsoda jó volt, úgy gondoltam 5km-enként eszem belőle, de ahhoz nem volt ingerenciám, így csak 10km-enként. sztem a versenyen is elég lesz így... mondjuk 15, 25, 35km-nél? még gondolkozom ezen. azt sem tudom, hány kcal-nyit érdemes enni összesen. ez most 180kcal volt 2 részletben. nem mintha evés nélkül nem ment volna, ez csak teszt volt h bírja-e a gyomrom. :) bírta..

 

időjárás kellemes, hőmérséklet 23-ról lement 18-ra a végére. a pulzus nagyon egyenletes maradt :O elején 166, végére 173. tempó meg ugyanaz az 5:20-asok. 17km-től volt 172, előtte meg kb. 168, a 170-et kb. átugrotta :D. ez az egyenletes pulzus az ivás+kaja miatt volt vagy a hűlő levegő miatt vagy a fáradt combok miatt? (igen lehet tegnap lazábban kellett volna futni azzal a futótárssal...)

 

hja és sztem megint veszek egy garmin 305-öst... az össztávot tök jól mérte a 910, sztem jobban, mint a 305 mérné, de a részidők túlságosan ingadoznak az én ízlésemnek.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:46:00 30.54 05:26 11.04 0 0 176 168
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

13 hozzászólás

monique képe

monique 4327 napja

köszi :))

bibe2 képe

bibe2 4328 napja

látom Te is túl vagy a harmincon. és örömmel olvasom, hogy elég pozitívan ment minden. na és a tempód..... iszonyat gyors vagy!!! gratula!!!!

Tündüs képe

Tündüs 4329 napja

Szép távot nyomtál látom! Gratu!

monique képe

monique 4329 napja

köszi ;)

oszanna képe

oszanna 4329 napja

Szép hét lett, ez pedig jó hosszú táv, gratulálok! ;)
Én nem értek hozzá, nem akarok hülyeséget írni, de szerintem simán összejöhet az a maraton. Sok sikert hozzá+a felkészüléshez is! :)

monique képe

monique 4330 napja

köszi :)

lacika76 képe

lacika76 4331 napja

Jó kis táv, ügyes vagy. Az én 910-esem meg szervízben van.

Váljék egészségedre! :-)

 

empirke képe

empirke 4331 napja

Már ezer éve jártam EO-n, benéztem hozzád, hogy megnézzem hogy állsz a maratoni felkészülésben.

Hú, micsoda hetet nyomtál! Jó maraton néz ki neked, az én mércém szerint legalábbis mindenképpen.

(A kajálásról, amit kérdeztél nálam: Azért írtam az edzésemnél, hogy enni/inni kellett volna a 2 órás futásomnál, mert nekem sajnos ezt is gyakorolni kell. A gyomrom a gyenge pontom, egyszerűen terhelés közben nem tud felszívódni rendesen aminek kell, és inkább kijön felül, mint a tavaszi maratonomon is pl.

A sparon tavaly semmit nem ettem, csak ittam végig, de a tavaszin ettem is, és ki is jött. Félmaratonon nem akkora gond, elvagyok vízzel is egy ideig, ha előtte feltöltöttem magam, de a maraton már hosszú, ott kellene egy kis plusz. Ha nem töltöm fel magam előtte sem, akkor bizony még egy másfél órás futás is kinyír, ha nincs pótlásom közben.

Szóval jó, ha szoktatjuk magunkat a gélhez, vagy energiaszelethez, vagy ki mit szeret, mert maratonon lehet, hogy szükség lesz rá. De nem biztos, mert a Spar kaja nélkül is simán megvolt tavaly. Nekem vannak ezzel gondjaim. :( )

 

Na, a lényeg, hogy Te jól csinálod szerintem, ez jó maraton lesz!

 

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4331 napja

Ebben igazad van! Vissza is vonultam, elnézésedet kérem kedves Mónika!

monique képe

monique 4332 napja

köszi!

 

Feri: egy adott tanácsod felesleges megismételni. ha elsőre nem vettem át, másodszorra sem fogom. a gyanús alakok nem voltak veszélyes alakok :)

 

Eperszem, megvan, de az egyik gomb nem működik már, ez még nem baj, de az akku is elkezdett gyengülni erősen.

 

faxau, ha szerzek egy új 305-öst, akkor utána a 910-es megy eladásra. :)

faxau képe

faxau 4332 napja

És mi lesz a 910-sel.?:) Gratula szép táv, szép tempó!!

Eperszem képe

Eperszem 4332 napja

Szép, nagyon szép! MI lett a 305-seddel?

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4332 napja

Legelsőként is gratulálok a hosszútávhoz!

Másodszorra megjegyzem, hogy innen még gyakorlatilag 12 km a maraton....(tehát tudom, hogy most ingatod a kicsi fejedet, de én továbbra is a 35 km-re szavazok!) (mindezt zárójelben, mert tudom, hogy most csúnyán mosolyogsz)-fedezékbe is vonulok...

Még jó, hogy a gyanus alakok nem viszonyultak negatívan hozzád.....

A pulzusod viszont nagyon szépen viselkedett, szerintem a hüvös idő, és az elmúlt időkben tapasztalt impozáns fejlődésnek hála, és az energiafelhasználásod is nagyon gazdaságos volt!

Összeségében szép futás volt!

Felszerelések

Saucony phoenix progrid 5 w
Garmin 910XT