Zolo túra

2010.12.31 Péntek, 20:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

03:00:00

Távolság

7 km Szint: 600 m

Tempó

25:43 p/km (2.33 km/h)

Edzésleírás

Jó kis túra volt az EO csapattal. Cseháéknál lecuccoltunk Kóspallagon, aztán két kocsival átmentünk Diósjenőre, ahonnan a Diósjenőt Kemencével összekötő úton egy kicsit még kocsival lecsaltunk az alaptáborig. Ott leparkoltunk, összeszedtük magunkat, és egy gyors pisi/pálinka/forralt bor után elindultunk fel a Csóványosra.

Nem mondom, hogy könnyűnek igérkezett, mert kb 5 perc után 170-en volt a pulzusom. :)

Öltözet ALUL:

 lábfej: egy db vastag zokni (parádésan teljesített), rajta egy decathlonos bakancs, amivel később volt némi komplikáció, de az is derekasan állta a havat.

láb: egy db vastag futóharisnya, továbbá egy db háátőőőő, valamilyen, középen szétszakadt harisnya, ami miatt már szívták is a vérem, és egy darab drapp melegítőnadrág.

felsőtest: 1 db hosszú fekete, nyaktól vállig zippes kalenji vékony technikai póló, 1 db rövid ujjú technikai póló, 1 db camouflage hosszú ujjú vékony hálós technikai, 1 db vastag hosszú ujjú Saucony technikai full zippes, 1 db decathlonos síkabát

kiegészítők: adidas windstopperes satyi, vastag sál, amit karira kaptam, vastag síkesztyű, Energizer fejlámpa

Hátizsák tartalma: 1 kölyökpezsgő, 1 kis pezsgő, 1,5 liter vérnarancs, 1 Sony handycam,  tartalék elemek a fejlámpába, tartalék elemlámpa, svájci zsebkés, zsepkendők hada, vízálló nadrág+széldzseki, tartalék sapkák.

A Saucony full zippes felső úgy 10 perc után leugrott, mert éreztem, hogy nem fogom bírni, ha ilyen tempóban melegszik a dzsekin belüli mindenség. Viszont később ahogy átáztam, és feljebb értünk, kifejezetten fáztam, ha megálltunk. Menet közben nem volt baj.

Kaptam egy giga nagy hógolyót a számba valakitől elölről...vagy Juci, vagy Joci volt!!! GRRR! :D Pont az alsó állkapcsomon robbant szét, így jutott a számba, és a nyakamba is bőven.

De cserébe a homokvájat szétrombolta apa!!! MUHAHA!

 Egy idő után kicsit kezdett nyomasztóvá válni a borzasztó sötétség, és a véget érni nem akaró utunk során vizslató szemeink előtt mindennek rejteket adó hólepel. Igen, ennyire kikészültem. Ildi még megjegyzett valami egyéb hülyeséget is, ami állítólag vicces volt, én már nem emlékszem, csak azt tudom, hogy pofáztam mindenfélét.

Na a tetőre felérve egy végtelenül (tényleg!!) kedves lány fogadott bennünket forralt borral, szaloncukrokkal, meg egy cserépdarabbal, amit ő festett ki. Mindezt egyedül vitte fel, és ott várt ránk állítólag 7 óta. Azt is mondják, hogy non-profit alapon. Tüzet is rakott, hogy melegbe érkezzünk meg, csak mivel nagyon vizes volt a fa, így kegyetlenül füstölt, ezért Laci (a mi vezérünk) előbb szétrúgta, majd hóval teljesen kioltotta. Szegény lány, biztos rossz érzés lehetett neki, hogy annyi készülődés után a tüzét csak úgy elpusztították.

Nos éjfélig totálisan átfagytunk az ácsorgásban, így néha kimentünk futni pár kört a kilátó körül, de nem sokat segített. Aztán az éjféli virsli már igencsak jót tett, megettem pár darabot, mert nagyon finom volt, és egész nap nem ettem, illetve ettem Cseháéknál egy gulyást, amiből igazából hármat kellett volna. A virslikhez még ittunk kölyökpezsgőt is Tomival, hiszen ő is vezetett.

A lefelé útra nagyon jól jött volna egy bob, de ezt már odafelé tudtam. Viszont ez sokkal könnyebb volt, mint felfelé. De az már a holnapi edzés. :P

Ami hiányzott:

könnyű műanyag bob, anticsussz, száraz ruha.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:00:00 7 25:43 2.33 600 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

Zolo képe

Zolo 4897 napja

Ildi, ne haragudj má, de annyira kikészültem, hogy mikor fogalmaztam az edzést, nem is jutott eszembe semmi poénos. :)

A sapi megvan. Végül kiderült, hogy az én táskámban pihent, és kisért el (bár most már kísért... :D ) bennünket a hegytetőre. Amúgy nem tudom, hogy ki rakta bele...de kérlek, ne is kérdezd! Ne feszegessük. Ez nekem egy fájó téma!!! BRÜHHÜÜÜÜ!! Köszi, rendi vagy, hogy nem teszel fel kényelmetlen kérdéseket! :DD

Zolo képe

Zolo 4897 napja

OK, persze. Joci volt... :P

Zolo képe

Zolo 4897 napja

Ági, persze, világos. Mondjuk ha nem is kap senki füstmérgezést, attól függetlenül a ruháink/hajunk/bőrünk annyira magába itta volna azt a füstszagot, hogy az attól való megszabadulás jelentős időt, energiát, és mosószert, meg tusolózselét emésztett volna fel. :D

Zolo képe

Zolo 4897 napja

Hú, Tomi, annyira megmaradt, az a jelenet, amikor lemaradtunk Kukuékat megvárni, és átfújt rajtunk a szél, meg közben a fáj ágai kopácsoltak. Akkor kérdezted, hogy meg fogunk-e halni? :DDD

Hát akkor a totálisan átázott ruháimban én is arra gondoltam, hogy kemény meló lesz még az a szilveszter! :D

Nincs mit. Úgy látszik, páncélnak jó vagyok.

G.Ildi képe

G.Ildi 4899 napja

Vártam már egy Zoli-féle beszámolót, de ebben kevés a pojén!! :'( :DDDD

-nem vérnarancs, hanem grapefruit

-megvan a sapkád?? :( nálam továbbra sincs...

-a virslis beszólást emlegettem, amit fb-on is írtam

-köszi a rábeszélést és a fuvart :)

üdv,

a 'meglepetésember' :)

lajhára képe

lajhára 4900 napja

vérnarancs, lol

egyébként meg mondom, h jo-ci vooooolt!

cseha képe

cseha 4900 napja

Így születnek a legendák, 9-től várt ránk.:) Én is sajnáltam, de magamat még jobban sajnáltam volna, ha füstmérgezést kapok..:)))

eftomi képe

eftomi 4900 napja

Mindennek rejteket adó hólepel a sejtelmes látóhatáron: Ideglelés. Ja és köszi, hogy álkapccsal kivédted a hógolyót, ami engem talált volna meg. Persze a virsli jól esett! :-) Köszi a társaságod!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!