Zolo Úszás

2010.10.17 Vasárnap, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:04:00

Távolság

0.25 km

Tempó

04:16:00 p/km (0.23 km/h)

Edzésleírás

Na akkor elejétől megpróbálom rekonstruálni az eseményeket, bár erről talán inkább cikket kéne írni.
Szombat reggel jött értem Zakka vadizsírrá varázsolt 18 éves (amúgy tényleg nagyon jó állapotú) VW Polojával a konvojunk egyik fele. Az autó felújítását köszönjük Zakka tesójának! :)
Zsóti vót a sofőrünk. Nos beszállás után hátul Juci, és Ildi társaságát élvezhettem, de sajnos csak a Blaháig, ahol én átszálltam a nem kevésbé illusztris, ámbár ivararányügyileg némiképp ergyább (bocs Ági, itt ez most azt jelenti, hogy kedvezőtlenebb) összetételű csapathoz. Ekkortól már Ági volt a sofőrünk, Joci a navigátor, és Pirgelmannal mi hátul felügyeltük a felügyelendő dolgokat. Remélem, ti értitek, miről halandzsázok...mivel én nem. :P
Szóval a Blahán bedobtunk még egy-egy tejeskávét/kapucsínót, aztán irány Dujváros. Zakka beüzemelte a GPS-t, és GOGOGO!
Az úton egészen a dunaújvárosi lehajtóig semmi rendkívüli nem történt, ott is csak Moha bá hibájából kellett életveszélyes, de legalábbis a hátsó sorokban utazók számára gyomorforgató manővert végrehajtani, mivel későn szólt, hogy HAJTS LE MOST! Ezután megtaláltuk a körforgalmat, amiben Zsóti városhatárt nézetett velünk, mert mentünk egy plusz kört. És habár ingyen volt, nem kellett volna... :P
Figyelem, aki nem bírja a gyatra szóvicceket, hagyja ki a következő sort. De ha nem, utána nincs rinya, mert én szóltam...
A KÖRforgalom KÖRmeiből szabadulván pár perc alatt eljutottunk az uszodához.
Itt kezdődtek a gondok, amikor is Ági az előttünk haladó Zsótinak azt mondta, hogy menjen tovább egy kicsit, mert ott a parkoló jobb kézre. Igen ám, csak Zsóti ezt nem hallhatta, mivel ő egy másik berregő motorú autóban ült előttünk 30 méterrel. Javasoltam sofőrünknek, hogy felhívom, és elmondom Zakkának (aki továbbra is Zsóti navigátora volt), amit ő is az imént...nekünk. :D Ági belegyezett, aztán mivel gurultunk tovább, és már vészesen közeledett a parkoló, mondtam, hogy dudáljon rájuk. Rájuk dudált. Lassítottak. Mondtam, hogy tegye ki az indexet, jelezvén, hogy jobb oldalt van a parkoló, és ott szeretnénk parkolni. Kitette. Bekanyarodtunk, és le is parkoltunk. Picit csálén, de ezért még nem zárhatnak ki minket. Felszedtük a csomagjainkat, és elindultunk az usziba.
