Wierchen futás

Reggeli edzés2019.06.15 Szombat, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:48:13

Távolság

21.2 km

Tempó

05:06 p/km (11.75 km/h)

Edzésleírás

Keszthely középtáv OB

Nem igazán tudtam, hogy hova kéne helyezkedni az elején, annyi biztos volt, hogy a darálót szerettem volna elkerülni. Kb a harmadik sorba álltam be végül a közepétől pár méterre jobbra. Nagyjából belőttem, hogy merre kell menni és követtem a tömeget. Picit hullámzott a víz, de azért annyira nem hatott meg a dolog, küzdöttem a piros bója felé.  Nagyjából minden második levegővételre előre néztem és úgy tűnt, hogy egészen egyenesen haladok. (A GPS alapján ez nem így volt.) A második pirosnál megláttam Esztit, gondoltam, hogy megpróbálok vele menni tovább, de egy hullám után elveszítettem a szemem elől. Haladtam szépen tovább, a hosszú egyenesen. Próbáltam előzgetni az embereket, de néha egy-egy hullám visszadobott vagy az előzendő mögé, vagy pont rá. Különösebb izgalmak nem voltak az úszás folyamán. Ütéseket nem kaptam, a hátsómat és a lábamat paskolták meg párszor maximum. Az úszás legjobb pillanata talán az volt, amikor egy kacsa teljes lelki nyugalommal úszott el előttem.

Vízből kijövet valaki mondta, hogy „A chiped” de ez különösebben nem jutott el a tudatomig, hogy mit is akar jelenteni. Mikor a zsákomat vettem kézbe, akkor már rájöttem, hogy már nincs a lábamon a chip. Hát ez van, mentem tovább. Esztivel együtt kezdtük el felvenni a bringás cuccokat, de ő hamarabb végzett. A depóban még jeleztem, egy versenybírónak, hogy nincs chipem és mentem a bringámért. A kijáratnál vártak a fő szurkolóim Betti és Julus. Intettem és mentem is tekerni.

Egészen lendületesen kezdtem neki az első 5 km-nek, aminek a végén ismét Esztit pillantottam meg, a körforgalom mellett szerelt valamit a kerékpárján. (Mint később megtudtam kicsúszott a körfogalomban) Az emelkedőket egészen jól mentek, előztem az embereket és Zakót is beértem az első frissítő előtt. Itt sikerült elejtenem az iso-s kulacsomat. Szerencsére az út szélére esett és nem veszélyeztetett senkit. Zakó a lejtőn vissza is előzött és a síkon már el is veszítettem a szemem elől. 23 környékén utolértem Rékát és elkezdtem szembe is jönni ismerősök. Peti a fordító után hagyott el úgy mintha állnék. Ettem a sótabikat mint a cukorkát ittam és locsoltam magam. Az emelkedőkön előztem az embereket, majd a lejtőn és a síkon visszaelőztek. Azokat a részeket valahogy nem tudtam megtekerni. Csikós Geri is egy ilyen szakaszon viharzott el mellettem. A második körben Zakóval ismét összefutottunk a frissítő előtti emelkedőn, de a lejtőn most nem előzött vissza. A hőséget igazán csak 75-80 km környékén kezdtem csak jobban érezni, addig nem volt különösebben rossz. Lehet, hogy meg lehetett volna nyomni jobban ,de igyekeztem betartani az utasítást, hogy csak finoman. (nem biztos, hogy mentek volna jobban a sík szakaszok) Visszacsorogtam Keszthelyre és jöhetett a futás. A chipet betették a futó zsákba, így a futáson már volt mért időm.

Az első kör egészen jól ment, csak minimálisan volt lassabb mint szerettem volna. Szurkolók mindenhol. Betti és Julus a park környékén vártak és szurkoltak. Timi&Viktor a csapatsátornál. Laczó Timi a parktól haladt felfelé a pályán. Pistabá a felső szakaszon buzdított míg Peti és Teréz az emelkedőnél szurkolt. Peti a második körben még a mikrofont is megszerezte és úgy buzdított minket. Kuti Andris akkor már igencsak közeledett és a kasélynál előzött meg. A pulzusom egyre ment feljebb és ezzel együtt a sebességem esett vissza. Kocogás lett a futásból. Minden frissítőnél ittam, locsoltam magam, szivacs a vállra és jeges zacsi valahová. Háton nagyon jó volt, de lecsúszott és elhagytam. Aztán hason is egészen jó volt csak amikor lejjebb csúszott, akkor már nem feltétlenül jól hűtött és igen csak jött a pisilési inger. Harmadik körtől elkezdtem azt csinálni, hogy az alkaromat belemerítettem a hideg vízbe. Ez nagyon sokat dobott a lelki békémen. Pajci a harmadik kör végén előzött meg, a hátsómra csapva elbúcsúzott. Utolsó kör is lement szépen és a befutóra még egy ugrást összehoztam, hátha megint sikerül egy jó képet összehozni.

5:18:14 lett a vége. PB-től igencsak messze, tavalyi időmtől 7 perccel lett jobb.

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!