HarcsaBarna vizisport

2012.06.16 Szombat, 17:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

06:00:00

Távolság

1 km

Tempó

06:00:00 p/km (0.17 km/h)

Edzésleírás

 
Én egyszerre meg szoktam főzni kb. 25 liter  száraz kukoricát. Átmosom egy-két lében, majd az üstben hagyom felöntve egy napig / így megszívja magát, hamarabb megfől / Másnap alágyujtok felfor, és kb. egy órát még pöfög, majd hagyom így kihűlni. közben persze a vizet után kell tölteni, mert beszívja, elpárolog, a lényeg, hogy mindíg lepje el a kukoricát. A szezon elején a keszegek miatt egy kis búzával is meg szoktam szórni, de ezt később  kb a forráskor öntöm bele. Így kapok kb. 70-80 liter főtt kukoricát, amit műanyag hordóban a pincében tárolok lefedve. Itt kb. egy hét alatt megsavanyodik, és hetekig horgászom belőle, nem romlik meg! Néha egy kis házitejjel meglocsolom, így hamarabb kész van. A lényeg, hogy a szemeket mindíg ellepje a leve. Képződik a tetején egy fehéres réteg, de az nem baj.    
 
Ez adja az etetés zömét, horogra is ezt rakom, de a levét nem használom!
 
Etetőanyagot is magam készítem, kb. 50 % kukorica, 20 % búza, 10 % takarmányborsó,  
10 % pirított napraforgó, 10 % zsemlemorzsa összedarálva. 10 kilóhoz adok egy kiló rozslisztet ragasztónak, és eper aromát. Ezekből készül  a szárazanyag. Zsemlemorzsa helyett jó a beáztatot, kinyomkodott kenyér is.  
 
Kb. 1 liter finomra darált kukoricát leforrázok 1 liter forásban lévő vízzel, összekeverem, és mikróban még kicsit párolom / műanyag edényben / Ehez adok kb. 5 liter főtt, savanyított kukoricát, és a szárazanyaggal olyanra állítom be amilyenre akarom. Kitűnően tapad, az ólomra gyúrva is megáll, de alapozetetésnek is tuti! Mindezt persze a horgászat előtt közvetlenül csinálom, mert a forrázott dara később veszít a tapadósságából.  
 
Nekem ez vált be a körösön. Előkének pedig kb. 8 centis, 25-ös fonott zsinór, 2-es japán pontyozó horog, 40-es monofil főzsinór, 50-150 gramos 3 méteres horgászbot!! Görbüljön!!!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 1 00:00 0.00 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!