Bent pár társunkkal találkoztunk majd lepakoltuk a cókmókjainkat a legjobb helyre, én ravaszul a többiek feje "fölötti" részre tettem a hálózsákomat, merőlegesen az ő polifoamjaikra, mivel Sopronban sajnos eltűnt a helyem. Valami varázslat? Na végül itt is majdnem eltűnt, mert folyton rendezkednem kellett, de mivel jó vagyok tetrisből, meg se kottyant egy fél embernyi helyet bármilyen zsúfolt szituból előteremteni.
Miután lecuccoltunk, két gyanús alakot láttam kiosonni a medencetérből, s azért, hogy az esetleges titkukra rájöhessek, utánuk lopakodtam....nem árulom el a neveiket, mert az kibaszás volna Jucival, és Ágival, ezért nem! Tudjátok, hova mentek? A piacra...höhöhőőő! Na persze. Én is megyek, mondtam gyorsan. Nem kellett őket sokáig győzködni, hogy nekem is szükségem van egy kis betegség elleni orvosságra, ezért bevettek a csapatba. A piacon először eltévedtünk, és bekerültünk egy "elemes" szekcióba, ahol kb 6-8, apró területen áruló kereskedő tálalta elénk ízlésesen a kínai szupererőstartós GP elemeiket. A zsákutcából visszafordultunk, és kerestünk egy igazi bejáratot a piactérre, ahova bejutva már a vendéglátóipari egységek közötti versenyt erősítettük jelenlétünkkel. Látszott rajtunk, hogy keményebben iszunk, mint az albán alapalkoholisták, ezért az első helyen, ahol kinéztünk magunknak egy jó kis mézes fütyülőst, a pultos lány gyakorlatilag eléggé rutintalanul küldött el minket a jó búsba azzal, hogy ez nincs, az nincs. A klasszikus "még szétnézünk" mondat elhangzása után villámsebesen távoztunk, és kerestünk egy alternatívát, amit nagy nehezen végre megtaláltunk egy eldugott zugban, mintegy négy és fél méterrel az előző hely mellett. Na itt aztán már volt tömeg a sok bizalomgerjesztő ábrázatú úriemberből, és korcsmakisasszonyból (talán volt belőle 1 darab). A kiszolgálással semmi gond nem volt, némi bizonytalankodás után (ki mit kér? hátőőő... jó, akkor én egy páleszt. én is! és én is! :D) rendeltünk 3 darab 3cl-es pálinkát, amit jóságossan beleoktrojáltunk a bendőnkbe a fejünkön tátongó állítható méretű nyíláson át (neeeem, nem az orrlyuk az!), és már indultunk is tovább egy bótba (ha már egyszer van Zsótink, bótba miért ne mehetnénk). Juci jól ismerte a város ezen részét - a kocsmát gyanúsan könnyen találta meg -, így gyorsan találtunk egy Interspart, ahol vettünk ezt-azt. Egy-egy zsepi ellövése után indultunk is vissza a tetthelyre.
Nos mivel el kellett ütni az időt valamivel a déli kezdésig, illetve az utána jóval később következő úszásig, még játszottunk aktivitást, azaz tevékenységet is. A tévében ezt általában úgy mondják, hogy Activity. Természetesen az italos páros győzött. Ők együtt voltak, ők intézték a szerzett pontok könyvelését, szóval nem győztek, hanem megaláztak minket. Egy klasszikus: MEKEG!! (megfejtés: kecskebéka) :D

