Mike01 futás

2010.09.07 Kedd, 11:13:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:54:21

Távolság

6.11 km Szint: 8 m

Tempó

08:54 p/km (6.75 km/h)

Pulzus

Átlag
153
Minimum
142
Maximum
158

Edzésleírás

500m seta

6.11km normal futas

1.4km seta

Nem ertem miert ment ilyen szarul, en nem ereztem rossznak, csak picit lassunak, a szamok viszont mast mondanak. Nembaj, holnap fartlek...

Terkepem itt: KLIKK

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:54:21 6.11 08:54 6.75 8 142 158 153
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

13 hozzászólás

Mike01 képe

Mike01 5015 napja

Nagyon koszonom a tanacsokat Tibor.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 5016 napja

Mike,ne foglalkozz vele,hogy egy edzésnapon nem voltál 100%-os....

Amikor keményen edzettem Bodyt minden egyes edzésemet megterveztem,és szinte átéltem annyira elképzeltem magamban,hogy milyen gyakorlatokat,milyen súllyal,hány ismétléssel,sőt milyen érzéssel fogok teljesíteni...

Aztán volt,hogy bár semmi sem indokolta nem úgy ment,ahogy terveztem...

És itt jön az edzésbe az intelligencia,ami nélkül senki sem lesz igazán kiemelkedő sportoló kemény sportágakban.:

Tudni kell visszavenni is,és az adott napi fizikális-mentális formához igazodva maximális intenzítással edzeni.

Tehát ha edzést tervezel akkor rugalmasan kicsit keményebbre változtathatod a végrehajtást,ha úgy érzed az edzés első 5-10 perce után,hogy jó formában vagy,és visszavehetsz atervből,ha nem igazán vagy topon.

Faritrek jól írja,bár eredmények is vannak,elsődlegesen én sem azért versenyzek.

A legfontosabb,hogy jól érezzem magamat,amire képes vagyok,azt kiadjam magamból.

Ennél is fontosabb,hogy ne kerüljek bukásba,egy időben,amikor gyengébb voltam hátul biciklizve jópár

bukásra ráfutottam....

A túlzott eredmény-centrikusság,esélyesség rám mindig inkább béklyókat rak,nem szeretem...

Jövőre,ha edzel rendesen akkor elindulhatsz majd kisebb bringa versenyeken is,mert miként Attilának is írta Tisza Zoli,minden keringési sport szépen fejleszti a keringési rendszert.

Ezért van pld,hogy egy fiatal,aki rendszeresen úszott évekig ha átjön bringázni egy-két év alatt ott van a topon...

Fari képe

Fari 5016 napja

grósz béla,melts andrás

Mike01 képe

Mike01 5016 napja

...Azert az a TOP 20 (foleg ott ahol 1000+ indulo van) nagyon elismeresre melto, foleg, hogy az elmezonybe mar igen izmos versenyzok vannak. Buruczki, Parti, Zerge, Vizdak, Speciar, (nem jut eszembe a ket akkori Corratec-es srac neve), stb.. - ezek mar 10 eve is elmezonybe voltak. Ahogy latom most is. Es te veluk vagy a TOP20-ban. Szoval azt mar szinte vehetjuk dobogonak.... :)

Mike01 képe

Mike01 5016 napja

Jaja, ez igaz amit mondasz, ez pont olyan, mint, hogy nincs az a hazimozi, ami feler az igazi mozi elmenyevel - nincs kiabalas, belerohoges, pattogatottkukoricadobalas, beszolasok, balhe :)

Egyelore epitkezem, aztan meglatom jovore, hogy milyen versenyre nevezek be. Egyelore most tenyleg nem vonz tulzottan, meg meg tenyleg erosodnom kell.

