Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 922 249 km-t sportoltatok
Előző hónap Következő hónap
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
0 esemény Áprilisban >>
 
Kiemelt események

 

IV. Halloween Futás
Esemény dátuma: 2015-10-25

Szervező: Debreceni Kilométerek

Rajt időpontja: 2015. Október 25. 18:00

Rajt, cél helyszíne: Debrecen, Egyetem tér

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep (boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe), amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világon elterjedt. Éjjel rémisztő jelmezekbe bújnak, kísértet történeteket mesélnek, mulatnak és természetesen töklámpásokat faragnak.

Ezen az estén tilos volt útnak indulni, aki mégis erre kényszerült, a töklámpással védte magát az ártó, bajt hozó kísértetektől, tündérektől – akik, mint tudjuk, igen nagy népsűrűségben fordultak elő azokon a tájakon. A tipikus töklámpások tetejét levágják, belsejét kikaparják, felületére jellemzően szörnyszerű arcot faragnak, belsejébe pedig gyertyát vagy lámpát helyeznek.

A halloween vidám bulizós hangulata, napjainkra már itthon is egyre elterjedtebb lett. A felnőttek és a gyermekek nagy előszeretettel öltenek  boszorkányos és ijesztő ruhákat, és készítenek tökökből lámpásokat.

A mozgás szeretetén, túl a Halloween ünnep vidámságát, jó hangulatát szeretnénk rendezvényünkön tovább vinni. Immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő versenyen, ismét szerepet kap a különleges fények játéka, melyet nem érdemes kihagynod! Gyere el, fuss velünk a nagyerdőn éjszaka! Nem mindennapi élményben lesz részed!

Készítsetek töklámpást, és hozzátok magatokkal a versenyre. A lámpásokat kiállítjuk az Egyetem téren. A  három legszebb, legkreatívabb töklámpás készítője ajándékban részesül.

Öltözzetek jelmezbe boszorkánynak vagy szellemnek! Valamennyi jelmezes futóról fotó készül a helyszínen, akikre a honlapunkon szavazhattok!

További információk: Részletes versenykiírás