VéZsé futás

2012.03.17 Szombat, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:17:34

Távolság

42.2 km

Tempó

04:41 p/km (12.82 km/h)

Edzésleírás

Maratonfüred 2012.

Szerettem volna mindenképp részt venni a Balatonszupermaraton rendezvényen valamilyen formában és végül ezt dobta ki a gép.Fussak tavasszal egy maratont hogy képbe kerüljünk a formámat illetően.Előzetesen 3:10-ben gondolkodttam de egy másfél hetes vírusos nyavaja kicsit elbizonytalanított.Az egyéni legjobbamat megtudom futni még így is (3:35) mert a "maratoni mumus" mindig megakadályozott hogy egy jó időt menjek,de ez lesz az idei első versenyem és most kell a sok jó edzést egy jó időre váltani.

A körülmények ideálisak voltak az időjárás szuper az általam  retteget balatoni szél sem fújjt ilyen simának még nem láttam a balatont :-))

Az első hiba.A nevezésnél megkellett adni a várható célidőt és ennek alapján szólították ki a versenyzőket a rajtnál ennek megfelelően harmadikként rajtoltam el és bár próbáltam visszavenni a tempót de a mögöttem lévők húztak el mellettem és kicsit engem is erősebb kezdésre "kényszerített".Így az első 10-es 47perc helyett 45perces lett.Próbáltam egy egyenletes tempót felvenni de a hullámvasútas pálya nem nagyon tette lehetővé.A pulzusom az egekbe -171 lett az átlag,a max 181-és semmit sem tudtam tenni ellene.

Második hiba.A frissítés. "Elfelejtettem" enni körübelül egy banánt ettem összesen és egy gélhez jutottam hozzá a verseny során és ez kevés vollt kellett volna valami szilárdat is enni.

Ezeket a "hibákat"késöbb könnyedén  orvosolhatóm bár a magas pulzus zavar de ráfogom a melegre és a tempóra a 28tól görcsölgető lábaimmal pedig együtt kell éljek :-))és most a pozitívumok

Nagyon jól lehetett kontrolálni a versenyt a hosszú belátható szakaszokon végig követni tudtam az állást.Végig egyedül futottam nem akartam csapódni senkihez sem.Rengeteg emlék fűz ehez a szakaszhoz és most jó volt felídézni majd mindegyiket.Szóval a pálya ismerete nagyon sok pluszt  jelentett,bár kevesebb emelkedőre emlékeztem :-))) Végig lazán és jókedvűen futottam élveztem a verseny minden pillanatát.:-))  Mivel a helyezésemet semmi és senki nem veszélyeztette ezért a végét már nem erőltettem mert nem akartam lesérülni a lábaim már nagyon görcsöltek és ez ellen semmit nem tudok tenni :-((Azért ha küzdeni kellett volna éreztem magamban még erőt :-))

Összegezve : minden szuper volt sokat tanultam ebből a versenyből is és majd igyekszem hasznosítani amikor majd kelleni fog.A harmadik helyezésemmel indulási jogot nyertem a jövő évi 4 napos versenyre és ez annyira meglepett hogy egy kicsit elérzékenyültem :-))Nagyon boldog vagyok az eredménnyemmel és nem is lehet más a célom ősszel mint a 2-essel kezdődő maratoni ídő.Persze addig még sok jó verseny és még sok-sok  munka vár rám (remélem)ÉN készen állok :-))  Nagy élmény volt a szupermaratonistákat  látni,szurkolni  Nekik és sokukat személyesen is  üdvözőlni.

Köszönöm Attilának ezt az eredmény sokkal könnyebb úgy edzeni ha valaki felügyel (hiányzott is a verseny közben meg amúgy is :-)). )és köszönöm Laciéknak a törödést :-))Kingababának a biztatást :-))

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:17:34 42.2 04:41 12.82 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

BBalint képe

BBalint 4446 napja

Most nézem csak. :( Nagyon nagy elnézéskérések közepette nagyon nagyon gratulálok!

toncsofia képe

toncsofia 4452 napja

...erröl lemaradtam Zsolt, utólag is gratulálok.... van miböl és hova fejlödni... tudom, hogyan tudsz futni.... és egy három óra közeli ill. azon belüli maraton menne ill. menni fog!!!!

toncso képe

toncso 4456 napja

 

     Ott a helyszínen már mindent megbeszéltünk, de itt is nagy gratula,  barátom !!!

VéZsé képe

VéZsé 4457 napja

Köszönöm szépen. A brutál kategóriától még nagyon messze vagyok,egyenlőre csak élvezem a futást és a társaságot,idén nem is tervezek többet :-)))

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4458 napja

Gratulálok a szuper szezonnyitáshoz,és további sportsikereket!:-)

Bozót képe

Bozót 4458 napja

Gratu!  Elég brutál szezonnyitás :)

csetbalu képe

csetbalu 4459 napja

hatalmas GRAT Zsolti, idénykezdetnek nem semmi mutatvány lett ez :) a meleg mindenkit fejbevágott a hétvégén tisztességgel.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!