monique futás

2012.07.28 Szombat, 17:33:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:05:24

Távolság

11.5 km

Tempó

05:41 p/km (10.55 km/h)

Pulzus

Átlag
170
Minimum
0
Maximum
188

Edzésleírás

nagyatádon besegítettem a futásba egy váltóban :) ("Váltáska.") hát... ugh, 3 kör futás... elvileg 7-et mentem volna. de már az első körben elkezdett probléma lenni a lélegzéssel, nem lihegésről van szó, hanem a hasamban vmi akadályozta a levegővételt, mintha levegőt nyeltem volna, ami nem akart kijönni, így nem tudtam mélyen venni. a 3. körre ez odáig fajult, hogy már majdnem elhánytam magam erős hátszúrás mellé. sokadik visszafojtott hányinger és 7perces tempóban futás után muszáj volt a 4. kör elején a leváltás, végre megláttak addigra a többiek... nem tudom, ez mi volt, délben ettem előtte utoljára, lángost meg még ezt-azt, de 5 órával később ez számítana még? ja fura azért is még, mert a hasam amúgy nem fájt konkrétan.

 

amúgy a meleget elviseltem volna, részleges túlhevüléssel mentem, de ez fenntarthatónak tűnt, meg már kezdett lemenni a nap a 4. körre, szóval nem azon múlt :( ja a tempó 5-5:20 között volt az első 8-9km-en, utána 6p-es, 6:30, 7, a pulzus már csak 160 az addigi 180 helyett... így is épp megúsztam a rosszullétet :P

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:09:00 11.5 06:00 10.00 0 0 188 170
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

15 hozzászólás

monique képe

monique 4340 napja

köszi!

Bozót képe

Bozót 4343 napja

Sajnálom, hogy nem sikerült az eltervezett futás. Remélhetőleg egyszeri eset volt.

monique képe

monique 4343 napja

hát már sose derül ki h mi okozta ezt. jobb is, mert az azt jelenti h nem ismétlődik meg a dolog :D

uh, hát az a gyaloglásod élmény lehetett:)

pudingman képe

pudingman 4344 napja

Móni,

sajnálom, hogy nem sikerült a 7kör futás. Elvileg 5óra alatt fel kellett volna szívódnia a kajának, kivétel, ha füstölt sonkát ettél:-)

Talán a lángossal volt valami, pl. túl régi olajban sütötték?

 

Nem küldtél sma-t, így nem tudtalak visszahívni. Sajnos, itthon hagytam a számodat...

Azt hitem, a végén nem jöttél. A futópályán meg olyan szarul voltam, hogy még azokat sem ismertem meg, akiket már sokszor láttam:-)

A 6kör után elfogyott minden eröm - elötte se volt sok:-) - és megint egy új érzéssel gazdagodtam: gyaloglás közben légszomjam volt..:-)

 

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4344 napja

Jó kérdés, én sem értek hozzá ilyen mélységben, de én inkább egy gyenge bacira gondoltam, de a te vas szervezeted megbírkozott vele!

monique képe

monique 4344 napja

(mert amúgy a hasam nem fájt, csak a hátam szúrt de rémesen + a hányinger)

monique képe

monique 4344 napja

köszi :)

 

lacika: nem, nemhiszem h túlhevülés volt. az másmilyen. amúgy nekem nem ment a hasam :) egyébként teljesen immunis szoktam lenni a kajára, tudok evés után futni rögtön, nem tűnik fel semmi. (ha nagyon degeszre tömtem magam az más, akkor pl. az orron lélegzés nem is megy.)

 

az ételfertőzés témához nem értek... nem kellett volna azért legalább fájnia a hasamnak ahhoz? :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4345 napja

Nos ha jól tudom az ételfertőzések az étel bevitele után 3-8 óra múlva fejtik a hatásukat, ha, ha az volt. Lehetett esetleg egy gyenge baci, és nekem a szervezeted volt olyan erős, hogy elbánt vele, viszont te pont a hadakozás kozepén futottál, normál esetben nem biztos, hogy észreveszed, de pont akkor észrevetted...

Persze csak találgatok....

Briel képe

Briel 4345 napja

Jó ég, ezt csak most olvasom... :( Remélem, hamar kijössz ebből a pech-szériából.

lacika76 képe

lacika76 4345 napja

Az elmúlt héten nekem is volt valami a gyomrommal, ami csütörtök környékén csúcsosodott ki, de aznap estére már nem volt gond. Mondjuk szerencsére nekem nem volt hányinger, de a hasam az jól ment. Érdekes, hogy futás előtt 1.5-2 órával nem eszem, mert felrázódik a gyomromban, de ez valami más volt. Ha nem futottam, akkor is előjött kb. 3 órával evés után. Szerencsére néhány nap alatt lement. Elég rossz volt így futni, sajnos.

Amikor jött ez a meleg, kora reggel (bár sajnos picit később, ahogy terveztem) bevállaltam tempófutást, így 160-as pulzus körül. Azt kell tudni az időről, hogy gyorsan melegedett, picit párás volt az idő. Ebben a tempóban futott pár km után elkezdett emelkedni a pulzus, és szépen ment fel, én meg lassultam. Elég durva túlhevülés volt, meg kellett állni, muszáj volt. Lehet neked is valami hasonló volt, mert én is pont azt éreztem, amin te is átmentél. Szerencsére a hányingert megúsztam. :-)

monique képe

monique 4345 napja

a pálya 2/3-a árnyékban volt, a 3. körben már főleg

monique képe

monique 4345 napja

ide is leírom akkor, hogy a csípés UTÁNA való éjjel volt.. maradjunk a kajánál

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4345 napja

Az előbb olvastam a csípést...na én azt okolom főleg, de lehet, hogy a kajával is lehetett valami...meg az erős nap....

De mi volt pókcsípés, poloska?

monique képe

monique 4345 napja

emésztés?... nemtom, nem éreztem h lenne bármi a gyomromban mikor elkezdtem futni, eltelt már több, mint 5 óra addigra... de ezek szerint még volt?... a napsütésről annyit h a 3. kör végén már azt is éreztem ha csak 2mp-re jöttem ki az árnyékból a napra... de nem volt vészes, az kibírható volt

188: csak 1mp-re volt annyi vhol, amúgy nem sokat voltam 180 felett

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4345 napja

Jaj...akkor számít, ha valami probléma volt a kajával.....a gyomrod legyőzte volna normál állapotban a bacit, de így nem volt rá képes, ezért volt némi küzdelem, meg az erős napsütés sem volt jó.

Nem volt nagyon zsíros esetleg az étel? Mert 188-nál az emésztés is totál leáll.

Én a kajára tippelnék, így látatlanba.

Felszerelések

Asics gel 2150 f 2 w
Garmin 910XT