Fari képe

Fari 5016 napja

te figyi!!versenyezni én se a kupáért megyek,ezt szerintem nem jol gondolod!én is nagyobb maratonokon ha 20körül vagyok az már jo..DE:semmilyen edzés nem ér fel a versenyzéssel..egy jo versenyen többet fejlődhetsz,mint akár 2-3heti edzéssel...tudod tesztelni magad..a multversenyen a 2.hewgyig birtam,most kibirom a 3.at is..ez is lehet cél,nem csak a dobogó létezik..és a versenyek hangulatát,ritmusát satöbbi,nem is emlitettem....

Mike01 képe

Mike01 5016 napja

Tibor, neked nem is valaszoltam.: nem voltam sem almos, sem ehes, sem jollakott, sem rosszkedvu, nem ertettem miert ment rosszabbul. 18fok volt. Semmim nem faj, nem huzodik. Szoval semmire sem tudom fogni. :) De persze, teljesen ertem amit mondasz, igazad van. Amugy ez a naplozas is nagyon osztokelo, anno regen Excel tablazatba irkaltam az adataimat, de ez a mai technika...valami csucs. :)

Koszi, hogy beneztel, jo edzeseket - mindenkinek.

Mike01 képe

Mike01 5016 napja

Nagyon koszonom az iras atadasat, nagyon sok uj dolog van benne nekem, ami hasznos. Jol osszefoglalta a level, amivel minimum tisztaban kell lenni minden sporolonak. Meg par hete jelentosen lassabb fokozatra kapcsoltam tanacsaitokra hallgatva, aminek nagyon orulok, eszembe is jut sokszor, hogy de jo, hogy figyelmeztettetek. Probalom minel szakszerubben csinalni az edzeseket, terv az van - rovid tavu is, hosszu tavu is.

Rovid tavon: a felmaraton lobog nagyon elottem, oktoberben szeretnem is teljesiteni. (Kozbeni cel: a 10km-es PB felmerese).

Hosszabb tavon: jovore kozeptavu triatlonon szeretnek indulni, es ha nem is jovore, de utana valo evben pedig a hosszu tavon.

Ezek jol kitoltik az idot, mar csak azert is, mert mostmar tisztaban vagyok vele, ezek nem hullanak az olembe 2 honap munka utan. Ennel sokkal tobb ido kell - szerencsere turelmes tipus vagyok. Ha elertem ezeket a celokat, szerintem az uj cel a szemelyes rekordok megdontese lesz a cel. Versenyek azert nem vonzzanak mar annyira, mert tudom nem lehetek elso, sem dobogos. Viszont van egy uj remenysugar (Tibort olvasva... :) ) talan ha sokaig szorgalmasan keszulok, Seniorban 15 ev mulva meg odalephetek a dobogora. :) (Legutobb szakkozepsuliban ereztem a gyozelem izet.)

Kitartast talan apamtol orokolhettem, csak egy mondatot mondok, ami mindent elarul, amit o is a sport irant erez: Apam 30 eve minden hetfon es minden penteken focizni megy a barataival, akarmi van focizni megy, egyszer 13 eves koromban eltort az ujjam, ki kellett volna vinni a korhazba, de eppen hetfo delutan volt...: azt mondta setaljak ki szepen. Kisetaltam. (Ezt az esetet sosem felejtem el, mert akkor qrva rosszul esett.)

Meg egyszer koszonom az atadott levelet, nagyon hasznos szamomra, ez alapjan finomitok is a jovoheten indulo spinning-edzestervemen. (De mar alig varom... nagyon hianyzik a tekeres.)

