marky futás

2012.01.07 Szombat, 09:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

06:42:00

Távolság

56 km

Tempó

07:11 p/km (8.36 km/h)

Edzésleírás

Ujjé, újévi hídfutás (közösségi futás)

Start: 9.15 (Békásmegyer)
 Hídfutás

Már novemberben motoszkált a bogár bennem, hogy meg kellene futni a bp-i hídakat és szóltam a haveroknak is hogy kéne! :))) Erre jött Ispi meghívója december közepén, melyre rögtön rájelentkeztem.  Valószínűleg úgy indult meg a gondolat a fejembem, hogy már egy éve láttam Ispi hídfutás fotóit és már akkor indult a kattanás. A rájelentekezés után pár nappal a kiírást böngészve ledöbbentem a tervezett 53 km láttán :))) Ráadásul aznap volt a BHTCS és a BUÉK 20 is tehát alternatíva bőven akadt, de mégis maradtam a hídfutinál. BHTCS útvonalának egy kis részét érintettük SZESZeken, de egyedül marha kevés vagyok, hogy szintidőn belül megtaláljam a csúcsokat, a többiek(OlJoe és Levi) meg a hídat preferálták inkább. A Buékon is agyaltam, de nem volt kedvem hozzá, hosszút akartam futni hétvégén. Úgy terveztem hogy 42-43-nál kiszállok, de nem talált megállót a lábbuszom :)))) Előző este is agyaltam, hogy mennem kell e biztos?

Sokat agyaltam, annyira elhúztam a gondolkodást hogy még a család is csak reggel tudta meg, hogy indulok :)))) Köszönöm nekik a megértést, másnap tehermentesítettem a feleségemet és megindultam a 2 gyerekkel a budai hegyekbe, igaz nem futva :))) Viszont marha nehéz villamoson, és vasúton közlekedni babakocsival. Egyik karban 13 kg-os Miló, másikban a 15 kg-os babakocsi és szálljál fel-le, köszi! Egyik megállónál a büdös kurva anyjába küldtem el a villingerdrivert, mert leszállt a nagyobbik fiam, és bezárta az ajtókat mielőtt leszálltam volna a "pakkokkal". Nagy mákja van hogy nem indult el...

 

back to bridgeRUN: reggel fel 7-kor, 8.40-es Hévvel felmentünk OlJoeval Békásra. A megbeszélt helyen Levi, Tézé, Bozót, meg 2 amazon. Már 9.05 volt sehol Ispiék, feszengtünk is, hogy lehet nem jó helyre jöttünk? Erre felbukkant az aluljáróból egy tucat űrruhás arc :) Pacsi mindenkivel, hát ritka illusztris brigád verődött össze. Spartathlonos srácok: Kalotai Levi, VéghAti, FrankTibi, MolnárPeti, Ispi of course valamint Fejes Laci és 3 amazon, egyiküket ismertem Szeszről(SzabóKriszti). A pillanat tört része alatt megindult a hülyeség így el is kezdtük szelíd tempóban a runningot. A Megyeri híd lábáig Kalotai Levit faggattam a Spari élményeiről (SuckerBángeló), majd megtorpantunk egy kertgazda hörgésétől:"Kisfák!Kisfák!" Marhára nem értettük mit akar, majd kifejtette normálisan, hogy ne itt fussunk már fel a hídra mert ott mindenütt kisfák vannak. Marhára nem léptünk volna rá, az egyébként 1 méter magas fákra, de mivel kultúráltan fejezte ki magát szótfogadva a hídat kis kerülővel támadtuk be. A Megyerin MolnárPeti mesélte, hogy ő a tavalyi hídfutás után letolta a BHTCS-t és haza is vezetett, hoppá! :))))) A Megyeri és az É-i vasúti összekötő között Maculával társalogtam a futásról, bíztattam, hogy jó lesz ha már 21 felett is fut, ha már 4. futóévét kedzte meg. A vasúti összekötőn Bozótot fényeztem és elemeztük az UB-ét. Ő az élő példa, hogy rákészülés nélkül körbe lehet futni a 212 kilis tavat :)))) Vagy lehet csak Ő képes rá? :) 6 hónap/300 lefutott km-rrel 31 óra alatt körbeért tavaly nyáron! :)

 

