Szab Úszás

2011.10.19 Szerda, 06:20:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:20:00

Távolság

2.9 km

Tempó

27:35 p/km (2.18 km/h)

Edzésleírás

400 bem, 500m pillangó (10 tempó egykaros 1 tempó kétkaros, ötvenenként csökkentve az egykaros tempókat, tehát az utolsó ötven 1EK/1KK) - 300m hát, 300 pillangó (ezúttal megfordítva 10KK/1EK csökkenőben), 200m mell, 400 gyors, 300m oda pillangó/vissza gyors, 200m hát, 200m pillangó (lett volna, nem bírtam itt már csak kb 75 métert, helyette lubickoltam) 100m lev (50 páros karú hát, 50 laza gyors).

A pillénél most is fájt a derekam, igaz kicsit később kezdett el jelezni mint egy hete. Nem megy a pillénél nagyon fontos laza mozgás, de csak lesz ez még jobb is. (remélem..)Végülis ahhoz képest hogy pár hete 50m -nél többet nem tudtam leúszni pillében, egész jó. (na jó, 50 méterek után most is bőven kell pihenő, és az egykaros talán könnyebb, sima kétkarosból egyhuzamban dehogy menne le 500!)

A hátúszást sem igazán érzem, sokszor folyik az orromba a víz, és a lábtempómmal nem tudok mit kezdeni. Baromi lassan haladok.

Ma a gyorsúszás sem esett jól, fájt a könyököm és a ritmus sem volt meg, és 400m-től kifáradtam. De ezt a sok pillének tudom be.

Egyelőre nem érzem de bízom benne hogy fejlődni fogok, és nem lesz felesleges a úszásba fektetett energia. Bár, azt gondolom ha nem is gyorsulok, a keringésemnek biztosan jót tesz. Ugye? :)

Medencetakarítás miatt a héten Sz-Cs-P van edzés, hát, nemhiszem hogy hasonló úszásból kibírok egymás után 3-at, így valszeg csak a péntekire nevezek.. :)  Ja, és a takarítás után vagy 2-3 fokkal melegebb löttyöt eresztettek a medencébe mint szokott benne lenni.. De majd hamar kihűl.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:20:00 2.9 27:35 2.18 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

foxmulder képe

foxmulder 4598 napja

nekem még a négyszer ötven is nehezemre esik.

Szab képe

Szab 4598 napja

Hát, kb 3 alkalommal pilléztem eddig, úgyhogy gyakorlatilag a fentiek egyikét sem tapasztaltam eddig :)  Viccet félretéve: baromira erősít, én főleg a vállamat érzem, de a jobbak akik minden mozdulatot beletesznek úgy ahogy kell, a hasukat is érzik. Ki kell próbálni, ennyi pille után megváltásként úszod a gyorsat :)

foxmulder képe

foxmulder 4598 napja

A sok pillangó hogy hat a gyorsúszásra? Fejleszti az izomzatot? Jobb lesz tőle a légzés? Ahogy olvasom, minden alkalommal van belőle bőven.

Leo képe

Leo 4604 napja

Biztos, hogy jót tesz és ezt te is tudod. Ne add fel, sztem ha már egy ilyen edzést végigcsinálsz, az maga a siker.

Roszpi képe

Roszpi 4604 napja

Brutál mennyiségek vannak az edzéseden. Én tutira belefulladnék, úgy hogy nem megy a pillangó és a hátat sem nagyon gyakoroljuk. 

Szab képe

Szab 4605 napja

Most nem, de tapasztalataim szerint holnap, vagy pénteken biztosan lesz.. Arrgghh! :))

Szavadon foglak, ellenőrizni fogom az összefüggést! :)

Gandi képe

Gandi 4605 napja

Nem volt öklös vagy teknőcös úszás? Hmm, pedig reggel még odakiabáltam Andrisnak, hogy azt biztos szeretnéd :-)))

A keringésednek tuti jó lesz, jól gondolod. Én ugyan messze nem tudtam ilyeneket úszni, mint te, de az ily módon úszós évemben alkottam a legjobb futós eredményeimet.

Úgyhogy hajrá!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!