Na ezután annyira összesűrűsödtek az események, hogy csak mozaikokból tudnám összerakni az eseményeket, és nagyon sokat kéne gépelni hozzá, ezért rövidre fogom.
Első úszásom:
17:12 - 19:12-ig EO1-es csapatban. Vádli-, és talpgörcs. Csak úgy a miheztartás végett. Eleinte még próbáltam felvenni a versenyt a szomszédos csíkokon úszó ETILesekkel, és Fradisokkal, de keveseknél voltam gyorsabb. Utána már inkább arra koncentráltam, hogy nem görcsöljön folyton a lábam. Nem jött be, görcsölt.
Ekkor következett egy elég jó adag pihenő. Éjfél után kicsivel úsztam a következő adagot, ezért elmehettem a többiek után pizzázni, ahova szerencsére TT vitt (gy.k.: Tomi taxi). Azért szerencsére, mert bár sétálni bírtam volna, csak még tiszta víz volt a hajam, és ráadásul Ági kocsijában maradt a kabátom, így egy pulcsiban kellett utánuk menni. Persze később kiderült, hogy a pulcsi, meg három póló bőven elég volt.
Na a pizzát úgy rendeltem meg, hogy a többiek nem szóltak, hogy szar a pizza!!! Ők meg szépen megrendelték a maguk kis salijait, tésztáit...végül a pizza se volt szar, sőt elég fincsi volt. A végén még egy pohár sör is belefért (csapolt Gösser talán).
Hazafelé páran eléggé siettek, mert Jucinak a következő etap kezdésére vissza kellett érnie. Ági majd megfagyott, őt Jocival támogattuk, de annyira kész volt, hogy egyszer el is botlott egy jó nagy, 3 centiméter magas lépcsőn. De szerintem direkt csinálta, hogy tesztelje, fogjuk-e rendesen, ha tényleg elesne! :P
Az usziba visszaérve lepihentünk egy kicsit, már aki tehette.
De sajnos a koncert pont úgy kezdődött, ahogy egy koncert kezdődni szokott. Jó hangosan. Aztán később a jó hangosból k*b@szott hangos lett. Morgolódtunk is miatta egy kicsit, viszont ekkor a Zakka által javasolt, és Danitól kapott kalcium már kifejtette jótékony hatását, így nem görcsölt a lábam.
Mégse vettem eléggé rövidre.
A második etapot már a 7b pályán úsztam, éjféltől kettőig. Hosszonkénti váltással úszunk, és hála a kalciumnak görcs nem volt, csak az első sorozat 3. felvonásában 40 méternél már jelentkező "fal". Elfogyott a karom, egyszerűen nem bírtam végigtolni a kezeimet, így csak fél mozdulatot tettem meg, aminek köszönhetően a haladásom látványosan lelassult minden hossz utolsó 10-15 méterén. Ekkor már bele kellett hátaznom is, hogy ne kelljen megállni hossz közben mellezni. Nem esett annyira rosszul, de nehéz volt.
Ezután reméltem egy hosszabb alvást, ami nem jött össze, cserébe egy tök jót dumáltunk lent a büfénél az ivócimbikkel a hosszú pihi elején.
Aztán jött a tortúra. Próbáltam minden trükköt bevetni, hogy kényelmesen el tudjak helyezkedni, de nem ment, folyton jött valami huzat, hideg volt, meg mittudomééén, nem bíííróóóm! És hipphopp 8 óra volt! Aztán már csak másfél órám volt a 3 etapig.
Az is elröppent.
Zsuzsi, és Johnny társasában úsztam a 8 perceket. Itt is hátaztam már rendesen. Szégyen ide, vagy oda, nem ment! El tudtam volna képzelni abban a percben azt is, hogy a csilei bányászoknak is jobb dolguk van. Persze nem, de akkor nem érdekelt. :D
Úgyhogy nagyon nagy köszi smarcsunak, hogy kisegített!
Az utolsó 24 percben mindenki ott volt a pálya szélén, és mindenki úszott, a végén pedig egy csoportos beugrásos téma volt...hát eddig másképp képzeltem el a gruppent. Sosem hittem volna, hogy ennyire kemény vesén rugdossák az embert.
Éééés, fuss el vége. Etil győzött, második, harmadik nemtomki lett, talán a dunaújvárosi fősulisok, 5. helyen az EO 1. csapata, grat! 8. helyen a mi csapatunk, nekünk is grat! :)
Jó volt, szép volt, nem bántam meg, Sopronban ott a helyem!
Köszi mindenkinek a részvételt, segítséget, puszi pacsi, ja és Tominak a szervezést köszönöm!
A hazaút is jó volt, de arról kérdezzétek meg Ildit, meg Bélát a galacsint. :D

