Zenehallgatás futás közben
Létrehozta: szkata73 | 2008-08-26 10:35:56-kor
Sziasztok, Mindig zenét hallgatok futás közben, de folyamatosan - főleg a gyorsabbb tempónál - problémát okoz, hogy a fülhallgató kicsúszik a fülemből. Versenyeken láttam már ilyen spec. fülhallgatókat, amelyek rá vannak fogatva az ember fülére. Ennek van valami speciális neve vagy ez egy teljesen normál fülhallgató? A NIKE-ra mindenképpen szeretnmék egyet venni. Előre is köszönöm!
Sirjan!
Gratulálok az irodalmi ízlésedhez! A Quo Vadis-t letöltöttem, meghallgattam (még 2 fejezet van hátra).
Kedvenc ecetfám alatt műélveztem. :)))
Ha van még ilyen tipped írd le bátran!
Előzmény: sirjan (48)
Előzmény: MungDaal (44)
Előzmény: Irma (46)
Előzmény: sirjan (42)
Előzmény: MungDaal (43)
A jó zene adja a ritmust, pörget, életet lehel az emberbe ... Szerintem. Persze embere válogatja, de én pl. imádom mikor Sash equador-jától lúdbőrözik a hátam, és legszívesebben üvőlteni tudnék. Persze ha olyanom van akkor ehhez az érzéshez elegendő ha Szilvike épp a "Nem lesz több tánc"-ot dudorássza a fülembe :) Ha közben futok, vagy kerékpározok, akkor tutti kijön belőlem az állat :))) S mint írtam, csak ösztönzésképp alkalmazom, nagyon sokszor csak ott figyel a nyakamba, nem használom.
Előzmény: sirjan (42)
1,. Egyik zene hangos a másik halk. Megoldás: 40.000 forintos mobiltelefon helyett használj 3-5000 forintos mp3 lejátszót, ez a probléma nekem a SE K550i-men szokott előjönni, a párezerforintos szutyok lejátszómon nem.
Vagy megoldás lehet, hogy az mp3 fileokat azonos bitrátával készíted. Mert ugye megvan minden szám CD-n is ;)
2,. szél az bizony szépen behallatszik ... Még jó! Nekem az agybadugós fülesekkel meg is fájdul a fülem!
Megoldás: Van jópofa Hama füles (nem agybadugós) fül mögé akasztható (3,5 jack!), olcsó! A célnak megfelel,
mert a füles fogyóeszköz mint tudjuk ...
Előzmény: Irma (41)
sziasztok
én Molokót hallgatok általában futás közben. Tekintve, hogy nem futok sokat de legalább keveset, ennek ellenére zenére szeretek futni, felpörget, adja a ritmust. Nem ringat álomba a döcögős kocogásom. Olvastam, hogy páran hangoskönyvet hallgatnak, érdekes, egyszer lehet, hogy én is kipróbálom.
Nálam az mp3 lejátszók inkább az elmélyülést hivatott szolgálni, ezért is hallgatok inkább Trance-et, Enigmát, ha elvagyok borulva Nox-ot, vagy Apocalypticát. Minden alkalommal viszem magammal a kütyüt, de nagyon ritkán kapcsolom be. Ha már a végét járom, felpörget, ha kevés a motiváció, motivál.
Tavaly például elindultam egy hajnali 70km-es túrára bringával, úgy február magasságában, látástávolság kb 10m lehetett :))) A folyamatos szötymörgés a fülemben, segített hazajönni, mert a motivációm nullárra redukálódott a sűrű ködben. Magyarán, a zene módjával adagolva, jól megválogatva, nagyon egészséges tud lenni.
A Funtineli boszorkányra, vagy Giacomo Casanova emlékiratai-ra viszont biztos nem tudnék futni.