Visszatérve Budára ledöngettünk a Hajógyári Z hídig(Sziget feszt bejárat), ezt be-ki futottuk, majd lepattantunk a K hídhoz is, ahol kőkeményen ment még a Coronita after :)))) Gyorsan előrefutottam a portáig, majd előkaptam a sótablettáimat és extasyként hirdetve árultam a többikenek :)))) Ismerős terep volt, itt dolgoztam 5 évet (MarqurdMedia) + jártam bulikba is (Studióba főleg).  Az Árpád hídat gyorsan végigsöpörtük, majd lefutottunk a Duna partjára és ott folytattuk. KaltoaiLevivel továbbszőttük a beszélgetést, majd fel is értünk a Margitra. Jó hideg szél fújt, majd leszedte a fejünket. Láttunk is egy rövidgatyás idióta futót, aki éppen pecsenyevörös lábszárakkal szállt fel a vilcsire. A hídról leérve eléggé összerendeződött a csapat és VégAti és Franktibi olyan szintre emelték a hülyéskedést, hogy nagyon komoly röhögőgörcsökkel kellett futnom. Egymást felülmúlva sziporkázták a kreténséget.  Tibi német idegenvezetést tartott a Margit hídtól a Tabánig apám..."das is Mathias Kirche" kiáltott a Parlament felé és ez ment. VéghAti közben mindent németül mutogatott, pl. "Das Suzuki" majd a Lánchídon bambuló japán turistacsoport fura pillatásain felbuzdulva magára mutogatva, azt kiáltotta, hogy "Das Futó" :)))) Az Erzsi hídon is nagy szél volt, majd a Tabánnál Fejes Lacit hajszál híján telibeverte a 49-es villamos. A Szabi hídon és a Petőfin mint a távírat úgy mentünk át. Elérkeztünk a Lágymányosira, fotó, gyors frissítés. Amúgy a futás első 10-15 km-ben sokszor megálltunk, bevárások, frissítésekí így a nettó futóidőnk 5:51, a bruttó 6:42 :)


A Lágymányosi bocsi Rákóczi hídon volt egy nagyobb leválás, már csak Bozót maradt női hírmondónak, a többieknek elég volt.  Mivel marhára jól éreztem magam, és baromira nem voltam fáradt eszembe nem jutott hogy abbahagyjam, de bennem volt, hogy ha innen tovább tépek, akkor nagyon későn érek haza....de béna lett volna ha it abbahagyom. Az Obi mögött dobtunk sárgát, rendesen aranyszínű volt, ezért rögtön kiittam mindent a hydropackből és egyből vettem egy benzinkúton ásványvizet. Innen viszont már sokkal feszesebb tempóban mentünk tovább. A Kvassay hídnál levált Bozót, majd Tézé is, de hozzánkcsapódott az éppen arra edző Cserpák Józsi :)))) Úgyhogy már több Spartathlonos volt mint nem Sparis :)))) Józsi csak egy kis szakaszon jött velünk Csepelen, mi folytattuk a XX. kerület kettéhasítását, amely baromi hosszú volt, de megvolt a kellő tűz, hiszen közeledtünk a király sírjához...és meg is érkeztünk Jimmy sírjához...fotó...tovább :)))  Marha messze és iszonyat lenntvan az M0 déli összekötő híd. A híd közelébe volt egy kis agyi megingásom, de VéghAti a dumájával teljesen rendbevágott. Beszéltünk a sok közös kapcsolódási pontunkról(bonyhádi ismerősök, Óbánya), a többit le se írom, hatalmas arc! Maratonnál kaptuk el a hídat, marha gyorsan átdzsaltunk, közös fotó, majd irány fel...Budatétény...Budafok...itt voltak magányosabb szétszakadt csoportok (talán ez a 43-50 km közötti táv volt a fejben való koncentráció legfontosabb szakasza) de beértük egymást és a budafoki úton totál egy csapatban mentünk fel, sőt itt újra tombolt  a hülyeség. FrankTibivel dumáltunk, aztán a végét megnyomtuk, csak a Petőfi hídnál, a Rio után álltunk le. Fotó, búcsú.
OlJoe és Levi ganggal felmentünk a Bartókra a 86-oshoz. 200méterre megláttuk a megállóba beérkező buszt, ezért brutális sprintet toltunk...és bzd+ nem a mi buszunk volt :)))) De jött hamar a miénk. Marha jó futi volt, nagyszerű sportemberekkel. Ja, másnap, harmadnap semmi izomláz, kajákat se tolom ezerrel, minden oké. Lesz még hasonló remek futi úgy tűnik, szervezés alatt...talán már hétvégén...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
06:42:00 56 07:11 8.36 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

Bozót képe

Bozót 4496 napja

Na, csak most olvaslak :P

Tényleg király volt, picit bánom, hogy nem, mentem tovább veletek, de így legalább emberi időben értem haza. Majd máskor :)

Amúgy 31:32:47 :P

 

Macula képe

Macula 4496 napja

Szuperek vagytok! :-)

marky képe

marky 4501 napja

lesz verseny Mariannal! igaz még nem tudja csak sejti :)
Boszi72 képe

Boszi72 4501 napja

Nagyon keményen nekikezdtél, hallod! Már megint le akarod nyomni Mariannt? :-) Azért tessék csak sokat futni, meglesz az eredménye!

-Mariann- képe

-Mariann- 4502 napja

Ezt most nincs már időm elolvasni, de majd pótolom.

Csak annyit akartam mondani, hogy: jaj neeee! Kezdődik!  A km-eidet nézem, hogy mennyit toltál eddig. Vazzzz!!! Mit tettél velem a múltkori versennyel?! :D :))))

yoyo képe

yoyo 4502 napja

Beszarás miket toltok :O  Elképzelem ezt a sok arcot ahogy sziporkáztok,,jó lehetett nagyon !

A babakocis cipekedésért +5 cillag :)) *****

szaboaron86 képe

szaboaron86 4502 napja

Egyre durvább vagy Márky!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!