Fari képe

Fari 5016 napja

szoval ott kellene kezdeni, hogy az allokepessegi/aerobic kapacitas, vagy ha jobban tetszik rendszer, szuper jol epitheto, illetve karbantarthato mindenfele egyeb allokepessegi sportokkal. tehat nem kell allandoan a kerekpargorgon ullni es monotonon tolni neki!!!
erre szuper jo bizonyitekkent magatok is lathatjatok, hogy valaki mas sportbol jove, jo "motorral es fejjel" rendelkezve, hamar jo eredmenyeket tud elerni es gyorsan adoptalodik bizonyos sportokban.
tehat a lenyeg, hogy a szervezetet, "nemerdekli" hogy hogyan treningezed az igedrendszert, epited az allokepessegi kapacitast, hajszalerezettseget, erositted a szivizmot, csak az a legyeg hogy treningezd es epitsd ezeket a rendszereket. igy nagy hive vagyok a kulonbozo kereszt treningezeseknek es bevonasat mas sportoknak is a felkeszulesedve! nemcsak fizikalisan, de nemtalisan is segit, hogy fel tudj frissulni es hosszutavon tudd elvezni a versenysportot, amit csinalsz!!!

barmilyen allokepessegi dolgot most hozzatahetsz a novembertol januarig!!ezt ugy ertem, hogy ha turazast, korcsolyazast, hokit, uszast, futast, sifutast, evezest gepen, konditermes sulyzozas, vagy egyeb dolgokat betehetsz a felkeszulesedbe es "kivalthatod" a kerekparozas monotonitasat, es hetvegekre beillesztehetsz mas dolgokat, hogy kicsit elszakadj az allando kerekpar specifikus treningezestolha esos az ido, vagy konditermet csinalj, ami idobe is rovidebb, es ha feszes a munkabeosztasod es nincs eleg idod, akkor azt lehet csinalni vagy persze lehet gorgozni, de tudom hogy az borzasztoan unalmas tud lenni, foleg majd ha az oraszamok kezdenek emelkedni es egyre tobb es tobb lesz!a gorgozesnel csak alacsony 130-140 kozotti pulzussal menj, ez a vegere egy kicsit meg lehet tolni, de az orak szama ami el fog farasztani.a lenyeg hogy most nem szabad sok tejsavat termelni, hanem az allokepessegi kapacitast kell novelni.szoval ha tul kemenyen tolod, akkor a sok tejsav miatt nem tudsz regeneralodni a masnap treningezeshez, es hatul faradt vagy, nyugodtan adj esetleg egy extra napot a pihenodhoz, semmi gond, neked kell erezni!!!most nem kell meghalni az edzeseken csak szepen epiteni az aerobic rendeszerunket.

a konditermet is csinaljatok, de csak ovatosan kezdeni a sulyzozast, kis sulyok hogy megszokja az izomzat70-75%-ban labra es 25-30%-ban felsotestre isa labra a programot atkuldtem mar, ott kell lennie az edzestervek mellett a Documentum oldalon!!!comb hajlitas es feszites gepeken; LENYEGES, hogy a terdig felfekudjon a combod, hogy jo megtamasztast kapjon!!!lab tolas es a gugulas, nagyon jo izom fejleszto es erosito, csak fontos hogy ne menj vagy ereszd magad tulsagosan melyre, hogy nehogy a terded megserulson!!!csak annyira engedd be a terded, mint a kerekparozasnal levo szog, vagy kicsit kevesebbre foleg az elejen!!!
a terded fogod majd erezni a nagyobb sulyoknal, de ha csak kis terhelest erzel a terdeiden a gyakorlat kozben az ok
a legjobb ha a comb hajlitassal es feszitessel kezded egy kis bemelegites utan. ha van kondi kerojuk, azon melegits be 10 percet es utanna kezd a sulyzozast. sulyzozasnal is kezd egy kicsit konnyebb sullyal az elso szettet, hogy segitsd az izmokat bemelegedni!
a vegere tedd a beulesbol valo tolast es a gugolast, persze ezeknek a sorrendjet cserelheted.
  de mivel nagyobb sulyokat hasznalsz ezeknel a gyakorlatoknal, ezert erdemesebb a vegere hagyni amikor mar a labak jol bemelegedtek
szinetn nagyon jo gyakorlatok a kissebb 6-8-10-12kg sulyokkal lehet kitoreseket is csinalni, oldalra kilepeseket es 10-12kg sulyokkal lehet padra/zsamolyra fellepest is csinalni, mind nagyon jo erofejleszto gyakorlatok!
  mind jol hozzaillesztheto a fo gyakorlatokhoz, de itt is lenyeges, hogy majd, februar magassagaban kell a legnagyobb sulyokkal dolgozni, de persze ez elterhet az alapjan, hogy kinek mikor kezdodik a szezon es mikor vannak a szamara a fobb versenyek a szezonba!

