ripetti futás

2010.09.05 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:41:53

Távolság

21.2 km

Tempó

04:48 p/km (12.48 km/h)

Edzésleírás

Nike félmaraton. Jubileumi 2. Nekem.

Erősnek éreztem magam. Kompressziós zoknim és narancssárga EOnline pólóm is érőt adott.

Mivel tavaly itt 1:47-et futottam, még a mostaninál is kezdőbb futóként, a terv minimál terv az 1:45-öt volt, de valójában 1:40 alatt akartam. Tekintettel arra, hogy ER-em 1:38 valamennyi.

Nos, jól indult a dolog. 4:35-40 körüliekkel mentem az Erzsébet hídig. Onnan azonban már közel sem olyan diadalmenet az utam. Kissé fáradni kezdtem. Megítélésem szerint, ha nem változnak a körülmények, akkor képes lettem volna egy 4:45 körüli iramot tartani. Csakhát a szél, nem válogat. Engem is visszafújt, mint oly sok más futót. De sajnos engem kissé jobban. A Gellért tér felé sokan leelőztek. Szomorkás mosollyal konstatáltam, hogy egyre újabb és újabb emberek mögé kell beállnom, mert mindenki otthagy. Na szuper. Összeomlófélben lévő magabiztosságom utolsó, kihanvadni készülő lángjánál még elkezdtem számolgatni, hogy milyen lassan futhatok ahhoz, hogy meglegyen az 1:45-ös végidő, azaz mennyi fórt szereztem eddig. A nemzetközihez hasonlatos módon az én helyzetem is fokozódott. A Fővámtéren még leelőzött a kedves Lápiszörny, aki miután azt mondta, hogy "menjél nyugodtan a saját tempódban" simán otthagyott. Végül is, ilyen kontextusban is lehet használni ezt a kifejezést. Aztán jött a szokásos Duna-parti szélparti. Némely helyeken visszaestem öt fölé. (Ezt szándékosan betűvel írtam ki, hogy ne szúrjon szemet a számjegy s szövegben. Nem vagyok rá büszke.) Nos, a Lánchíd előtt váltottam a nagybátyámat,  Palit. Bár jómagam egyéniben is végigmentem, mint ahogy azt ti már kitaláltátok, kedves barátaim.

Amikor végre visszakanyarodtunk a nyomorult Duna-partról a Kossuth térre, ismét visszajött az erőm. Megint 4:45 körülieket mentem. Ez kissé megnyugtatott. Hogy csak a szél volt. Bár valójában nem tudom, hogy miért lenne megnyugtató, mivel mindenkinek fújt a szél, de mindegy.

A végén természetesen futotta még egy hajrára. Sikerült leelőznöm egy járókeretes szurkolót.

Mindent összevetve nagyon jó volt a hangulat, és nincs okom panaszra az 1:41 vége idővel. Aki foglalkozik a belpolitikával tudja, hogy mindig a legjobb aspektusát kell nézni egy adatnak. Nos, lássuk.

A legjobb félmaratoni időm 1:38 körüli. Akkor ez nem jó.
Idén még egyszer sem tudtam ennél jobbat futni. Ez jó, de idén még nem voltam normális utcai félmaratonon, csak terepen.
Tavaly ennél 6 perccel rosszabbat futottam. Ez jó. Javuló tendencia.
De tavaly ezen verseny után fejlődtem még 10 percet. Ez is jó.
De igazából tavaly kezdtem el futni, tehát az akkori Nike időmet felfoghatjuk egyfajta ráhangolódásnak és a későbbi eredmények jellemzikaz átlagképességeimet. Vagyis ahhoz képest romlottam.

Áhhh!!! Fene se érti ezt! Futni kell és kész, azt majd kiderül.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:41:53 21.2 04:48 12.48 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

lapiszorny képe

lapiszorny 4988 napja

Gaz,galádosz vagy ..... hol vertél rám fél percet ....... azért örülök,hogy összetiporván, romjaidból újraépülvén inspiráltalak .......

Mira képe

Mira 4989 napja

Néztem az eredménylistát, és akkor döbbentem rá, hogy Te vagy a legjobb, hisz az 1. lettél! Mert a nullát ugye nem értelmezzük, vagyis a 0-nak nincs is értéke, akkor a helyezésed ezek szerint 1+0+0+0=1!
Gratulálok, Győztes!!! :-)

kreki képe

kreki 4989 napja

No, most akkor mi van?
Gratula!

ezell képe

ezell 4990 napja

:-)

Kitartás!! "...futni kell és kész..."

lójer képe

lójer 4990 napja

Ha akarod egy kicsit edzem veled, hogy felhozzalak. 1.35-öt is látok benned, majd segítek:)))))))

lójer képe

lójer 4990 napja

Szép volt. Grat!

Noncsa képe

Noncsa 4990 napja

...akartam hajráhajrát kiabálni...mikor észrevettelek..de a tömeg túloldalán futottál el!!
Pedig akkor biztosan még gyorsabb lettél volna!!:)Gratulálok!!

Ötvi képe

Ötvi 4990 napja

Jó volt ez úgy ahogy van! Gratulálok!

csattogoboka képe

csattogoboka 4990 napja

Szerintem egyszerűen csak fogd rá Kriszre, ha végül a negatív értékelés mellett döntesz (bár kár lenne). Ő nem volt itt, és nem tudta átgyúrni királyi izmaidat, mikor igazán szükség lett volna rá... ;)

Egyébként ez egyáltalán nem rossz,főleg, ha belegondolsz, hogy 3 hete még arról beszéltünk a pályán, hogy az állandó sérülések miatt alig tudsz futni. Szóval nagy igazság ez: "Futni kell és kész...".

mjoci képe

mjoci 4990 napja

Gratulálok.:))

krisz28 képe

krisz28 4990 napja

Nyomorult Ripetti! Előre közlöm tőlem kaptál 4 csillagot ,egyrészt, mert nem kérdezted meg,hogy mit kell futnod, másrészt, mert nem futottad meg azt amit mondtam volna... Úgyhogy a sohaviszontnemlátás reményében búcsúzom Tőled!

 

dilisuni képe

dilisuni 4990 napja

Gratula! A futáshoz is, az adatelemzéshez is :) Sajnos én ehhez tényleg nem értek, de javaslom Te is fogd fel így: "lefutottuk, jó volt a hangulat, oszt jövőre újból jó lesz a hangulat és mi újra lefutjuk..." :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!