Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 897 566 km-t sportoltatok
Előző hónap Következő hónap
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
0 esemény Áprilisban >>
 
Kiemelt események

 

Börzsöny Éjszakai Futóverseny
Esemény dátuma: 2010-09-25

Időpont: 2010 szeptember 25. szombat

Rajt: 20:00 órakor, tömegrajttal

 

A rajt helyszíne: Kemence, a Kőrózsa panzió előtti terület

A cél helyszíne: Királyrét, Turistaszálló

A verseny útvonala: Kemence – Magosfa – Rakottyás-völgy – Csóványos – Spartacus kulcsosház – Csóványos – Hamuház – Nagy-Hideg-hegy – Királyrét

Táv: 47,15 km

Szintemelkedés: 2595 m

 

Szintidő: 9 óra, extrém időjárás esetén 11 óra. Az ellenőrzőpontok zárásának ideje egyben rész-szintidő is.

 

Kötelező felszerelés: fej vagy kézi lámpa tartalék elemekkel. Ajánlott felszerelés: Börzsöny turista térképe, túra vagy síbot, mobiltelefon.

 

Frissítés: A frissítő állomásokon vizet, kólát, gyümölcsöt, aszalt gyümölcsöt, kenyeret, sajtot, sós kekszet, szőlőcukrot vehetnek magukhoz a résztvevők. Spartacus háznál izotóniás italt is adunk. A célban meleg ételt biztosítunk. Mivel egyes frissítőpontok nehezen megközelíthető helyen vannak, a rendezők a felvehető frissítő (különösen a folyadék) mennyiségét indokolt esetben korlátozhatják.

 

Forrás: http://www.terepfutas.hu/hu/borzsony_ejszakai_futoverseny

Versenykiírás
 
 
A verseny időpontja: 2010. szeptember 25., szombat
Rajt: 20:00 órakor, tömegrajttal
A rajt helyszíne: Kemence, a Kőrózsa panzió előtti terület
A cél helyszíne: Királyrét, Turistaszálló
A verseny útvonala: Kemence – Magosfa – Rakottyás-völgy – Csóványos – Spartacus kulcsosház – Csóványos – Hamuház – Nagy-Hideg-hegy – Királyrét
A rendezők fenntartják a jogot, hogy veszélyhelyzetben az útvonalat módosítsák, illetve a versenyt töröljék.
Az útvonal végig a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, jelzett turistautakon halad, melyekről letérni tilos. Az útvonal nagy forgalmú közutat nem érint. Az útvonal követését szükség szerint kiegészítő jelzésekkel segítjük.
A verseny GPS trackje letölthető.
Táv: 47,15 km
Szintemelkedés: 2595 m
Szintidő: 9 óra, extrém időjárás esetén 11 óra.
Az ellenőrzőpontok zárásának ideje egyben rész-szintidő is.
Kötelező felszerelés: fej vagy kézi lámpa tartalék elemekkel.
Ajánlott felszerelés: Börzsöny turista térképe, túra vagy síbot, mobiltelefon.
Nevezés
A versenyen legfeljebb 100 fő indulhat.
A nevezési díj tartalmazza a csomagszállítást és a résztvevők buszos szállítását Királyrétről Kemencére (a busz megáll Kismaros és Szob vasútállomásainál).
Nevezni kizárólag a terepfutas.hu oldalon, az On-line nevezés menüpont alatt elérhető felületen lehet, 2010. augusztus 16-tól szeptember 13-ig.
Nevezési díj: 4.500 Ft
A nevezési díjat a következő számlaszámra kérjük átutalni: Raiffeisen Bank 12011265-00577092-00100003 (Farkas László). A nevezés a nevezési díj befizetésével és a megadott számlára való beérkezéssel válik érvényessé.
A legfeljebb 100 fős indulói keret a befizetések sorrendjében kerül feltöltésre. Amennyiben a keret betelik, a további jelentkezők várólistára kerülnek, ahonnét egy visszaigazolt futó visszalépése esetén kerülhetnek az indulók közé. A várólistán maradt, de a nevezési díjat már befizetett jelenkezőknek a befizetett összeget a versenyt követő 3 munkanapon belül visszautaljuk.
A verseny előtti 10. napig lehet a részvételt lemondani, illetve a nevezési díjat más versenyünkre átirányítani; visszalépés esetén a már beérkezett nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni.
A befizetett nevezési díjról kérésre a célban ÁFÁ-s számlát adunk.
A versenyen bárki indulhat, aki eleget tesz a nevezési feltételeknek és a verseny napjáig betölti 18. életévét.
Díjazás
A szintidőn belül teljesítők oklevelet és befutó pólót kapnak.
Időmérés, útvonal ellenőrzés
Az időmérés a tájfutó versenyeken használt SportIdent (dugókás) rendszerrel történik Az időmérő dugóka letéti díja 6000 Ft, melyet átvételkor, a rajtban kell letétbe helyezni. A letéti díjat a dugóka leadása után a célban kapják vissza a résztvevők.
Az útvonalon ellenőrzőpontokat jelölünk ki és üzemeltetünk. A versenykiírásban megadott útvonalról letérni tilos.
A rendezők fenntartják a jogot, hogy be nem jelentett helyen/helyeken is ellenőrizzék a versenyzők áthaladását.
A versenyzők rajtszámot kapnak, melyet a ruházat elülső részén, jól látható módon kell elhelyezni. A rajtszámot letakarni nem szabad. Aki a rajtszámát leveszi, vagy nem látható módon viseli, az befejezte a versenyt, és a teljesítménye nem értékelhető.
Frissítés
A frissítő állomásokon vizet, kólát, gyümölcsöt, aszalt gyümölcsöt, kenyeret, sajtot, sós kekszet, szőlőcukrot vehetnek magukhoz a résztvevők. Spartacus háznál izotóniás italt is adunk. A célban meleg ételt biztosítunk. Mivel egyes frissítőpontok nehezen megközelíthető helyen vannak, a rendezők a felvehető frissítő (különösen a folyadék) mennyiségét indokolt esetben korlátozhatják.