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:04:00 0.05 21:20:00 0.05 0 0 0
00:00:00 0.1 00:00 0.00 0 0 0
00:00:00 0.1 00:00 0.00 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

11 hozzászólás

cseha képe

cseha 4971 napja

Szuper jól parkoltam! Nem láttad a péntekit!:)))

Zolo képe

Zolo 4973 napja

Juci: ilyen szempontból mondjuk Sopron előnyt élvezett azzal a plusz egy éjszakával. Legközelebb ide is úgy kéne jönni, hogy már pénteken lejövünk, és hát elmegyünk a piacra... :)

Zolo képe

Zolo 4973 napja

Ági:

1. neked... :P

2. amúgy én is úgy szoktam, ahogy te, kicsit ferdén, kicsit csálén, két helyet elfoglalva, de megmondom, miért. Elvből. Mert úgy nem fogják rányitni a szomszédos helyen parkoló autóból ki, illetve autóba beszállók az ajtókat az általam parkolt kocsira, és amúgy meg szeretek kényelmesen kiszállni, meg beszállni, meg amúgy is koszos lesz a ruha, ha szűk helyen kell kiszuszakolni magam a két autó között. Szóval egyetértek, jó volt az!

3. NEEEEEEM! Én azt abban a pillanatban hallottam. Azért tudtam még megismételni, mert frissen facsart vicc volt. Ütős ébresztő. Hehe, Joci biztos jár dobos felmenőkkel is rendelkezik, vagy titkon Mortál Kombátozik verihárd fokozaton otthon a pléjsztéjsönnel.

4.  Igen, azt mondtad, hogy alszol. De akkor alvajártál. Viszont ha alva tudsz járni, akkor alvafigyelni miért nem? :P

5.  Most komolyan mi a baj a férfiak gondolkodásával? Túl racionális, és nem elég emocionális? :)

6. ÁHÁHÁHÁÁ! Ne szójjá be! :DDD Legközelebb becsszóra jó leszek, meglásd!

 (u.i.: basszus, csak most látom, hogy nyilvános a naplóm... ;P )

cseha képe

cseha 4973 napja

Ja! És köszi, tudtam, hogy tudsz titkot tartani!:)))

cseha képe

cseha 4973 napja

1. Az ivararány szerintem teljesen rendben volt!:)

2. A parkolással sem tudom, mi a bajod, szerintem nagyon ügyes voltam!

3. Hát a fekvőhely rendben volt, csak így voltam olyan szerencsés, hogy egymás mellé került a fejünk. És képes voltál felébreszteni azért, hogy elmeséld a legtrágárabb viccet, amit életemben hallottam!:) Bár Joci ütős ébresztőjénél jobb volt!

4. Igen megbotlottam, de ez a Ti hibátok, mondtam, hogy már alszom. Hiába, így számíthatok rátok!:)

5. A játékban a rutinosság és öszeszokottság győzött! És hogy végre nem egy pasi gondolkodásmódját kellett követnem, mint a korábbi közös játékok során. A gyanúsítgatást kikérem, teljesen véletlen, hogy egyben én votlam a pontszámláló is!:)))

6. Az úszásodhoz pedig gratulálok!!!

lajhára képe

lajhára 4974 napja

uhh, riszpekt

érdekes, h a TITKOS (köhömmmmm) piaci séta többeket érdekelt volna :D

Daniloo képe

Daniloo 4976 napja

Ez tetszett!

G.Ildi képe

G.Ildi 4976 napja

Idiot!!! :D Dobtál te mást is a Blahán.. Durva volt ezt végigolvasni!!! Azért örültem, hogy az úszást is megemlítetted. :D

Jah, ajánlom figyelmedbe a 'Blog' funkciót a honlapon... ;D

Tamika képe

Tamika 4976 napja

Szép kis beszámoló, de Bélát még kifejthetnéd, ha már így felcsigáztad a kíváncsiságomat! :)

adurmi képe

adurmi 4976 napja

Köszi a beszámolót, így végül megtudtam, hogy miről maradtam le :( Aztán Sopronban nehogy nélkülem menjetek a piacra!! :)
smarcsu képe

smarcsu 4977 napja

gratula a sok-sok úszáshoz, bár szerintem töbet úsztál, mint amennyit beírtál. nekem tetszett a beszámoló, sajnos több részből is kimaradtam (pl vacsi, piac), mert  nem értem miért, de vízbe kellett mennem, pedig szívesen csatlakoztam volna!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!