firex extrém sport

2011.03.14 Hétfő, 09:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

06:00:00

Edzésleírás

HAIDSTEIG
PREINERWAND 1783 m

KIINDULÓPONT Prein a. d. Rax (680 m), Rax

IDŐTARTAM összesen 4-8 óra, a beszállásig 1,5-2,5 óra, a biztosított út 1-3 óra

SZINTKÜLÖNBSÉG 940 m, ebből a mászás kb. 450 m

NEHÉZSÉG Hosszú és fárasztó túra, az elején néhány kifejezetten nehéz és kitett szakasz, később valamivel könnyebben teljesíthető terep vár ránk. (C-D)

MEGJEGYZÉS AZ úton több vaslétrával és néhol idegborzoló mélységgel találkozunk. Ez a Rax leglátogatottabb útvonala, a napos hétvégéken kisebb zsúfoltságra számíthatunk. Előfordulhat, hogy egyesek kötélbiztosítással igyekeznek fölfelé és akadályozzák a haladást. Emiatt időnként negyedórás pihenőkre kényszerülhetünk a párkányokon, így programunk is elhúzódhat. Alaposan készüljünk fel, legalább egy-két rövidebb, de nehéz mászáson legyünk túl (pl.: a Pittentaler vagy a Wilde-nauersteig), mielőtt a Haidsteiggel próbálkozunk.

FEKVÉSE: délnyugati

MEGKÖZELÍTÉS: A Prein falucska végéből, az áramelosztó torony mellett induló betonút végén található parkolóból a sárga jelzésen indulunk fölfelé a kavicsoa úton. Később a zöld ösvényen jobbra letérünk a kavicsos útról, majd még később, egy nagyobb elágazásban a piroson megyünk tovább. A forrásnál továbbmegyünk egyenesen, majd az erdőből kiérve, nemsokára piros "Haid" feliratot pillantunk meg egy ösvényszéli sziklán. Itt indul a út, ami egy rövidke felszökés után a sziklafal tövébe, az első létrához vezet bennünket.A csúcsról a törmelékes Holzknechtsteigen, vagy a könnyű-biztosított Preinerwandsteigen juthatunk le kényelmesen.

Edzésszakaszok

Idő Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
06:00:00 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!