Hanyattvágnám magam a lucernásban és bámulnám a bárányfelhőket, miközben műélveznék. :)))
Előzmény: Irma (36)
Előzmény: bbetyar (34)
Szia,
Mindenekelőtt garula az eredményhez ebben az őrült hőségben. Én szerettem volna 2 óra alatt futni, de amikor meghallottam a hét közepén, hogy milyen időt mondanak letettem róla és így pont 2 óra lett.
Nagyon kíváncsi vagyok az új klipre, amint megvan, küldjed!
Szép estét!
Előzmény: bbetyar (32)
Szia!
Köszönöm! Kezdő "vágó" és kezdő kocogó vagyok! 2:27-el letotyogtam a mait!
Hozzálátok a mai videónak, hátha az is tetszeni fog!
Előzmény: szkata73 (31)
Előzmény: bbetyar (30)
Sziasztok!
Csatlakozom a függetleníteni tudók táborához! :)
Kezdő kocogó vagyok, de zene az nálam alapvetés. :)
itt egy kellemes dal ami például felsegít az emelkedőn!
http://www.youtube.com/watch?v=5h0Xbs3tc7U
(forest095 edzőtárs a Kékesen)
Előzmény: Mariann (28)
Igen megyek! Akkor ott megbeszéljük! Citromsárga futófórumos pólóban leszek, és valószínű fekete Decathlonos térdig érő naciban. De kiteszem a fórumos névtáblám és csak összefutunk. :)
Vagy a telószámom: 20/475-1102 és keressük egymást.
Ma sajna kétszer elrontottam az ütemet spinning edzésen, kicsit megfáztam és éreztette hatását. Remélem azért annyira nem volt feltűnő a vendégeknek. :(
Előzmény: Mariann (26)
Hogyne szabadna, sőt örülnék neked, közben megismerkedünk legalább! Gyere bátran, várlak!
No meg a későbbiek során is tudunk egymással zenéket cserélni, illetve ötleteket.
Előzmény: Mariann (24)
Köszi a dícséretet!
Menni fog simán a vizsga, ha látják, hogy van ritmusérzéked, kiállásod, merszed, karaktered, akkor átengednek. Nem az a lényeg, hogy szuper legyél, hanem lássák, hogy tanulóképes vagy, azaz meg tudod tanulni az óravezetést. Én sem ott tanultam meg, hanem a gyakorlatban, ahogy minden órán újabb tapasztalatokat szerzek.
Nálunk is már bevált edzők dolgoznak, nekem sincs könnyű dolgom, talán-talán mostmár kezd kialakulgatni egy vendégkör. A lényeg, hogy mindig magadat add, soha nem akarj mást utánozni, a te stílusodat ismerjék meg, aztán eldöntik, hogy bejön vagy nem.
Biztos ügyes leszel, mert te is szeretsz sportolni, szeretnéd ezt csinálni, ez pedig fontos alap, ami nálad megvan! ;)
Előzmény: Házisárkány (21)
Előzmény: Mariann (20)
Tök jó másoknak edzéseket tartani!!!!Majd meglátod!!!!:DDD
Egyházasdengelegen lakom. Szusza Ferenc Stadiontól 40 percre!!!!
Előzmény: szkata73 (17)
Szia!
Nem főállásban csinálom, van "rendes" polgári munkám egy cégnél. Mellékállásban heti 3×1 óra edzést tartok, meg mellette a teremben ingyen kondizhatok és bemehetek bárki órájára. Ezeket ki is használom.
A konditerem oldala: www.formazona.hu, ott megtalálsz az edzők között.
Meg természetesen futok, készülök a Plus maratonra.
Igen, én is az IFAA-nál végeztem még májusban. Nagyon klassz volt a tanfolyam, most még erősen gondolkozom egy spinning tanfolyamon is.
Sok sikert Neked!
Szia Mariann,
Igen, szeptember 19-20-21-én lesz a Fitness Company-nál a tanfolyam, ezt szeretném elvégezni. És Te főállásban csinálod, mert én első körben munka mellett szeretném, aztán majd meglátjuk. Te hol végeztél?