ez meg csak az ujra szoktatasi periodus, szoval csak konnyeden csinald!!!
  csak segit ujra belelendulni es szepen lassan felepiteni, ezert is csinalhatsz barni mas sportot is most, csak lenyeges mint barmi masnal, ha uj dolgot csinalsz, akkor csak konnyeden, mert nem kell a reg nem hasznalt izmokat azonnal "leutni", adj idot az adoptalasra!

csak ovatosan es minden reggel csinalj egy kis gimnasztikat is, csak hogy "felebreszd, atmozgasd, es ellazitsd magad.

nagyon fontos megerteni, hogy az allokepessegi sportokat, csak ugy tudod elvezni hosszutavon, ha elvezed a mit csinalcs es romet talalsz benne. NE EGESD MAGAD KI!!!!!
a motivaltsag fontos dolog, talalj rovid es hosszutavu celokat, de ne legyel maniakus. meg kell erteni hogy vannak jobb es nehezebb periodusok es ezeket tudni kezelni kell.
A CSALODASOK IS RESZEI A VERSENYSPORTNAK!!
nem vagyunk robotok, meg ha egyesek szeretnek magukat annak tekinteni, ezt nagyon sontos hogy meg ertsetek.
amig elvezed amit csinalsz, a versenykepesseg hajt, motivalt vagy hogy elerd a celodat, ezek mind a legjobb osszetevok, hogy sikeresen attudj menni nehez reszeken es atsegitsen csalodasokon is. hogy felallj es meg okosabban es esetenkent(de nem minden esetben) kemenyebben tudj dolgozni, de ne tedd az edzeseidet a "munkad" koze, maradj a realitasok talajan es ne legyel maniakus!!!
a minden kimagaslo eredmeny mogott, rengeted munka van, de csak maga a munka nem eleg. okosabban kell evrol evre dolgozni es minden szamit egy szint elerese utan!!

a kerekparozast, vagy mas allokepessegi sportotkat, csak akkor fogod tudni egy eleten at csinalni, ha nem egeted ki magad fejben es szellemileg. ha ezt megerted, akkor kerekparozni es versenyezni fogsz amig csak mozogni tudsz, es a magad versenykepessege, mencsak magadat, de a kornyezetedet is motivalni fogja!!!
 
www.zoltancoaching.com

Fari képe

Fari 5016 napja

érdekességképp elküldöm amit az edzőm irt valamikor tavaly

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 5017 napja

Mike,nem vagyunk minden nap topon,és nem egy edzéssel váltjuk meg a világot,úgyhogy nyugi...

A folytonosság,tervszerűség a fontos,és szép lassan egyre jobb leszel.

De az sem úgy van,hogy állandóan csak felfelé mész,hanem vannak kisebb-nagyobb megtorpanások,és visszalépések is.

Például én is a múlt héten mentem vagy 300km-t,a héten pedig még SEMMIT sem.De ettől még nem gyengültem le hirtelen mondjuk 10-20%-ot,mert egész évben nem volt olyan laza hetem,mint a múlt hét...

Mike01 képe

Mike01 5017 napja

Egyik sem. Annyi volt az ut hazafele. :) koszi, hogy beneztel.

pátyalso képe

pátyalso 5017 napja

Érzésre sétálsz 1.4 kilit vagy ez le van írva egy edzéstervben?Jó fartlekezést holnap.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!