Edzésleírás
Én egyszerre meg szoktam főzni kb. 25 liter száraz kukoricát. Átmosom egy-két lében, majd az üstben hagyom felöntve egy napig / így megszívja magát, hamarabb megfől / Másnap alágyujtok felfor, és kb. egy órát még pöfög, majd hagyom így kihűlni. közben persze a vizet után kell tölteni, mert beszívja, elpárolog, a lényeg, hogy mindíg lepje el a kukoricát. A szezon elején a keszegek miatt egy kis búzával is meg szoktam szórni, de ezt később kb a forráskor öntöm bele. Így kapok kb. 70-80 liter főtt kukoricát, amit műanyag hordóban a pincében tárolok lefedve. Itt kb. egy hét alatt megsavanyodik, és hetekig horgászom belőle, nem romlik meg! Néha egy kis házitejjel meglocsolom, így hamarabb kész van. A lényeg, hogy a szemeket mindíg ellepje a leve. Képződik a tetején egy fehéres réteg, de az nem baj.
Ez adja az etetés zömét, horogra is ezt rakom, de a levét nem használom!
Etetőanyagot is magam készítem, kb. 50 % kukorica, 20 % búza, 10 % takarmányborsó,
10 % pirított napraforgó, 10 % zsemlemorzsa összedarálva. 10 kilóhoz adok egy kiló rozslisztet ragasztónak, és eper aromát. Ezekből készül a szárazanyag. Zsemlemorzsa helyett jó a beáztatot, kinyomkodott kenyér is.
Kb. 1 liter finomra darált kukoricát leforrázok 1 liter forásban lévő vízzel, összekeverem, és mikróban még kicsit párolom / műanyag edényben / Ehez adok kb. 5 liter főtt, savanyított kukoricát, és a szárazanyaggal olyanra állítom be amilyenre akarom. Kitűnően tapad, az ólomra gyúrva is megáll, de alapozetetésnek is tuti! Mindezt persze a horgászat előtt közvetlenül csinálom, mert a forrázott dara később veszít a tapadósságából.
Nekem ez vált be a körösön. Előkének pedig kb. 8 centis, 25-ös fonott zsinór, 2-es japán pontyozó horog, 40-es monofil főzsinór, 50-150 gramos 3 méteres horgászbot!! Görbüljön!!!
Idő | Táv (km) |
Tempó (p/km) |
Seb. (km/h) |
Minimum pulzus (bpm) |
Maximum pulzus (bpm) |
Átlag pulzus (bpm) |
|
---|---|---|---|---|---|---|---|
00:00:00 | 1 | 00:00 | 0.00 | 0 | 0 | 0 |