Szab bringázás

2012.05.26 Szombat, 10:10:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

03:54:00

Távolság

103.8 km Szint: 1650 m

Tempó

02:15 p/km (26.62 km/h)

Edzésleírás

Eger-Egerbakta-Sirok-Parád-Kékestető és ugyanerre vissza. Az idei év legkeményebb menete volt. Kisebb torokfájással és orrfolyással indultam neki, kockáztattam vagy xarabbul leszek tőle -vagy kihozza amit kell. Végülis stagnálok utána :) A tekerés részéről: odafele éreztem hogy kis hátszelem van, előre tisztában voltam vele hogy visszafele obi lesz miatta. A lenti hajtűkanyartól a Kékestető tábláig 12.8 km az emelkedő, ezt kerek 45 perc alatt tettem meg. Nem siettem, szépen ülve forgattam végig. Kerek 10 kili után jött a meglepetés: rég voltam már erre, és valahogy arra emlékeztem hogy a Mátraháza után bár meredekebb, csak kb 1-1.5 km. 3 volt, szóval sokkal több is és szívatósabb mint gondoltam. Arra gondoltam csomó bringással találkozom majd, ehhez képest az egész úton 2 outist láttam.. Igaz, nem volt teljesen ideális idő a cajgázáshoz. Felértem, és ha már ott voltam felbaktattam  gyalog az 1014-es kőig. Gondoltam lövetek vkivel egy fényképet, de aztán többen is ott álltak, + arra gondoltam úgyis nemsokára erre jövök megint :) 5 perc pihenő (banán + csokievés) után indulás vissza. Nem az előzetesen kitalált Markaz fele kanyarodtam, mivel a hosszú egyenesekben sokkal erősebben tud fújni a szél. A lejtőn az út minősége miatt az átlagsebességem sztem nem érte el a 40 km/h-t.. Itt-ott nagy kátyúk amit az árnyékok miatt (főleg nagy sebességnél) alig lehet észrevenni. Szóval itt a kormány erős tartásában és az útra való figyelésében fáradtam ki. Érdekes de egyszerűen annak örültem hogy leértem és végre nem megfeszülve tekerhetek tovább nyugodtan... Na, 75 km körül jött a megzuhanás, amikor még 30 hátravolt, és kb 4-5 db, 1-2 km hosszúságú emelkedő várt a Bükkben. Lenyomtam egy Isostar gélt hátha helyrehoz. Szerencsére így lett, és bár nem könnyen, de leküzdöttem a maradék részt. A szél persze végig szívatott, enyhe lejtőn is volt hogy küzdeni kellett a 28-30 km/h-ért..

A Pelso előtt egy héttel nem akartam kihagyni. Nem tudtam eldönteni hogy a pihenés vagy egy hosszú edzés lesz-e jobb.. Végül emelllett döntöttem. Sikerült egy kőkemény etappal befejezni a készülést! Innen már csak rövid menetek, 1-2 pörgős betéttel..

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:54:00 103.8 02:15 26.62 1650 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Roszpi képe

Roszpi 4380 napja

Így kell ezt csinálni!!! ;-) Most már jöhet a tapering. Szép volt, Szab!

adam.sipos képe

adam.sipos 4382 napja

Grats! Nagyot megyünk Pelso-n! Ma veszek vagy két kiló tésztát a Tesco-ban, jó lesz péntek vacsorára+szombat reggelire! :)

Leo képe

Leo 4384 napja

az eheti százas :-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!