Előzmény: Mariann (18)
Szia Szkata! Én is nagyon szeretek futni és emellett szintén spin-racing edző vagyok, edzéseket tartok. Szeritnem a kettő remekül kiegészíti egymást.
Hol végzel majd? IFAA?
De szuper, irigyellek. A futás mellett nekem is álmom, hogy edzéseket tartsak másoknak. Most úgy néz ki, hogy össze is jön és szeptemberben végzett spinracing edző leszek (remélem)
Hol laksz?
Előzmény: Házisárkány (16)
Még nem voltam futóversenyen.Kezdő vagyok én ahhoz.Aerobicot én tartom a falumban.
Eleinte átlagos átmozgatókat csináltam,aztán kezdtem néha kortárs tánc és balett órákat tartani,ami nagy sikert aratott,de túl nagy fizikai megterhelést jelentett a lányoknak.Mostanában táncgimnasztikát csinálunk,olyat amilyenekkel a modern táncosok tartják karban magukat:kicsi pilates,kicsi graham,kicsi limon,kicsi kontakt.Az egészben az a legjobb,hogy a szemem előtt változnak át dolgozó háziasszonyból igazi nővé!Mindezt pedig atom zenékre!!!!
Előzmény: szkata73 (15)
Előzmény: Házisárkány (14)
Ugye milyen jó?!
Nekem Nokia okostelefonom van és lehet hozzá kapni olyan fölreakasztós stereo headsetet,amin még vezérlő gombok vannak-volt már olyan,hogy tekerés közben bonyolítottam le egy konferenciabeszélgetést. Mikor találkoztam a főnökkel,meg a nagyfőnökkel azt mondták,hogy elírigyelték tőlem a mozgást!!!!
Jó mi!!!!!
Ha tudok,én is megyek Nike-futni,de most nagy munkában vagyok.....
Előzmény: szkata73 (13)
Előzmény: Házisárkány (12)
Most már én is megszólalok,mint ügyeletes főzenebolond!
Nagyon szeretek zenére futni,de én nem ütemre futok!Valahogy sikerűl ....
Ki is köpném a tüdőmet ha próbálnám követni a kedvenceim ütemeit!!!!
Előzmény: szkata73 (11)
Jaj, kiderül lassan, hogy csak én futok zenére??? Majd kipróbálom ma délután zene nélkül és nagyon nézek, hogy mennyivel jobb lett az időm.
Én hasonlóan, valahogy mindig eszembe jut egy olyan dal aminek az üteme illik a futáshoz, és végig az jár a fejemben. Próbáltam zenére futni, de nagy össze-visszaság lett belőle, mert egyik számnak sem azonos az üteme a többivel.
Előzmény: kán (9)
én magamnak dudolászok, meg fütyörészek, sokkal szórakoztatóbb, és még az agyat is karbantarcsa
Előzmény: ripetti (7)
Előzmény: ripetti (7)
Sziasztok,
Én a magam részéről nem hallgatok semmit futás közben. Próbáltam, de nem megy. Az egy dolog, hogy kiesik a fülhallgató a fülemből, de ráadásul, automatikusan megpróbálok a zene ütemére futni. Nem tudatosan, de mindig igazodni próbálok.
Ez nagyon rossz, mert hol gyorsabb, hol lassabb, de nem az a tempó, amit követni akarnék. Plusz ha futószalagon futok, akkor még az is rosz, hogy a szalag megy egy adott tempóval, a zene meg egy másikkal, és akkor nagyon hamar kifáradok, mert próbálom a zenét követni, de a gép sajnos a saját tempójával megy.
Előzmény: devilv8 (5)
Előzmény: devilv8 (3)
Irma ügyi vagy!
Töltögetem is lefelé, mielőtt törlik az egészet!
Köszi!
Előzmény: Irma (50)