Mike255 bringázás

2012.06.02 Szombat, 09:09:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

06:02:44

Távolság

204 km

Tempó

01:47 p/km (33.74 km/h)

Edzésleírás

Pelso Kupa



Elég későn, konkrétan szerdán döntöttem el, hogy szeretnék elindulni a Pelso Kupán, így a nevezési díj kicsit borsos lett. Legközelebb inkább előnevezek leghamarabb és ha mégsem mennék el, akkor még mindig kevesebbet bukok, mint így.

 

Igazából nem versenynek tekintettem az egészre, hanem egy jó kis tempós edzésnek. 

 

Polythlonossokkal mentünk együtt. Összesen asszem 12-en. Jól néztünk ki a Polythlonos mezben!

 

Mivel nekem csak időfutam bringám van és a kiírás szerint ilyennel nem lehet menni, ezért kölcsönkértem Gábor bringáját. Sajnos a bringa nincs a legjobb állapotban. Hiába vittem el szervízbe, sajnos a váltókat nem sikerült rendesen beállítani, mert már olyan rossz állapotban vannak.

 

Emiatt tudtam, hogy elől végig csak nagytányéron tudok majd menni, és hátul is a 9-ből csak 6-7 áttét működik rendesen. Picit féltem, hogy az emelkedők, hogy fognak így menni, de szerencsére egész jól bírtam. Sőt voltak olyan emelkedők, ahol az egész bolyunk mellett elmentem, igaz az emelkedő végére többször is utolértek.

 

Legtöbbet Szabó Gyula vezetett. De Geréb Gábor, Lali és Én is egész sokat mentünk elől. Volt olyan rész ahol elől mentem és mikor hátranéztem azt láttam, hogy a bolyunk 5-10 méterrel le van maradva. Szóval úgy éreztem jó erőben vagyok.

 

100 km környékén a Polythlonosokkal megálltunk wc-zni, illetve átvenni Dittééktől a kocsiból a frissítőket.

 

130 km-ig semmi bajom nem volt. Ott kicsit elkezdtem érezni a combjaim. Be is toltam még 1 sótablettát, meg egy magnéziumot, de innentől kezdve annyira már nem voltak frissek a lábaim. Ráadásul az órám is meghülyült. A pedálfordulatot elég hamar elvesztette, majd 130 km-nél egyszerűen csak kikapcsolt az óra, pedig fullra fel volt töltve és  most sikerült is bekapcsolni, de ott akkor utána se kép se hang nem volt. Ez kicsit azért felbosszantott.

 

170 km környékén épp megkérdeztem Danit, hogy hol járunk mikor hallottam egy csattanást. Hátranéztem és láttam hogy Lali elesett és épp akkor repült át rajta Gyula aki már nem tudta kikerülni őt. Nem volt szép látvány. Szerencsére viszonylag jól megúszták az esést. Lali végig is jött utána, de Gyulának össze kellett varrni a szemöldökét, de legalább törés nem történt.

 

Innentől kezdve kicsit szétzilálódott a bolyunk, mert többen megálltak a csapatból segíteni az elesetteknek. Az akarattyai emelkedőig Dani Gábor és Én mentünk elől. Sajnos ez az emelkedő elég hosszú és itt azért már szívesen leváltottam volna kistányérra, de sajnos ugye nem tudtam. Itt az egész bolyunk elment mellettem és hiába próbáltam utána felérni rájuk, és volt amikor már csak kb 15 méterre voltam tőlük, végül nem sikerült.

 

A hátralévő kb 20 km-ben egyedül mentem, kicsit meg is törtem, ráadásul a 7-es útnak ez a szakasza is jól hullámzott. Végül 6 km-rel a vége előtt utolért 3 sporttárs, akik korábban a bolyunkban voltak, csak megálltak és így lemaradtak. A hátul menő ember mondott pár bíztató szót, ami új erőt adott, így innen már velük mentem a végéig.

 

A hivatalos időm: 06:02:44 lett. Az órámat Én akkor indítottam, amikor átmentem a rajtkapu alatt, ez kb fél perccel a rajt pisztoly eldördülése után lehetett. A megállásunk 06:03 volt, így a nettó tekert idő: 5:56:11 körül lehetett, ami nem is olyan rossz. 

 

Jövőre lehet megpróbálok végig menni a Balaton Maraton élmezőnyével. Most is rajtuk tudtam volna maradni (Akarattyáig legalábbis), de most a Polythlonos sor élvezett priorítást!

 

Jó volt így csapatban együtt menni. Örülök, hogy Polythlonos lehetek.

 

Hajrá Polythlon!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
06:02:44 204 01:47 33.74 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

alonso képe

alonso 4366 napja

Szép! Jó erős vagy. Gratulálok és jobbulást a sérülteknek.

Armitage képe

Armitage 4366 napja

Ez egy remek verseny/ edzés volt. Jobbulást a sérülteknek.

borlali képe

borlali 4367 napja

Remekül mentél Miki! Remélem jövőre is inkább a Polythlonos sort erősíted! :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!