Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 52 692 878 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Stressz és futás

pen | 2009-11-08 | 13 hozzászólás

A futás eszköz lehet a mentális egészségünk és jó közérzetünk megőrzésére, oldja a stresszt, segít a mindennapi gondok, problémák feldolgozásában - na igen, ezt már sokszor olvashattuk. A sportot azonban nem tekinthetjük a stressz elleni csodaszernek, sőt: a hosszan tartó stressz káros hatással lehet a sportteljesítményünkre és akár sérüléshez is vezethet.

Mennyit tudnék soványabban és fiatalabban?

pen | 2009-05-03 | 19 hozzászólás

Ha neked is van pár fölös kilód és elmúltál harminc,  biztos gondolkodtál már rajta, vajon mennyivel tudnál gyorsabban futni, ha hirtelen eltűnnének rólad a felesleges évek és kilók. Nos, úgy tűnik már erre is van tudományos formula: amerikai tudósok kidolgoztak egy olyan kalkulátort, ami adott távon az elért időeredményedből kiszámolja mennyinek felelne ez meg, ha 25 éves és 50 (nők) illetve 65 (férfiak) kilós futó lennél.

Életkor és sportteljesítmény – 2. rész

pen | 2009-02-18 | 3 hozzászólás

Következik Ross Tucker (The Science of Sport) cikkének második része az életkor és a sportteljesítmény kapcsolatáról. Ez a rész az öregedés szervezetre gyakorolt hatásait veszi számba.

Tiltott teljesítményfokozás

pen | 2009-02-12 | 2 hozzászólás

A sportteljesítmény javítása céljából gyógyszert használni: csalás, alkalmazásuk sérti a sport szellemét. A Doppingellenes Világszervezet (WADA - World Anti-Doping-Agency) által összeállított lista tartalmazza azokat a tiltott teljesítményfokozó készítményeket, amelyek alkalmazása sérti a sport szellemét. A lista felsorolja azokat a módszereket is, amelyek alkalmazása a doppingolással egyenértékű.

Életkor és sportteljesítmény – 1. rész

pen | 2009-02-12 | 16 hozzászólás

Február elsején rendezték a Beppu-Oita Mainichi Marathont, ahol az abszolút versenyben a 89. helyen ért célba a japán Yoshihisa Hosaka, 2:36:30-as idővel. Eredménye korcsoportos világrekord, és nem is akármilyen: Hosaka 1perc 45 másodpercet faragott le a korábbi világcsúcsból. ízlelgessétek kicsit ezt az időeredményt, és mielőtt tovább olvastok, próbáljátok megsaccolni, melyik korcsoportról lehet szó...

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke